Отрицателен е тестът за коронавирус на жената от Пловдив

В Сливенско сложиха под карантина хора, които са се върнали от Китай
Обновена: 25 фев 2020 08:44 | 25 фев 2020 08:44, Камелия Цветанова
82
Отрицателен е тестът за коронавирус на жената от Пловдив
Снимка: БГНЕС

Отрицателен е тестът на жена от Пловдив със съмнение за коронавирус. Това каза пред bTV Тодор Кантарджиев, директор на Националния център за заразни и паразитни болести.

Още по темата

Жената е приета в Инфекциозната клиника с температура и мускулни болки, след като е била в Северна Италия - в район, в който има заразени с болестта.

Тя сама е пожелава да й бъде направен тест за коронавирус, след като е приета с температура 37,1 градуса. Ден преди това е имала малко по-висока, но е била под 38 градуса.

Междувременно стана ясно, че под карантина са поставени хора от Сливенско, които са пътували до континентален Китай.

Става въпрос за български граждани и семейство от Китай.

От Регионалната здравна инспекция в града обясниха, че карантината е въведена с цел спазване на мерките на Министерството на здравеопазването с цел превенция.

От 9 февруари досега всеки, който пристига на територията на страната подлежи на карантиниране в рамките на 14 дни.

Хората са поставени под медицинско наблюдение. Ежедневно се следи температурата им и общото им състояние, както и наличието на други симптоми – кашлица и затруднено дишане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Спокойно преди 4 години
Българите сме бедни, никой не пътува и шанса дори един българин да се зарази е много малък. Всички си стоим по къщите и гледаме да спестим някой лев за море... Ние ще сме последната страна с болен, повярвайте ми.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусите не се лекуват с анитбиотици. Антибиотиците са за бактериите...
66
6
 
2
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Тоя коронавирус пробвайте да го лекувате с антибиотици!
65
1
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТ 23-ТИ ТОЗИ МЕСЕЦ МЕ Е ПИПНАЛО НЕЩО С КОЕТО ОРГАНИЗМА МИ СЕ БОРИ И ОЩЕ НЕ СЪМ ГО ПРЕБОРИЛ!!! НЕЩАТА СА 50 НА 50% ДА СЕ СРИНА ИЛИ ДА СЕ ОПРАВЯ ИЗОБЩО НЕ Е ПРИЯТНО ДА СИ БОЛЕНСАМО ДА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ , ЧЕ НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН
64
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ Е СТРАДАЛО ТОЛКОВА МНОГО , ЧЕ КОРОНА ВИРУСА ЩЕ ИМ ДОЙДЕ В ПОВЕЧЕ!УЧЕНИТЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ПРЕНОСИТЕЛИ НА КОРОНА ВИРУСА МОГАТ ДА БЪДАТ ЖИВОТНИТЕ!НЕ ЗНАМ ДАЛИ ПТИЦИТЕ СА ПРЕНОСИТЕЛИ НО АКО И ТЕ СЕ ЗАРАЗЯТ НЯМА ДА ИМА СПАСЕНИЕ ДОРИ ПО ОСТРОВИТЕ
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тАЗИ ЗАБРАНА Е НАЛОЖЕНА ЗАЩОТО ВЕЧЕ ДОСТА ЮЖНОКОРЕЙЦИ ПРАВЯТ ОПИТИ ДА ИЗБЯГАТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кИМ чЕН уН Е ЗАБРАНИЛ ДОКАТО ЕПИДЕМИЯТА ОТМИНЕ ВСЯКАКВИ ПЪТУВАНИЯ ОТ И ДО сЕВЕРНА кОРЕЯ ПОД СТРАХ ОТ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ, А СЛЕД ТОВА Е ЗАЯВИЛ ЧЕ ЩЕ ПРИБЕРЕ ПОД КРИЛОТО СИ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ юЖНА.
61
1
 
7
 
! Отговори
ПИК СЕНЗАЦИЯ преди 4 години
Отрицателен е теста за бащинство на барселончето, направен с цялото човечество. Оказва се че това е дете-клонинг. хахаха родило се е от божия дух... Господ е българин!
60
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 4 години
Вирусът е тук заблудени овце! Вирусът е тук в италианските буклуци и е въпрос на време да пламне епидемия, ако не е вече и пламнала!
59
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЙ-ЛОШАТА НОВИНА Е, ЧЕ ВЕЧЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ДВА ЩАМА НА КОРОНА ВИРУСА И ТАКА ЕДИН И СЪЩИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА КАРА БОЛЕСТТА ПО НЯКОЛКО ПЪТИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ ЩАМОВЕ ! ИМА Я СТАТИЯТА ОТ ВЧЕРА ОБЯВЕНА ТУК
58
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
57
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се боя! Вирусът лови само комунисти! дано ги изтръшка данноооо!Не ям кучета, змии и не паса трева като тях!
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избягвайте да контактувате с хора,които се завръщат от Италия.Не ми се иска да съм лош пророк,но има страшно много българи в Италия и това чудо вероятно ще дойде и тук.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По телевизията съобщиха, че в момента в Италия има 25 на командно дишане!Това го правят с цел да не кажат, че са починали 30 души а всеки ден по 5
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболистите на Лудогорец след мача с Интер две седмици домашна карантина и два отложени мача!
53
2
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЮЖНА КОРЕЯ ЩЕ ПОКАЖЕ ТОЧНО КОЛКО Е СМЪРТНОСТА ПРИ АЗИАТСКАТА РАСА, ЗАЩОТО ТЕ СА ДЕМОКРАЦИЯ!! КИТАЙ КОМУНИСТИЧЕСКИ Е РЕЖИМ ТАМ СА ДЛЪЖНИ ДА ТЕ ИЗЛЪЖАТ И ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ВЯРВА НА ОБЯВЕНИТЕ РЕЗУЛТАТИ!
52
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
САМО ЗА НЯКОЛКО ДНИ БОЛНИТЕ В ЮЖНА КОРЕЯ СЕ КАЧИХА НА 977 ДУШИДО МЕСЕЦ ЮЖНА КОРЕЯ МОЖЕ И ДА ИЗМЕСТИ КИТАЙ ПО БРОЙ ЗАРАЗЕНИ ТЪЙ КАТО ТЕ СА 2 ПЪТИ ПО-ГЪСТО НАСЕЛЕНИ ОТ КИТАЙ КОЙТО ПОЛОВИНАТА ТЕРИТОРИЯ Е ПУСТОШ!
51
1
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Април идват първите (европейски) туристи.Ще дойдат стотици хиляди летовници.Няма начин да не пламнем.Чудя се, как могат да отцепят Сл.бряг и да го поставят под карантина.Мисия невъзможна.
50
5
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Учените лаборанти работят, не са като вас, COVID19 е подобрена версия на SARS!!!Един заразен и преносител с новия вирус може да зарази от сто до хиляда пъти повече хора и следователно и жертвите ще са повече и паниката и страха повече!До като при SARS инфекцията протича жестоко и който я хване , след една седмица организма се бори две седмици с пневмония, кашлица и затруднено дишане, но той не заразява толкова хора!Който е преборил SARS, и е хванал новия вирус, за два дена е на крак!Лъки!ЦРУ
49
1
 
22
 
! Отговори
opa преди 4 години
Половината Дупница работи в Италия (Милано), редовно има транспорт с брусове, а дали някой ги проверява??