Жена е в "Пирогов" с травма на главата след спирачки в рейс

8 минути след подаване на сигнала е пристигнал екип на Спешна помощ
18 фев 2020 13:38, Ния Христова
23
Жена е в "Пирогов" с травма на главата след спирачки в рейс
Снимка: БГНЕС

Възрастна жена пострада в автобус, след като шофьорът рязко е набил спирачки, за да спре, съобщи Bulgaria ON AIR. Инцидентът е станал днес на спирка на бул. "Черни връх". Не се е получило ПТП, но жената е с тежка травма на главата.

Жената е откарана за лечение в "Пирогов" без опасност за живота.

Сигналът за инцидента е подаден в 11.58 ч. днес преди обед. Екип на Спешна помощ е пристигнал след 8 минути.

Вероятно шофьорът на автобуса е спрял рязко заради ремонт на пътното платно в близост и дупка на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Те4о преди 4 години
Не знам на какъв принцип са шофьорите, но ако може някой да каже на жената, че билета за транспорта е също така да застрахова пътниците от такива инциденти и тя ако реагира ще може да вземе пари от застраховката за пътници.Хубаво е хората да си знаят правата.
19
1
 
5
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 4 години
Автобусните шофьори са на принципа: аз съм голям и тежък и останалите трябва да се пазят от мен, даже и да са с предимство. Затова често им се налага да набиват спирачки, уж някой ги е засякъл, а то просто другият си ползвал предимството. При това софийските шофьори в повечето случаи сме доста толернтни и пускаме автобуса и когато няма предимство
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден пътувам по цариградско с автобус, минимум два пъти сутрин и вечер набива спирачки, защото го засичат комплексираните софийски шофьори. Разбира се от коментарите разбираме, че шофьорът на автобуса е виновен или пътниците, които трябва през цялото време да се държат с две ръце и да са готови за удар, на всеки *** е разрешено да си го засича, когато му е удобно.
17
0
 
10
 
! Отговори
бла,бла преди 4 години
На нас ни се е случвало да ни засекат, обаче ще ти кажа нещо. Първо, ние си седим с колани в колите, второ, караме си с ограниченията или поне се опитваме. Шофьорите на автобуси, особено на новите, малки автобусчета от градския транспорт, карат като ненормални. Поне някои от тях. Супер бързо, спират супер рязко и аз едва се държа на моменти, а съм на 30 години, представям си ако бях някоя бабка.
16
3
 
10
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Абе на вас многознайковци /които имат книжка и кола,не ви се е случвало да ви засекат,да ви излезе ненадейно на пътя някой пешеходец без да се оглеждаДа не говорим какви ,,джигити има , да видите дупка в последният момент и т.н.Освен това когато се возиш в градския транспорт трябва да си се ХВАНАЛ на удобно място,а не да се клатушкаш прав с две заети от торби ръце,както често виждаме. Защо само тя се е ударила,други не е ли имало в автобуса?
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Жена е в "Пирогов" с травма на главата след спирачки в рейс"След КАКВО????Сайта да няма назначен САМОЗВАНЕЦ ИНЖЕНЕР
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно доста автобусни шофьори карат много лошо, както по отношение на пътниците в автобуса, така и по отношение на околнитв превозни средства. Съвременните автобуси не са пригодени за превоз на правостоящи пътници и на завои и при спиране на автобуса, правостоящите не са особено стабилни, а при рязко спиране, често ще става така.
13
0
 
6
 
! Отговори
Какво е ПТП по закон преди 4 години
30. "Пътнотранспортно произшествие" е събитие, възникнало в процеса на движението на пътно превозно средство и предизвикало нараняване или смърт на хора, повреда на пътно превозно средство, път, пътно съоръжение, товар или други материални щети.*Е, има или няма ПТП...
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, има доста шофьори в градския, които не карат добре - усещащ как набиват неколкократно спирачки, за да си убият скоростта, ще речеш, че влак карат, а са с модерни автобуси. И на всяка такава спирачка пътниците трябва да полагат усилие да се задържат. Да не си прав в градския най-добре.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Автобусите що-годе са обезопасени. Но при някои трамваи нещата са много опасни. Нацвъкали са от старите перфоратори на вертикалните дръжки. Ако трамвая спре изведнъж един перфоратор може дупка в мозъка да ти направи. Шефовете от от градски транспорт сериозно трябва да се замислят доколко са обезопасени превозните средства отвътре.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шофьорите си карат нормално - има някое и друго изключение, но като цяло е ок. Проблемът са едни ненормалници, на 4 колела, които се движат около автобусите и още се учат как се шофира..и така с години. Има много регистратори в градския транспорт. Записите от тях са достойни за награда Дарвин.
9
0
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
1. Не знаех, че маршрутите имат спирачки, но щом заглавието го твърди...2. В заглавието се казва, че спирачките са на маршрута, а в статията - че са на автобуса. Каква е истината?
8
1
 
8
 
! Отговори
АЛООО преди 4 години
До 12345Не слагай всички под един знаменател, защото има много коректни, добре облечени и непушещи шофьори. Може да се каже, че са по-големия процент. Ама дай да плюем, че така ни е по-добре. Качи се 8-10 часа на ден в трафика и със потенциално сърдитите /като теб явно/ пътуващи и тогава говори. ОК
7
6
 
13
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
Проблемът е че повечето шофьори на автобуси започнаха да карат така както си карат личните автомобили - газ, спирачка, завои. Това е доста тежка машина и отзад се возят 100+ човека не може така. И тази тенденция я забелязвам последните 2-3 години... Няма никакъв контрол.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не шофьора е виновен а пешеходците - всеки минава и пресича кой където му скимне. Това да си шофьор в столицата ми съкрати живота с няколко години.Научете се как се предича, нали се правите на европейце.
5
9
 
12
 
! Отговори
12345 преди 4 години
Шофьорите на автобуси по всички линии така си карат - с висока скорост и рязко натискане на спирачките, от което дори и да си седнал има голяма опасност да пострадаш. Няма плавно спиране. И голяма част от тях не си правят труда да спират максимално близо до бордюра, а спират на средата на пътното платно, защото ги мързи да завият волана на дясно и да направят едно движение в повече. Говорят по мобилните си телефони и целият автобус е длъжен да им слуша глупостите, псуват ипушат в кабината.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова да плаща!!!
3
3
 
9
 
! Отговори
с-в преди 4 години
Всички видове дръжки в автобуса са предвидени точно за такива случаи - но и това се случва, като пътуваш без да ги ползваш...
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тя що удря спирачки е рейс? Другия път никакви спирачки!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно спрял рязко или набил спирачки?