Всички 273 училища в София излизат в грипна ваканция

Учениците ще са в класните стаи на 6 февруари
27 яну 2020 07:40, Анисия Иванова
11
Всички 273 училища в София излизат в грипна ваканция
Архив: Булфото

Грипна епидемия е обявена в София, областите Кърджали и Хасково и община Луковит.

От днес, 27 януари, до 4 февруари (включително) поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

Само в столицата вкъщи до 6 февруари ще останат около 130 хиляди ученици. Лекарите съветват по-големите деца да не използват времето да се виждат с приятели, а възрастните да не подценяват симптомите и да търсят медицинска помощ. 

До второ нареждане се спират детските и женските консултации, ограничават се плановите операции и свижданията в отделенията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 4 години
А така, сега ще напълнят МОЛ-овете и кафенетата по цял ден. После що били неграмотни, че какво и колко учат през годината, че да са грамотни. Ако се съберат учебните дни през годината сигурно ще се получи интересен резултат. Ама то няма нужда, резултата се вижда...............
7
2
 
0
 
! Отговори
..... преди 4 години
Били сме даскали друже,знаем как стоят нещата.Не ми вади от9кладенеца вода,знам за кво става реч.Я върви малко ти да видиш как се работи при частници а не да ми се криеш зад Кой каквото учил.Може да си и с 1 година знания и калинки.Айде холан от такива комплексари,веднага скачат
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Защо не станеш и ти един даскал, та да се видиш с пари и свободно време.Впрочем, добре е да се знае, че всички ваканции, включително грипни и дървени, както и почивни дни покрай избори, матури и т.н. за учителита са си обикновена годишна отпуска по чл. 155.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как ходят на работа родителите, когато детето трябва 2 седмици да си е в къщи?....
4
1
 
4
 
! Отговори
Спокойна преди 4 години
До Анонимен 3 Изключително си глупав/а. Като не можеш да си гледаш детето, прати го в пансион. Отговорностите на родителя не свършват с детската градина или училището. Като сте го правили това дете, сте си дали ясна сметка предполагам, какво предстои, нали? Или просто ей така - да има отчетност.
3
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия грипни ваканции се обявяват най-вече заради рахата на даскалята. Те са свикнали да работят по няколко месеца в годината и то по половин работен ден. Останалото време - лятна , зимна , грипна, дървена ваканция.... Само ваканции. За образование никой не мисли. Децата излизат все по неграмотни, но това не им пречи да реват постоянно за високи заплати..За родителите пък никой не мисли. Специално тези с по-малки деца ще им се наложи да си вземат отпуска , за да ги гледат през деня
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да има файда от тази ваканция. Нали никой не вярва, че при това хубаво за сезона време дечурлигата ще се кротнат в къщи и чакат да мине грипа.
1
2
 
20
 
! Отговори
Баце преди 4 години
Дечица, да прочетете "Винету"- много полезна книга е, с нея и министър-председатели може да станете!