След теча на данни: 11 препоръки към НАП

По-строгите наказания за киберпрестъпността са едно от тях
20 фев 2020 08:57, Ния Христова
17
След теча на данни: 11 препоръки към НАП
Снимка: БГНЕС

Приключва работата на временната анкетна комисия, която беше създадена за проучване на фактите около безпрецедентния теч на данни от НАП, който беше извършен през юли миналата година, съобщи Bulgaria ON AIR.

Анкетната комисия извърши доклад, който включва 11 препоръки.

Още по темата
Една от тях е за по-строги наказания за киберпрестъпността и одит на системите на всички централни и общински администрации. От комисията настояват и за нова дефиниция на деянията, свързани с компютърните престъпления.

До този момент най-тежкото наказание е 3 години лишаване от свобода. Практиката обаче показва, че най-често се издават условни присъди или пробация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
анон преди 4 години
Божеее! Аз ако работя в НАП за 700 леа, ще продам целия НАП, ве! хахахахха га.мени!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
препоръка първа - маркирайте си кабелите
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най добре да няма защитни стени и да дават доживот сигурна работа, за да не наказват държавната администрация за некадърността си.България винаги ще си остане едно село
11
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Този път са уцелили със снимката. Тя нагледно показва както състоянието на компютърната система на НАП, така и общото и състояние. Прилича на третокласно обурудване на селски интернет доставчик, който след пожар и посещение на пожарникари се еналожило набързо да стартира работа че местния феодал губи пари от престоя. И коментара на феодала за искане за пари за ремонт е "пари ли? Няма пари, ще ви уволня всичките. до утре всичко да работи..". Така ми прилича това "11 препоръки към НАП..."
10
0
 
0
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"В краен случай да уволнят или съкратят някой инспектор за назидание ." Ако след такова изтичане на лични данни, не са уволнили никой, не знам какъв ще да е тоя "краен случай". 11 препоръки?! Браво!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
i да не забравите пак да вдигнете заплатата на шефката за награда, ей!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то в НАП ИТ специалистите са с 700 лева заплата. Какви препоръки, какви пет лева?
7
0
 
2
 
! Отговори
До 1 Цирк бг преди 4 години
Аз пък чух, че са им намалили заплатите и бонусите в НАП. Както знаеш в държавната администрация правилата са такива, че заплатите им са от две части 75% от заплатите ги взимат всеки месец, а 25% веднъж на три месеца, което неправилно се нарича бонус. Преди да взимали всеки месец по 690 лева и още 230 лева бонус, - общо 920 лева, а сега взимат по 660 лева и още 220 лева бонус - общо 880 лева средно на месец
6
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Докато в държавните структури плащат трицифрени заплати на ИТ специалистите, течове ще има.
5
0
 
7
 
! Отговори
НАПoff преди 4 години
НАП всичко може да се сгафи началниците там са вечни и не ги е страх. В краен случай да уволнят или съкратят някой инспектор за назидание .Тая *** директорката е много нагла.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те и Ефбет продадоха на 1 милион души личните данни, ама ги покриха. Нали са силни сега
3
0
 
7
 
! Отговори
M. преди 4 години
препоръка номер 1: да не ползват пароли по подразбиране, като admin/admin :) страшни балъци, некомпетентни и прости, ама така е на държавна работа, която иска хора със стаж като за CEO на софтуерна фирма, а им плаща като на чистачи.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само препоръки , срамота няма виновни и наказани за изтичането на личните данни на 5 милиона българи. Шафката си е пак шевка, човек на голем човек. Пълна срамота и беззаконие тук в България.
1
1
 
19
 
! Отговори
Цирк БГ преди 4 години
И за награда за провала на НАП,увеличени заплати и бонуси!!!е как да ти се работи като за некадърна работа и провали ти плащат повече?!