Починалият в Банско не е бил в Китай от 2018 г.

Вероятна причина за смъртта му е сърдечен проблем
25
Починалият в Банско не е бил в Китай от 2018 г.
Снимка: архив, БулФото

Утре ще бъдат готови резултатите от изследване на туриста, починал вчера в хотел в Банско.

В Националния център по заразни и паразитни болести в София е изпратена белодробна тъкан, на която ще бъде направено изследване за липса или наличие на коронавирус.

Още по темата
По предварителни данни починалият британски гражданин от китайски произход в хотел в Банско е имал сериозен сърдечен проблем и е претърпял операция миналата година, съобщи д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, за БНР.

Мъжът е пристигнал от Великобритания и по отметките в неговия паспорт не е посещавал Китай от 2018 г, каза още д-р Кунчев.

Персоналът и гостите на хотела са под наблюдение. Починалият мъж пристигнал преди няколко дни от Лондон, където живее от дълги години.

Снощи той се почувствал зле и загубил съзнание. Дошлият на място екип на Спешната помощ само констатирал смъртта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Британски гражданин. 3-та генерация, чист британец. Монголоид! Явно, съдбата, природата и реалността са нацисти, ксенофоби и расисти, щом не признават стипулатите на глобализма, според които британец е всеки, който стъпи на британска територия. Бързо, и трите да бъдат баннати от фейсбук, инстаграм, туитър и ютуб. #меченце _ #цветенце! И още, Меркелица и господарите й дали ще отворят границите за коронаворус #бежанци? Като нищо!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е нали уж го бяха изследвали за вируса и каква е файдата ако само в София при *** има тестова, ами купете за всички болници бе ***, или пазим парите за магистралките на Боце
17
0
 
3
 
! Отговори
Gost преди 4 години
А някаква карантина има ли на хотела до излизане на резултата? Май всички бягат към родните места! Пълна безотговорност на управляващите!
16
5
 
3
 
! Отговори
Байерн преди 4 години
Отбой! В Германия всичка са излекувани. Доктора каза, че след 10 дни всички развили антитела и имунната система заработила и уищожила вируса. И вирусите не били в белия дроб, а в гърлото. Льокайте ракия и не се плашете. Който не вярва да чете в Зюддойче цайтунг.
15
0
 
12
 
! Отговори
Верну ли преди 4 години
Имкато не е бил в Китай,не е ли възможно братччеда му да е дошъл на гости??
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да знаят от какво е починал преди да се направи изследване за вируса, а много се съмнявам в България да имат тестове. Ще проверят дали е пневмония, ама то пневмония може да хванеш от какво ли не. Така или иначе, щом като вирусът е в Италия, Франция и Германия, значи е навсякъде в Европа. Никой не иска да говори за него, защото при тази вирулентност, това значи да имат готови легла в болниците за 1/5 от населенито. А никой няма толкова. Нямат и персонал и апаратура. Тъй че...все тая.
13
1
 
3
 
! Отговори
доктора преди 4 години
Не спекулирате. Не знаем от какво са починали има едно нещо наречено внезапна сърдечна смърт. Най-често е резултат от ритъмни нарушения в резултат на Инфаркт но може да е резултат и от вродени състояния като например Бругада синдром. Имах такъв пациент на 25 години, за съжаление не оцеля. Имах и друг пациент на 40г. Сутринта пожелал довиждане на жена си и децата си, след обяд беше мъртъв въпреки 2 часова реанимация. Изчакате аутопсията.
12
1
 
6
 
! Отговори
въпросзаеднамисирка преди 4 години
как се наблюдават гостите на хотела?
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение и това е предупреждение за да затворят границата. Борисов и другите делегации трябва да минават през задължителни прегледи в болниците след като се върнат от чужбина за да не заразяват другите хора.
10
3
 
7
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Да е бил. Вече е късно
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на инфаркт .Момче днес така странно е припаднало и пичинало на място в София.Според мен вирусът е в България. Просто го крият.
8
16
 
6
 
! Отговори
Ей преди 4 години
Този вирус е отдавна в Европа. Каквото и да е...започва за минути и атакува директно белият дроб. Помага само антибиотик.
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаранция, че навсякъде в Европа е като в Италия, но много от жертвите не са изследвани за вируса.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо че е починал и не могат да го разпитат, какво е правил в Лондон и с кого се е срещал.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офффффф,че ми стана едно спокойно,като чух"главният държавен здравен инспектор"
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може в Лондон да е бил в контакт с някой ,който е бил в Китай...
3
2
 
21
 
! Отговори
Несигурен преди 4 години
В България истината е 50/50.
2
8
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
абе информирайте ни кво става на пленума, нещо за другарката импексова......
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, значи бомба със закъснител.