Камено на протест: Срещу изграждането на крематориум

Как ще влияе на околната среда...
28 яну 2020 21:51, Петя Славова
6

Протест в Камено срещу изграждането на крематориум в близост до града. Хората се притесняват, че съоръжението ще окаже негативно влияние върху чистотата на въздуха и водата, както и че противоречи на християнската религия. Проектът е на стойност над 3 млн. лева, а крематориумът трябва да започне да работи догодина.

Жителите на Камено се събраха на площада, за да изразят недоволството си, предаде Bulgaria ON AIR.

Местните се притесняват, че частният терен за изграждането на съоръжението е само на 200 метра от помпената станция в града.

Според инвеститора  технологията за изграждането на крематориума е от най-модерните и с нищо не застрашава околната среда, а такива съоръжения имало в центъра на Осло, Торонто и Цюрих.

Съоръжението ще бъде използвано  и за производство на зелена енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
2
 
! Отговори
. преди 4 години
До #1 Шматка, тия протести са глупави.Големи и богобоязливи християни, бе! Ама ги има в нета - друсат кукерски звънци! Християни, а? Сега делово.До преди 8-9 месеца имаше само в София. Сега в Пловдив и Варна. В центъра. Да погледнат цените! Ще се заринат с пари! Ще е богата общината ! Ако е частен терена и крематориума от данъци и такси ще са пак предоволни! А иначе - *** и патки по мегдана.
3
1
 
9
 
! Отговори
Катил преди 4 години
Кремирането е чиста работа, аз също бих предпочел да ме кремират.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съоръжението ще бъде използвано за зелена енергия хах как не са се сетили и нацистите навремето от концлагерите да правят ток
1
1
 
15
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Нещо не се връзва.Корко кремации се правят в Бг че ще се строи модерен крематориум.Да не се окаже че ще "кремират"в него бо.к.лука на Сицилия