Трима от Хасково под 14-дневна карантина, върнали се от Милано

Лекари дават дежурства на ГКПП "Капитан Андреево"
Обновена: 27 фев 2020 11:22 | 25 фев 2020 09:53, Елка Василева
13
Трима от Хасково под 14-дневна карантина, върнали се от Милано
Снимка: архив, БГНЕС

На трима души на Хасково, завърнали се преди няколко дни от Милано, е препоръчана 14-дневна домашна карантина, съобщиха от РЗИ - Хасково.

Тримата - мъж, жена и дете, който не са семейство, нямат никакви симптоми за заразяване с коронавируса. Мярката е превантивна, обясниха от инспекцията.

Още по темата

От днес двама лекари от РЗИ започват денонощни дежурства на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево", информира още директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

Те ще измерват температурата на влизащи у нас пътници от рискови страни като Китай и Италия. Медиците са оборудвани с мобилни безконтактни термометри, които измерват температурата при насочване към челото.

При установяване на болни с висока температура пасажери те ще бъдат насочвани към лечебно заведение, допълни д-р Димитрова, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Звяра преди 4 години
Бърлога вирус!!!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние отдавна сме си със по страшен вирус.!Живот ли бе да го описваш!Да живее силиконааа!
10
0
 
3
 
! Отговори
неграмотни лекари преди 4 години
Българинът няма никаква здравна култура.Кашля ,без да си слага ръка на устата,като види човек с маска се пули като че си извънземно.Миене на ръце и зъби е табу на две трети от нас.Ако пламнем сме обречении.Да започнем сами да правим маски .докато трае епидемията. На времето лекарите ходеха с маски при епидемии и тежко болни.Елате сега да видите има ли лекар,дори кашлящ да влезе на визитация дори при иперирани и тежко болни с маска.Даже ни убеждават,че маските няма да ни предпазят.
9
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Какво значи домашна карантина в случая.Дори хората да са супер отговорни и не си показват носа от стаята все пак живеят със семейството си.Техните близки ходят на работа училище магазини...Работата стана като с оня самолет-един под карантина а останалите 300 да си ходят
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не може да ни гътне, братя! Коронавирус, торсове, като видят само мръсотията ни и обръщат посоката. Вижте само тоалетните ни, там има много по-страшни неща. Като започнем от летище София.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо само 14 дни, като инкубационния период на вируса е доказано 24 дена?
6
0
 
4
 
! Отговори
густо майна преди 4 години
Вии у Плоудиу многу ли сте у ред с главити , та връзвати кусур на другити ?
5
1
 
12
 
! Отговори
Много смело преди 4 години
Откривателят на домашната карантина е за Нобелова награда по медицина. Един от случаите ще се окаже заразен и после ще има карантина за град, област и т.н.
4
0
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Как така сами да се наблюдават!Кой дава гаранция, че няма да обикалят из улиците и да сеят зараза недай си боже ако са заразени!
3
2
 
5
 
! Отговори
Моля преди 4 години
Къде е Капитан Андреево,къде е Милано
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5ти ден нито една медия не пита Борисов дали има дете от Борислава Йовкова. За сметка на това отвшичат вниманието с хиляди новини дневно за вируса. На кое място бяхме по свобода на словото - 111-то ?
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
снимката кърти ... пак :)