Обявиха грипна епидемия и в Стара Загора

Учениците излизат във ваканция до 7 февруари
29 яну 2020 14:16, Красимир Ангелов
6
Обявиха грипна епидемия и в Стара Загора
Снимка: Булфото, архив

Въз основа на продължаващото интензивно увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни и запазващата се тенденция за достигане на епидемични стойности, както и доказаните положителни проби на грипни щамове от лица с вирусни инфекции, считано от 30 януари се обявява грипна епидемии в област Стара Загора, съобщават от РЗИ.

Още по темата

От там допълват, че с оглед прекъсване ни епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип сред учениците, се предлага прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора за периода 30 януари – 7 февруари 2020 г.

От РЗИ препоръчват лечебните заведения за болнични помощ да преустановяват свижданията, да спазват строг противоепидемичен режим и да имат готовност за разкриване на допълнителен леглови фонд за лечение на болните от грип и усложненията му.

От РЗИ препоръчват на населението да се ограничат социалните контакти и да се избягва събирането на много хора в затворени пространства. Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение, а при наличие на симптоми за грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имало епидемия в Стара Загора а децата утре на училище ?!
3
0
 
4
 
! Отговори
защо преди 4 години
Сутринта нямаше нищо, а на обяд бедствие!? Нещо не се вързва.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първия болен от грип беше в Бургас, втория във Монтана, как така първия отиде и зарази другия чак там! И после за отрицателно време цялата страна пламна! Айде моля, извинявайте ама не е конспирация а целенасочено се случва!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как така за една седмица цялата страна пламна.Има нещо гнило тук.Имам чувството,че някой самолет е разсипал из цялата страна този щам на вируса,за да пламнат всички градове почти едновременно.Няма логика в тази масова епидемия.