Малката община Ружинци спря да работи с хартия

Целта - да се превърне в зелена община
28 яну 2020 13:16, Анисия Иванова
19
Малката община Ружинци спря да работи с хартия
Снимка: БГНЕС

Спира използването на хартия в Общинския съвет в Ружинци. За съветниците са осигурени таблети и безплатен интернет. Това съобщи кметът на общината Александър Александров.

На предстоящото заседание на общинския съвет - 11-те общински съветници ще получат материалите си по електронен път. Устройствата са купени на лизинг, а срокът на изплащане е две години. 360 лева е месечната вноска за тях, както и за достъпа до интернет, която ще плаща общината, каза Александър Александров.

"Идеята ни е да работим със съвременна техника и да се превърнем в т.н зелена община, за да намалим средствата за хартия и използването й.

Изсичането на дърветата води и до намаляването на кислорода, който те отделят и подобряване качеството на въздуха, затова ние в община Ружинци решихме да направим тази първа крачка с намаляването на разходите за хартия и мастило. Ще постигнем още и по-бързо предаване на материалите на общинските съветници.

На своите електронни пощи те ще получават цялата информация, както и кметовете и кметските наместници, така че работата на Общинския съвет в Ружинци да е още по-прозрачна", коментира кметът.

На сесията на местния парламент бяха определени заплатите на кметските наместници. Те ще получават по 670 лева. Приета бе и управленската програма на кмета до края на мандата му.

Програмата цели постигане на качествена промяна при управлението на общината с очакване в края на мандата община Ружинци да се превърне в една стабилна, модерна и просперираща община - община от европейски тип със съвременна инфраструктура, устойчиво развитие и повишено качество на живот, каза за БТА Александър Александров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умиргам като почнат да ми говорят колко са "зелени" и какво вчера пощата са получавали в плик ли? разпечатано?
14
0
 
2
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Аман от екоталибани
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази малка община нямат пари дори за тоалетна хартия, но си купили таблети. Амо така си е, като са назначени от Герб. Ще си бършатзадниците като всимките политици, със стари вестници, а може и със листа от габър. Изборът си е изцяло техен.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмета да се информира, че съдържанието на кислород в атмосферата, не се е променило откакто се измерва. Реално 60-70 % от фотосинтезата протича в световния океан, а когато отрежеш едно дърво, на негово място израства друго, така че това са поредните глупости с които ни облъчват екоталибаните.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
24 Месеца по 360 лева = 8640лв. Какъв е този таблет, който струва 8640лева?!
10
1
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
В Ружинци вече пишат на глинени плочки...
9
1
 
4
 
! Отговори
Тъмнозелен преди 4 години
Като знам какво е населението там, май ще бъдат тъмнозелена община :)
8
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Големи!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕдинСигуррен ли си, че не искаш да ти дефинират какво значи интернет?
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неспирен възход....шумки от габър се ползват вместо тоалетна хартия''''....
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно илюзорни тинтири минтири. Просто са си купили таблети и пуснали нет. Някой пробвал ли е да пише на таблет да види колко е удобно и колко бързичко става ?И като отиде някой до общината да поиска документ, акт или каквото и да е било, по пощата ли му го пращат?Апропо хартията е от възобновяем източник, а тока който ползват губейки си времето с таблетите от къде идва, от слънчевите батерии на покрива ли?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аууу да ги оставят без тоалетна хартия.
3
1
 
13
 
! Отговори
Един преди 4 години
"За съветниците са осигурени таблети и безплатен интернет. Това съобщи кметът на общината Александър Александров." - кмете, дефинирай, ако обичаш, кво значи безплатен?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм щели да стават зелени! Тия от общината да не си произвеждат сами хартията като си секат дърветата от дворовете.
1
2
 
9
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Браво!