Отново авария на парното във Велико Търново

Тя е осмата от началото на годината
22 фев 2020 14:40, Елка Василева
6
Отново авария на парното във Велико Търново
Снимка: архив, БГНЕС

Авария на главен топлопровод за пореден път остави по-голямата част от Велико Търново без парно отопление. Това е пореден тежък пробив по мрежата на местната топлофикация, от където не съобщават кога ще бъде възстановено топлоподаването, предаде БНР.

Енергийният регулатор задължи дружеството да представи доказателства за компенсация на абонатите за периодите без парно.

Централно парно отопление има само в кв. „Бузлуджа“. От началото на тази година това е осма тежка авария по топлопреносната мрежа във Велико Търново. Напрежението сред гражданите, породено от лошата услуга, която получават, и липсата на компенсация за дните без парно, се увеличава.

„Парното е работило само една седмица. Изнервени сме. Никога не е било толкова зле. Ще се отказваме, няма да ползваме“, казват граждани.

Заради многото аварии Комисията за енергийно и водно регулиране задължи „Топлофикация Велико Търново“ да подава ежемесечни отчети, а до 10 март да изпрати в регулатора анализ за състоянието на топлопреносната си мрежа и план-график за ремонтите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
1 закон на Кирхоф преди 4 години
Правете ПОРНО , за да имате ПАРНО !
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лятото ще го ремонтират че сега е зима.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то е на Ковачки,бе! Даже и слънчогледови шушлопини горят.. Калифорния, братче!