Речните корита в Пловдив трябва да бъдат почистени до месец

След 20 март РИОСВ ще проверява на място
18 фев 2020 21:50, Анисия Иванова
6
Речните корита в Пловдив трябва да бъдат почистени до месец

Речните корита в Пловдив трябва да бъдат почистени в рамките на един месец. Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив изпрати писма до кметовете на всички общини в териториалния си обхват. 

В тях са издадени предписания за предприемане на мерки за почистване на речните корита и прилежащите им територии от отпадъци, както и за недопускане на нерегламентирани сметища, съобщават от екоинспекцията.

Срокът за изпълнението на предписанията е 20 март.

След тази дата екоексперти от РИОСВ ще извършат проверки на място дали общинските власти са изпълнили предписанията.

При установяване на нерегламентирани замърсявания с отпадъци ще бъдат налагани санкции. Предписанията до общините и последващите проверки от страна на РИОСВ - Пловдив се извършват всяка година и са във връзка с осигуряване на проводимостта на реките преди пролетното пълноводие, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвърлете малко ,,джилязу'' и всичко ще е ОК само за една нощ.
5
0
 
1
 
! Отговори
Между преди 4 години
4-ти и 6-ти километър покрай Марица в посока от Пловдив към Пазарджик, постепенно се оформя едно голямо сметище. Изхвърлят се строителни и всякакви други отпадъци, както и тор от незаконни обори край реката. И така от години.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз хода за риба по реката и моите наблюдения са .Много кучешки разходки без наморници и верижки.Много луди обикалят и си хвърлят магиите в реката.Много бракониери ловят нощно време риба при пълна забрана.Една сянка не оставят за рибарите като минат с резачките.Да знаят че рибарите лятото ва псуват .В града ее относитело чисто коритото и да водата е малко.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те винаги трябва да се поддържат чисти, не знам защо сега са се сетили.
2
1
 
3
 
! Отговори
Втори преди 4 години
До първияНещо се бъркаш.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че за какво да ги чистят? Марица в Пловдив няма вода, обрасло с растителност, поникнали цели дървета, храсти и даже има хора са си направили градини в коритото на реката.Толкова грозно поточе че даже е грах да е наречено река...