Вандали срещу тол системата: Резнаха с флекс камера на "Бункера"

Съоръжението е изрязано през тази нощ
19 фев 2020 09:50, Александър Попов
294

 Снимка: Забелязано в София/Facebook

 
Вандалски акт предизвика неодобрение в социалните мрежи. Рано тази сутрин служители на тол управлението са констатирали, че камерата на пътя към Бистрица, в района на "Бункера" не работи.
 
От кадри на потребители се вижда, че стойката е била разрязана, а стълбът е "полегнал" край пътя. 
 
Най-вероятно е бил разрязан през нощта с флекс.
 
Полицията е уведомена за вандалския акт, а по камерите ще се установява кои са последните преминали коли.
 
Пътят към Бистрица е един от тези, които предизвикаха недоволство сред живеещите там, тъй като има неяснота дали ще се глобява заради липса на винетки.
 
В края на 2018 г. бе постигнато споразумение хората, които живеят в Бистрица и Железница да не плащат винетки, но със старта на тол системата казусът отново е актуален.
 
Тази сутрин от АПИ увериха, че в първите дни няма наложени глоби на живущите в тези райони, както и тези отвъд Северната тангента. Жителите в тези населени места заплашиха с протест, като една от мерките е да се затворат пътищата през този уикенд през Бистрица и Панчарево, което ще блокира подстъпите към Самоков, Боровец и околните села, които са предпочитана дестинация за пикник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
2
 
0
 
! Отговори
офффф преди 4 години
Да хванеш ,пък да ги пребиеш !
254
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Герб са калинки, а в БСП са КРАДЛИНКИ, има разлика.
253
2
 
4
 
! Отговори
анон преди 4 години
Нямаме нужда да бъдем управлявани от престъпници!
252
2
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
Браво имало и смели хора в тази държава.
251
1
 
0
 
! Отговори
ДА ТАКА Е преди 4 години
До Анонимен Ами най новото от англезите е събират отпадъците от къщи които си правят ремонт и го изсипват на някой в нивата. Отпадъците от ремонт не се изхвърлят в нормалният кош а в контейнер който поръчваш по телефона и ти струва 250 паунда или тия тахните месни бруталяги на половин цена. Ама тези от изтояна европа са гадниииии.
250
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малко е спорно от коя страна на барикадата са ИСТИНСКИТЕ ВАНДАЛИ нека хората сами да преценят
249
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
брутално е, отмъщение типично по български, и не случайно нагличаните реват от нас, по умни сме няма спор, а те какви простотии правят нямате си идея, техните издънки не се публикуват по гардиан и bbc за да изглеждат културни,а тая дет за я 100хилки говори иска процентче 95процента за нея за джобни, тва надали и 5хилки да струва като ново
248
1
 
12
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Преди на защитниците на народа от иззедници са им казвали-хайдути! Сега ги наричат- вандали! Защото предпазват народа от здраво одиране на кожата-вандали! Да....А колко давахте да се върнат от Запада българи,та да работят у нас и тук да им одират кожите? А колко се върнаха и колко смятат да се върнат-някаква статистика? НУЛА-нали??? Никой не иска да се връща тук! И ние сме вече почти готови да се махаме!
247
0
 
8
 
! Отговори
сметка преди 4 години
А ако Общината започне да подържа тези участъци , АПИ ще плаща ли за преминаването на транзитния трафик ?
246
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софийска общи като толкова милее за селяните си, да беше направила алтернативен път и да им каже - "този път е общински, стопанисва се и се поддържа с вашите местни данъци, за него няма да се изисква винетка".Ама Борисов е ***, не проумява, че тая пръст дето я рие, пада в гърба му...
245
0
 
9
 
! Отговори
факт преди 4 години
На пейзаните дето не са идвали в София да поясня , че това са квартали на София и този стълб можеха да го монтират на края на кв. Бистрица . Освен това в цялата страна има такива казуси , а в Благоевград е направо скандално .
244
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сметкаНе знам какво разбираш под "общински път". Общината ли поддържа и ремонтира пътя, или АПИ?Не може един да бие тъпана, а друг да обира парсата. То по тая логика която и да е община има общински пътища към съседните села, дайте да не плащат и те винетки, като ще е превилегия, нека да е за всички, защо да е само за софиянци? Ние да не сме по- глупави?
243
1
 
4
 
! Отговори
сметка преди 4 години
Шефа на АПИ е пълна "Калинка" , като няма договореност с Общината защо изобщо монтира тези рампи с камери . Нали ако пътя стане общински те ще са излишни ?!
242
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХАХАХАРабира се, че се краде и ние ще плащаме масрафа и за рязането с флекса и за *** от София, които искат да ползват републиканска пътна мрежа без да плащат винетки.
241
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви набият една 200 лева нова цена на винетките, дали пак ще ви бъде така весело?Заради андрешковците от село София, да плащат всички Българи, ай сиктир бе!
240
0
 
11
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Айде бе , 100хил. за един стълб и 5м многожилен кебел /таблото е до стълба /, камерите са здрави , значи пак ще се краде яко !
239
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тия 100 000 лева - вместо да отидат за асфалт и мантинели, ще отидат за ремонт на съоръжението.Честито на матриала и поздави на оня с флекса. Как не разбирате, че колкото по- се въртите, по дълбоко ви влиза? Сметката я плащаме всички.
238
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхте ли го Тиквата колко нагхъл и арогантен беше вчера?Обаче шефът на АПИ е подал жалба в прокуратурата срещу Баце за подбудителство към претъпление, тъй като изпълнявайки разпореждането му, той самият би извършил престъпление.Като иска Боко да се плащат винетки - да беше направил алтернативни пътища!Не се чудете защо всичките му министри станаха клиенти на Темида.А колкото до потрошеното съоръжение - ремонтът му ще струва 100 000 лева, познайте дали няма всички ние да ги платим.
237
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са варвари,това е държавна собственост,не може така да се чупи и реже!
236
4
 
7
 
! Отговори
сметка преди 4 години
След като АПИ иска винетка за тези участъци и ТОЛ такса от автобусите на градския транспорт , тогава пък Общината да поиска част от тол таксите като наем , защото те се намират на територията на София . Северната тангента минава през средата на града а не у полето , да плащат !!!