Кварталите, в които живеем - разбити плочки, боклуци, дупки по пътищата...

Част от сигналите в Helpbook от изминалата седмица
22 фев 2020 16:16, Анисия Иванова
96

Снимка: Helpbook

В днешния обзор от Helpbook.info ще ви запознаем с множество проблеми, касаещи район "Младост“ в столицата. В един от тях ни изпратиха снимки на тротоарни плочки пред жилищен блок в ж.к Младост 1, които са в отчайващо състояние.

Видно е, че пространството пред блока прилича на минно поле - разкъртени плочки, отломки, дупки и локви. Нашият потребител е забелязал, че най-зле е положението пред вход А, но и пред другите входове положението не е особено цветущо. На една от снимките е заснета шахта в изключено лошо състояние - капаците са разнебитени и не е изключено някой да се спъне или пропадне в нея.

Пред същия блок се намира зарязана огромна камара изкъртена настилка. Вероятно плочите са служели като настилка в бивш търговски обект, според автора на сигнала, който не смята за редно всеки да си изхвърля боклуците където му хрумне.

В същия район друг наш потребител се натъкнал на зарязана каравана от години, която е паркирана наполовина на тротоара, наполовина в тревните площи. Молбата е за извършване на действия по премахването й, тъй като паркоместата в квартала са ограничени, а и гледката е далеч от естетична.

В близост е заснета ключова квартална улица в изключително лошо състояние. Цялата отсечка е осеяна с множество дупки, някои от които направо кратери. Потребителят апелира за извършване на спешен ремонт.

Получихме повторен сигнал от Варна за останки от изоставен автомобил без регистрационна табела, който отлежава от години в междублоково пространство. Стикерът за технически преглед на автомобила е изтекъл още през 2016 г. Авторът на сигнала моли за предприемане на действия по компетентност за отстраняване на автомобила, тъй като след предишния сигнал поради неясна причина отговорните органи не са открили въпросния автомобил при извършената проверка.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тези тротоари кой ги разбива Водачите паркират по тротоарите и после негодуват че са разбити
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако поканят някой от общината в телевизията да даде обяснение обикновено казва- ние сега разбираме за този проблем, ние не сме сигнализирани. Те все едно се намират някъде в чужбина и не успяват да забележат как изглеждат улицата, кварталът
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е наследство от гербериското упрвление на Общината...Фандъкова е за затвора!
71
0
 
4
 
! Отговори
179 преди 4 години
Из центъра след 20 часа по-често можеш да чуеш английски отколкото български език.
70
0
 
8
 
! Отговори
карма преди 4 години
Това е България. Това са българите. Градската ни среда никога няма да се доближи до европейската градска среда, и селата ни никога няма да изглеждат спретнати. Виждаме тези гледки не защото в София живеят невъзпитани селяни, а защото в София живеят българи. Ако невъзпитаните селяни бъдат изгонени, в София ще продължават да се случват такива неща, просто защото в София ще останат да живеят българи, а и управниците ще са си българи, т.е. мундари. Това е положението и то няма да се промени
69
0
 
5
 
! Отговори
марсианец преди 4 години
Някои хора сериозно си вярват, че ситуацията е такава заради "селяните", които си позволявали да "нахлуват" в столицата и не се приспособявали към "столичната култура". Едва ли не ако изчезнат "селяните" и останат само кореняци, София ще заприлича поне на Виена, тротоарите няма да са калпави, по улиците няма да се отварят кратери, и няма да има безразборно хвърлени ***. Изумително *** утопия, в която вярват дори що-годе умни хора...
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво очаквате като си паркирате москвичите в розите под прозореца на кухнята и после с цялата кал през плочките по тротоара? Вътре си чистите, а булкуците - на показ на терасата или в пликчето през прозореца. Стълбищата - леш, асансьорите - гробници. Пратчет беше написал, че само ядрен взрив със среден радиус на действие може да подобри малко от малко пейзажа.
67
0
 
10
 
! Отговори
scbg преди 4 години
Не са кварталите, това представлява България
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 76Не сравнявай дошлите преди години, които всячески се стараеха да се приспособят към столичната култура, говор и маниери, за да са неразличими от софиянци със сегашните, които пет пари не дават и идеята им е да превърнат София в място, неразличимо от родните им места.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, столичани, "кореняци - софиянци", много сте смешни! Защото ако не бащите ви, то дедите в са дошли я от Долно ***, я от Пседерци, я от Тънкосерци, я от Краводер!Виновна ви е провинцията!Аз познавам едни, които пропътуваха 500 км, за да чуят "Дон Жуан"! 90% от вас не знаят къде е Операта и казват "Ресторант Зала България"! Смешници! Смеете се, че някои мйекали! Я си вижте говорителите по ТВ - почти всички мекат, използват неправилно определителния член! И всички са забравили мин.свършено!
64
5
 
14
 
! Отговори
Стар носталгик преди 4 години
При соца имаше "софийско жителство"! Не било демократично! Имаше и домови книги. Сега срещаш разни непознати по стълбите, не те познават, не поздравяват, не си плащат комуналните! Имаше и "квартален" - милиционер, който обикаляше и респектираше с присъствието си! Днес "демократичната полиция" я виждаме при охрана на мероприятия, при мачове и т.н. Поразително колко са много! А иначе на улицата ги няма никакви!После сме били стари носталгици!
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Митко 21 смМитко, я поясни никът ти какво значи? 21 см умно чело или дължината на *** ти? Та ти си бил като Рада Дълбоката!
62
1
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Всички кметове крадат и не се подържат градовете и селата !!!
61
3
 
12
 
! Отговори
метрото, метротоо преди 4 години
Колкото е улеснение, толкова е и напаст за добрите квартали, защото осигури бърз и евтин достъп от гетата. От години не бях виждала толкова плюнки (умишлено не използвам по-гaдната дума) по тротоара, както напоследък. Мьекат, крякат, бутат се, набиват пица върху картон и после хвърлят остатъците на земята, а ако могат и да надраскат/счупят нещо, прибират се обратно в гетото доволни от добре прекарания ден. Кошмарни сeляци нахлуха, непоносимо прoсти!
60
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селяните съспиха София и не само. Пловдив, Варна, Бургас са пропищяли от селски атаки.
59
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София се опростачи от набезите на селски тумби. Ако се поразходите в центъра ще останете поразени: мйечи се навсякъде, някакви селски *** плюят, хвърлят биклуци по улиците, паркират като маймyни... Страшно е!
58
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До ЕхаЗа Англия ли ще ми говориш ве човече...В Англия не съм видял паки или индиец да работи по 12 часа на полетата.Аз също бях подмамен, но явно гордоста и самочувствието което имам им е дошло в повече.Те искат роби а не работници, то не че в България не е така, ама поне може да го напсуваш по нашенски, също може и да го удариш.
57
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 4 години
Получи се смешно - 51 си пише с 51!Рипаш като подбъзикана госпоица! "Дядо им" не значи "дядо ми"! Не търпя да се закачат с предците ми - до един се били достойни българи! За паметта им мога да размажа някоя устичка. Дядо ми е бил селянин и гражданин, просветен, кротък и богобоязлив. Виж, неговите баща и дядо са секли заптийски глави. Такива са били и предците на жена ми и на зет ми. Чрез тях се родея с един велик поет и харамия и със самата Икона на България! Този, когото споменахме завчера!
56
2
 
12
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Пилот към пътниците на кацащия самолет:- Драги пътници, скоро ще се приземим на летище София, моля затегнете коланите и върнете часовниците с 29 години назад. Благодаря!
55
4
 
5
 
! Отговори
Brei преди 4 години
Ама как така, нали реститутките не купуват налонови торбички в немските ви вериги магазини...оп леко да не настъпите акото на домашния пес