Търсят се готвачи, сервитьори, бармани за летния сезон в Добричко

Има свободни места за почти всички позиции в хотелите и ресторантите
17 фев 2020 23:45, Анисия Иванова
38
Търсят се готвачи, сервитьори, бармани за летния сезон в Добричко
Архив: Булфото

Работодатели в туристическата индустрия в Добричка област започнаха подготовка за идващия летен сезон с активно търсене на кадри.

От бюрото по труда съобщават за свободни места на почти всички позиции в хотелски бази и ресторанти в региона - от администратори до работници за почистване на плувни басейни.

И за новия туристически сезон най-търсени са готвачите и помощник-готвачите, сочат подадените поне трийсет заявки от туристически обекти в Добрич, Каварна и Балчик. Работодателите изискват специалисти със средно образование по хранителни технологии, но са готови да наемат хора за кухните и с основно.

Търсят се сервитьори и бармани с познания по английски, немски, руски език, като кандидатите с по-ниско от средното образование също имат шанс. Засега заявките за хотелски администратори са да са завършили професионален колеж, според обявените свободни позиции. Има места и за водни спасители, пикола, камериерки.

Очаква се на традиционната борса в Добрич през март работодателите да обявят колко кадри ще наемат за летния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 37И като се събуди - краката отвити.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мхм, и по възможност без заплащане, такива дето знаят по 4-5 езика, ако може или без пари или за 300 лева на месец.
28
0
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ТОЙ РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВАТърсят се, защото идва сезона и тогава нуждата от такива скача неколкократно. За програмисти и инженери пазара е стабилен, така че няма нужда от такива кампании. Впрочем, един програмист изкарва за икономиката колкото 27 като тези, тъй че това че бройката не е толкова значима не говори за "икономиката на България". *** за да ги правиш тези изводи се налага да знаеш разни неща, които ти очевидно не знаеш.
26
0
 
7
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
"Търсят се готвачи, сервитьори, бармани"" Представителна извадка за "икономиката" на България.Няма да се търсят ижженери в областта на кибернетиката,роботиката,биониката,криобиологията,високоточното и всякакъв друг вид машиностроене.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До OTOMAN LEGACY..Е, нали в България всички работеха за минимална заплата (не НА минимална, това е друго и се отнася до укриването на данъци главно от работодателите)? Как така "под 2000 лева трудно ще намерите мераклии"?
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Такива заплати каквито цитираш няма и не съм видял някой да ги е предлагал, тъй че преувеличаваш та се оливаш. Заплатите по морето специално са към 1000-1200 лева за сервитьор с включена квартира и храна и каквото си изкарат отгоре като бакшиш. Ако можеш да работиш и си на добро място 3000 ще ги направиш без проблем. За нискоквалифициран труд това са много добри пари. Камериерки и рецепционистки работят пак за толкова, но бакшиша е малък (понякога няма).
23
2
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
5000 заплата !!! Или да веъщат заемите към банките
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно ми е ,че има дето нищо не плащат ..Заплата плаща ако не минимална то малко отгоре ,но въпроса ми е къв процент са на добри заплати по нашето Черноморие ??Добри заплати имам впредвид 2 хилки на месец поне с осигурено спане и храна знам готвачи лятото може да вземат и по 5 бона .
21
0
 
9
 
! Отговори
Танер преди 4 години
Търсят се ама няма само пом.готвачи от село батово
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ,,Наслука'' и хайрлия да е.
19
2
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Айде пак почнаха !! Старата песен на нов глас! Сега очаквам новини от сорта- готвач 4000 лв заплата -рецепционист 3500лв камариерка 3000лв и т.н. и ВИДИТЕ ЛИ???--ЖЕЛАЕЩИ НЯМА!!! И пак вой вой -и накрая -ЩЕ ВКАРАМЕ ИНДОКИТАЙЦИ ВИЕТНАМЦИ КОНГОАНЦИ ЗАНЗИБАРЦИ ЧУКЧИ И -ПАК ДОТАМ!!! МУХАХАХАХАХАХАХ
18
3
 
16
 
! Отговори
Пародия на държава преди 4 години
Да потърсят в парламента. Други балъци няма.
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едно президентче,Румен Брадев се казва- отличен сервитьор,само дет се мисли за генерал!
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късмет в търсенето, ще ви е нужен! :)
15
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако УДАРНО не вдигнат заплатите и КОРЕННО не си променят отношението, ще има да търсят...Балъците готови да работят 12+ часа, 6 дни седмично за 600 лв, без осигуровки свършиха.
14
0
 
36
 
! Отговори
Добруджанец преди 4 години
Мутри търсят балъци.
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В бюрата по труда няма нито една позиция за държавен служител дори и за чистачи!
12
0
 
44
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Нито една свободна позиция за директор, съдия, депутат, посланик, олигарх, адвокат, вожд... Търсят се риначи на тор, преносвачи на тор, чистачи на тор, разпределители на тор... "Атрактивно заплащане." (пестин леа вярно си е атракция -:))
11
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 15Като си с 15 висши това не означава, че си по къдърна от мен който съм със средно, владея три езика и работя също в сферата на туризма, да не ти казвам в коя слънчева държава! Но моето средно образование е от преди Берлинската стена. В чужбина изискват да работиш здраво, и да се докажеш преди това. Хайде стига сте се фантазирали с това висшо, мързеливо образование! Ако дават добри заплати ще имат кадри, ако не дават - ще духат супата... Образованието не приоритет за качество ;)