Започва ремонт на част от пътя Димитровград - Стара Загора

Той ще стартира в началото на април
19 фев 2020 20:20, Красимир Ангелов
6
Започва ремонт на част от пътя Димитровград - Стара Загора
Снимка: БГНЕС

В началото на април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград - Стара Загора в участъка от моста на река Марица до границите на общината с област Стара Загора, съобщи кметът на община Димитровград Иво Димов след среща със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и представители на АПИ.

Международният път I-5, който минава през община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години кметът Димов настоява пред ресорните ведомства за неговото реновиране, уточниха от общината.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора, на срещата е коментиран още един значим въпрос за Димитровград - състоянието на ВиК мрежата в града и необходимостта от обновяването й. В резултат на разговорите община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод от пречиствателната станция за питейни води до квартал "Габера", който осигурява две трети от водата за града, но който е амортизиран и дава чести аварии.

Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от МРРБ, посочил Иво Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Глупави управници преди 4 години
Пътят Димитровград-Стара Загора-Велико Търново отдавна трябваше да е магистрала.
5
0
 
5
 
! Отговори
Никк преди 4 години
А какво става с магистралата от Чирпан до Стара Загора??
4
0
 
2
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Верно, пътувам от там и винаги се изумявам, как една година, техника, хора , всичко работи а кръговото все го няма, Нямам представа какво правят но наистина винаги работят Мисля си че или са *** или участват в някоя поредна измама как да се вземат много парички
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в началото на Стара Загора кръговото една година го правят хаха едно 50 метра Китай строят болница за хиляда души за седмица тук цяла година кръгово
2
1
 
4
 
! Отговори
Q преди 4 години
Милиярди събраха до сега от винетки и не са го оправили до сега още срамота
1
3
 
0
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Щото колите на България ТОЛ не можело да минат по отсечката а местните се возели по дупките 'без пари'!Е за това сега ще я ремонтират тая отсечка!