Важните проекти в Северозапада закъснели с поне 20 години

Трябваше в края на XX век да са изпълнени инфраструктурни обекти
28 яну 2020 14:25, Красимир Ангелов
11
Важните проекти в Северозапада закъснели с поне 20 години
Доц. Косьо Стойчев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изпълняваме с поне 20 години закъснение важни проекти - трябваше в края на XX век да се изпълнят някои инфраструктурни обекти в Северозападна България, за да можем в момента да се възползваме от икономическите процеси в света. Това заяви доц. Косьо Стойчев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му новият период за завършване на големи инфраструктурни проекти може да е 2035 година.

Eкспертът коментира това, че Видин и Плевен са предложени да бъдат общините, двигатели и основни центрове на растеж в Северозападния район в програмния период 2021-2027 година.

"Плевен е единственият главен град в западната част на Северна България, който запазва високо рангово положение, Видин разполага с най-геостратегическото разположение и представлява входно-изходната естествена порта на България по долен Дунав - това е първият значим български град с изградена пристанищна инфраструктура", подчерта доц. Стойчев.

"Враца и Монтана също може да са част от този коридор на развитие, защото няма да имаме иначе този нужен ефект", коментира още той свързването на още градове.

По думите му е изненадващо, че на фона на инвестирания половин милиард в изграждането на мост, автоматично с това не е направен пътят Ботевград- Видин.

Стойчев даде пример с това, че трябва да има и тунел при Петрохан.

"Дестинацията София-Ботевград- Видин не е най-късата дестинация, така ще се обслужват интересите на Монтана. Когато се направи проект в определен град, който обслужва икономическите интереси на София, ефектът е динамичен".

Какво още каза доц. Косьо Стойчев вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никак не е изненадващо, че са построили моста свързващ Видин с Калафат, без да построят магистралата към него. Никак не е изненадващо, че ГЕРБ винаги слагат каруцата пред магарето, а не обратното както трябва да бъде.Бойко се би по гърдите, когато резна лентичката на новия PET скенер в Александровска болница в София. Само дето дали му е щукнало на акъла, че изотопа за него трябва да го внася от чужбина и то със самолет!Едва наскоро се хвана да изгражда лаборатория с ускорител за него.
9
0
 
5
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Не е достатъчно само да се построи. Трябва и да се поддържа.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези заеми,които ги взимате за едни голи пътища,без да влизат за стимулиране на българско производство и печалби,за по високи заплати и стандарт,ще ви излезат през зад.ика,фгледайте в Тубата "Изповедта на един икономически убиец" и ще разберете какво ни чака.
7
2
 
13
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Въпреки че пътят Ботевград - Видин все още не е направен, извикайте Бойко Борисов да ви прежеже линтичката на магистралата, която той ви е построил с негови лични средства. Жалки герберчета и гербери в Народното събрание, които ще плащат облигационния заем, който им то натресе бащицата им от Банкя.
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косе Босе празна ти главицата, ама ти е пълна гушката.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София първо.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОСТАВКА на ГРОБИ като може да няма България дай нищо да не правят и да седим и да чакаме по твоята логика. Само плюете без да предлагате алтернатива. Аман от такива.
3
1
 
16
 
! Отговори
За съжаление преди 4 години
Град Плевен е само на карта ! От града нищо не е останало ! Плевен на управници никога не е случвал, виж на демагози и ретроградни елементи да !
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОСТАВКА на ГРОБА след оставката?
1
7
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА на ГРОБ преди 4 години
Косьоооо, през 2035 година може и да няма България.........