147 години от смъртта на Апостола на свободата

Възпоменателни прояви ще има в цялата страна
19 фев 2020 08:37, Петя Славова
41
147 години от смъртта на Апостола на свободата
Снимка: БГНЕС

България отбелязва 147 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Възпоменателни прояви ще има и днес в цялата страна, съобщава Bulgaria ON AIR.

В столицата от 17:00 часа в храма "Св. София" ще бъде отслужена Архиерейска панихида. Церемонията-поклонение пред Паметника на Апостола на свободата е с начало 18:00 часа. Ще има засилени мерки за сигурност.

Желаещите да присъстват ще имат достъп до събитието през 3 контролно-пропускателни пункта. В рамките на целия ден се забраняват престоят и паркирането на автомобили на улиците около паметника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
подобен сън.Сезона и датите съвпадат но при него липсва и т.н.НА 5000 км в 02 часа при минус 25 гр.съм заграден от 6 младежа доста по едри от мен и 1 на моят ръст а зад гърба ми 1,50 м сняг и т.н.Целта сам с/у е -да се отскубнеш.И ето чудото - сънят които сънувах,къщичките,пътеката по която бягам,оградата зад която спирам за кратко,коловете, иска ми се да взема 1 кол ида ги убия но са 7 ,бягам и се скривам в -от съня си место.Чувам гласовете ,питат.Благодарен съм на 2 огняри ,че не ме издадоха.
25
0
 
1
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Когато искаш да направиш нещо различно, независимо от времето в което живееш, започнал ли си някакво дело ти знаеш и очакваш ,че може да те убият.Около 1980 г ,имаше имаше в Бургас 1 кораб-ресторант.Вечерта беше тъмна ,пътечка ,тръстики - но още като видях ,веднага се върнах на зад и т.н. - но вече си имах едно на ум.По късно сънувах един сън и след него се стремях никога да не забравям поне тези къщички и терен. Където ходех и спирах винаги се оглеждах.Питам се дали Левски не е сънувал -след
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дал си е живота напразно, по-добре да бяхме станали турски вилает отколкото най-изпадналата нация в цяла Европа. И без това в Бг останаха само *** повечето, от които се турчеят.
23
1
 
2
 
! Отговори
Светла му памет преди 4 години
Всяка нация има нужда от герой-икона.
22
4
 
5
 
! Отговори
къф лефски бе преди 4 години
Хората са си връткали далаверата,той тръгнал да им тика неква свобода!И на всичкото отгоре да дигат бунт,и да си жертват живота!И защо,да го питаш!?Когато ти е пълна кесията си свободен,че и отгоре!Когато е празна ти е спукана работата!Левски Ботев Караджата!Пълни глупости!
21
1
 
3
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До парадоксТова комунистите не се научихте да лъжете сносно и това е!Коя година е вдигнат паметникът на Апостола в София комрад? 1965 ли? Социализма и алкохола не са простили на никого!
20
2
 
4
 
! Отговори
поклон преди 4 години
Христо Ботев: Обесването на Васил Левски ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ О, майко моя, родино мила,защо тъй жално, тъй милно плачеш?Гарване, и ти, птицо проклета,на чий гроб там тъй грозно грачеш ? Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,затуй, че ти си черна робиня,затуй, че твоят свещен глас, майко,е глас без помощ, глас във пустиня. Плачи! Там близо край град Софиястърчи, аз видях, черно бесило,и твой един син, Българийо,виси на него със страшна сила. ...
19
3
 
4
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Живеем в епоха, в която Васил Троянов Боянов - АЗИС е доста по-известен за клетия българин от Левски ! ФАКТ !
18
2
 
2
 
! Отговори
Русия! преди 4 години
защо мълчиш?
17
2
 
2
 
! Отговори
светата църква БПЦ.. преди 4 години
Защо не го признава за светец? - Защото е светски човек!
16
7
 
6
 
! Отговори
парадокс преди 4 години
До 1944г. забравен и след 1944г. обявен за национален герой! Кой го знаеше дотогава?
15
2
 
5
 
! Отговори
след освобождението преди 4 години
-българи продължиха турските зверства над собствения си народ! Срам и позор!
14
2
 
1
 
! Отговори
на заден план преди 4 години
Раковски, Панайот Хитов, Филип Тотю, Хадже Димитър и Стефан Караджата.................
13
2
 
2
 
! Отговори
поклон за убиец преди 4 години
До КрисиУбийство превърнато във самоотбрана!
12
7
 
2
 
! Отговори
Левски-касиер преди 4 години
До АнонименИдолът на днешните мутри! Конекрадец извън законите на Америка!
11
1
 
2
 
! Отговори
новото понятие преди 4 години
До АнонименРУСКО-ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ??????????????
10
0
 
6
 
! Отговори
To6 преди 4 години
Тъжно ! На такъв ден да пишеш глупости, сигурно е голям кеф ! Какво даискаш от таквизи ????
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилът е Втора Ръка българин.Като срещна ром на пътят си,знам че е ром.но ако срещна русофистил,не се знае дали ще ме наръга в гръб,или ще ме бутне от високо.Но едно е сигурно,докато съм с лице към него ще ми е приятел.Бог да пази България от тази шкарто качество българи. Русофилистикът е ,,17-то Качество ''по Китайския Стандарт.
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предателите на делото на Апостола най-често се навъртат край паметника му, най-често го цитират, а стягат куфарите за Москва.По това си личи лицемерието им.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
7
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен Радев опозори Апостола.