Хората в Рударци недоволни от тока, спирал често

Те смятат, че плащат за услуга, която не получават
21 фев 2020 00:15, Ния Христова
7
Хората в Рударци недоволни от тока, спирал често
Снимка: Pixabay

Жители на Рударци сигнализираха за проблеми с електроенергията, съобщава Нова телевизия. Семейства твърдят, че плащат за услуга, която така и не получават.

"В селото има много чести спирания на електричеството. Освен това се подава и много ниско напрежение и в следствие на това всички уреди изключват. Инвестирал съм в термопомпа и проточен бойлер. На ден токът спира поне 2-3 пъти и то за по час-два-три. Уредите не работят нормално, защото защитите им изключват", коментира Димитър Бановски.

"Термопомпата и отоплението не работят. Бойлерът също не се включва, защото едната фаза е много ниска. На телевизора изчезват картината и цветовете. Като спре токът, рутерът също не работи и нямаме и интернет. Какво излиза? Студено е, не мога да се изкъпя, не мога да гледам телевизия, не мога да работя", добави още той.

"Сметките за декември и януари са 358 лв. Специално за декември и януари, освен, че уредите не работеха, отсъствахме 6 дни и нищо не е включвано. Това граничи с абсурда", допълни Бановски.

"Подавал съм многократно сигнали. Викал съм аварийни групи, подавал съм молба за ниско напрежение. Подавал съм и множество сигнали, до момента са идвали са само два екипа. Подиграват се с нас", възмути се той.

От ЧЕЗ коментираха сигналите и казаха, че са поставили два нови трафопоста на село Рударци, които до този момент не работят и се очаква да влязат в експлоатация до средата на тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах му интервюто, мериха напрежението в ефир... на това нещо горят всякакви електроуреди.Та е нормално човека като си плаща да иска да получава, какво като е в село?Не искате хората да ви идват в столицата, ама не искате да имат нормални условия извън нея?
6
0
 
0
 
! Отговори
една там преди 4 години
Че то и в Младост всеки ден спират тока. Уредите вкъщи се побъркаха. Вода нямаше вчера цял ден. И живеем в място, в което има толкова много природни дадености. За които плащаме от скъпо и прескъпо и пак не можеш да разчиташ... И ги съсипваме, защото продажниците са повече ат нормалните хора. Питам се и нямам отговор - за този народ ли се бориха и дадоха живота си достойни хора като Левски и Ботев...
5
4
 
0
 
! Отговори
Ток&жица преди 4 години
За отделна къща, извън града, изграждането на алтернативно електрозахранване, което не е свързано с мрежата на ЕРП, не е толкова скъпо, а и повечето електроника, телевизори, рутери и други, работят на прав ток 5-12 волта, за 220АС се ползва адаптер.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляващите в София не са в 21 век. Само Албания, Молдова и Украйна са по-зле.
3
3
 
1
 
! Отговори
БАБА преди 4 години
ателевизия как гледат радио как слушат нет как ползват
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Ти оправдаваш този абсурд ли,нещо не си добре?В 21 век.сме все пак,недей така!
1
13
 
1
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Дори да има резон ама брато...това е село, какво очакваш?! В България, че и не само, селата са така. Термопомпата за тая къща е поне 10 бона, ама си се забил в планината и после тока прекъсвал, хахах! Като си се бръкнал с 10 бинки за термопомпа, ама си гъзар и искаш на село, ще се бръкнеш и за UPS и стабилизатор. На напрежението, ако трябва и за дизел-генераторче. Хората на село що не се оплакват от тока - ми щото се топлят на печка и тока им е само за осветление. Аре сега, прекъсвал тока. :)))