До дни и във Варна ще се правят тестове за COVID-19

Морската столица се готви за коронавируса
Обновена: 27 фев 2020 16:40 | 27 фев 2020 16:24, Анисия Иванова
12
До дни и във Варна ще се правят тестове за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Варна се подготвя за евентуално навлизане на коронавируса. До няколко дни лабораторията във варненската университетска болница "Св. Марина" ще може да извършва тестове за болестта, каза днес директорът на РЗИ в крайморския град Дочка Михайлова, след заседанието на Медицинския съвет към областния управител.

В срещата участваха представители на здравните институции, на лечебни заведения, на местната власт, на МВР.
Михайлова допълни, че Инфекциозната болница във Варна разполага с 33 легла, като броят им може да бъде увеличен до 52.

При нужда пациенти може да поема и онкоболницата в града, която е на изолирано място и разполага с респираторни апарати.

От 2 февруари до днес в Инфекциозната болница са хоспитализирани 16 души, допълни Михайлова, цитирана от БТА. По думите й, за половината от тях вече е доказано, че не са носители на коронавируса, а резултатите от изследванията на останалите ще станат известни утре.

Директорите на училищата трябва да засилят хигиенните мерки в учебните заведения, допълни областният управител Стоян Пасев. По думите му препоръките ще бъдат представени и на кметовете на общини в региона, които също трябва да следят дали се изпълняват превантивните мерки срещу заразата.

Пасев съобщи още, че инициативите за отбелязването на националния празник - 3 март, на открито ще протекат както са планирани. Препоръката на експертите от съвета е да се избягват събиранията в затворени помещения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Тоя коронавирусът не ще и той да влезе в идиотската ни държава като мигрантите.Само като чува тъпите указания и мерки на управниците и му става мъчно за нас.
8
0
 
34
 
! Отговори
Камен преди 4 години
В Гърция ,Италия ,Румъния има коронавирус , България вируса я заобикаля
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мерцедеса на крематориумите е в Варна
6
2
 
38
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Що, Бойко като е американски слуга какво?
5
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен Радев с голямата заплата от 11000 лева няма проблем, нщоправецът е осигурен!ИЧ НЕ МУ ДРЕМЕ НА ГРИПЕНА, ЧЕ НАРОДЪТ МИЗЕРСТВА, НЯМА ПАРИ ЗА ХЛЯБ И ПАКЕТ СОЛ!ОСТАВКА НА КРЕМЪЛСКАТА СЛУГА!
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е асфалт да има и електоратът на Бойку ефенди да се лекува безплатно въпреки, че не плащат здравни. Сигурно даже престъпниците в затворите ще са по-защитени и обгрижвани от редовите плебеи, който трябва само да работят и да плащат данъци.
3
3
 
38
 
! Отговори
Имали преди 4 години
пари в НОИ и Здравната Каса,за тези тестове?Защото Господаря от Банкя,каза че май в НОИ няма пари?Веднага,да се увеличат здравните вноски,също и пенсионните.Да се проведе събеседване с Кирил Домусчиев,дали работниците под карантина,да изплащат обещетение на работодателите си.
2
11
 
40
 
! Отговори
Магазинер преди 4 години
Коронавирусът е ФАКТ!Зареждайте догоре кошниците с продукти, че ще свършат!
1
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Михайлова допълни, че Инфекциозната болница във Варна разполага с 33 легла, като броят им може да бъде увеличен до 52."Трагикомедия, но Боко каза, че болници не ни трябват ги закри.