Не само в Марица: Мъртва риба и в р. Чая над Асеновград

В реката се вижда и жълта пяна
26 яну 2020 21:50, Нели Христова
43
Не само в Марица: Мъртва риба и в р. Чая над Асеновград
Снимка: Reuters

Екоинспекцията в Смолян проверява сигнал за мъртва риба в река Чая над Асеновград, съобщават от Bulgaria ON AIR.

В местни медии са появиха кадри, на които се вижда рибата, както и жълта пяна в реката край село Бачково.

Сигналът е изпратен и до Инспекцията по околната среда и водите в Пловдив.

Снощи експерти от регионалната лаборатория са взели проби от водата, но резултатите все още не са готови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Бъгарин преди 4 години
Какво означава не били готови резултатите ако бяха наркотици веднага щяхте да покажете резултатите но нали е водата на някой който още се правят преговори дали и колко ще плати разбира се че не са готови Анализ на вода се прави максимум за час аз съм давал за анализ и съм го получавал веднага тъй като имах познат щом аз мога значи те трябва да са по бързи и от мен.
33
0
 
0
 
! Отговори
Добрев преди 4 години
Тома Белев и хората му никакви ги няма, а това е истинска еко катастрофа! Или няма кой да им плати да скачат под прозорците на министерствата в София.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
баси, където минем вода не остава, риба не остава, природа не остава... не е истина...
31
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 4 години
А да проверат ония нагоре по Чая/Чепеларска река с име кат на манастиря, дето правят некви прoстотии за пиене с доста химия...
30
0
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Имаше избити *** на много места баце. А преди дни и в Южна Корея даже избиха хиляди заради чумата. Свинския и птичия грип бяха по цял свят. Така че по-полека с конспирациите. Е това че никой не го *** за хората, а само за парите си е отделна тема
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зелените на шорош мълчат като бити задницислугите му в министерски съвет гонят руски шпиониа напода се чуди дали ще оцелее в тая отровена държава за 30 години надминахме чернобилгербавата чума е по-опасна от африканската
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да е конспирация но ГЕРБ изпълняват пъкления план на сащ и израел за нашето унищожение. Защо в другите държави нямаше африкански чума, луда крава, и птичи грип ? С една дума ликвидираха животновъдството, после земеделието, почнаха да ни тровят въздуха, сега и реките, източиха язовирите. На вас това на какво ви прилича ? За мен си е чист ГЕНОЦИД и физическо унищожаване на Българския народ.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега си представете какво щеше да стане, ако ония убавци отвъд океана бяха почнали с онзи фракинг за шистов газ. На мен ми е бедна фантазията.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълна анархия и бездействие в тази смешна държава!дайте да видим поне ЕДИН осъден и пратен в затвора за екологично престъпление! !??
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия пак ни имат за ***-***. Някой си е играл на златотърсач, нали? Пуснали сте реката да ви промива слюдата, която къртите. И никой не знае нищо. А тая слюда как се промива? Правилно. С химикали и вода. А - честито!
24
0
 
11
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До 222Разбира се че всичко почва от политиците..човек само си погледни министър председателя съвременен Бай ***...
23
1
 
2
 
! Отговори
Това е положението преди 4 години
Обикновен капитализъм
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастите са бившите чистачи на кен.ефи от партийния дом, а комуниста род и родина няма. Не се чудете защо крадат и тровят народа, те не са българи, а бандитски инернационал и предатели по природа.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво правите, бе, хора..
20
5
 
8
 
! Отговори
до бандарлозите преди 4 години
Никой не взема мерки против бизнесите, отговорни за замърсяването и за безводието, а всички крещят на онзи, който им се изпречи пред очите и е склонен да търпи крясъци. Тия май мунски номера ги оставете за зоопарка. Политиците ли са ви виновни, че сте страхливи и не ми стидска за потърсите отговорност от местните нарушители, които оглавяват местни предприятия?
19
0
 
6
 
! Отговори
по дър ташката глава преди 4 години
Дър такът, който удряше по детската пързалка - тъ пако! Трябват ми предприьятията, които са замърсили въздуха и гражданите, от чиито печки са палиени гуми. Поименно! И *** удряй по техните глави! Не възмущение въобще, че е мръсен въздухът, а конкретни обвинения и задължения - замърсителите за своя сметка за да пречистят въздуха!
18
0
 
21
 
! Отговори
конкретно преди 4 години
И в река Чая, и в Марица, мъртвата риба съдържа в тялото си онова, което я е убило. След като знаем резултатите от изследванията, ще узнаем и откъде е дошло онова, което е убило рибата. Намират се и се затварят съответните предприятия или бизнеси и толкоз. Докато не бъдат осигурени съответните пречистватели и филтри. Искам резултати по чистотата на водата и затворени бизнеси и фирми - вредители.
17
4
 
1
 
! Отговори
бля бля преди 4 години
Само за един уикенд медиите спретнаха шумотевица, и аз зцнам защо. Това е с оглед вота на недоверие. Корнела си подготвя почвата. Затова не вярвам на неща, за които се крещи в медиите. По един ТВ канал един чичка удряше по детска пързалка, как била мръ//сна пързалката поради мръсния въздух. Това е дрънчене на медии. Кухо дрънчене. Който им се хване и и м повярва.
16
3
 
5
 
! Отговори
кухи лейки преди 4 години
Виждате ли как си прави един медиен скандал! Пишеш общи приказки, хората се възмущават за общи неща, а в същото време конкретните причини и виновници се сдпотайват и оцеляват. В Перник тяхната Стомана Индъстри им източила водата, а в ареста е само министърът. Стомана ни лук яли, ни лук мирисали. Понеже имали разрешение. Е, и? Щом са лишили градза от вода, виновни са! Със или без разрешение!
15
0
 
8
 
! Отговори
Йордан преди 4 години
Чудя се някога ще прочета ли някаква хубава новина. Всичко върви на ...