Спират концесиите за добив на мрамори в Белащица

Установени са нарушения от страна на концесионера
27 фев 2020 20:09,
2
Спират концесиите за добив на мрамори в Белащица
Снимка: БГНЕС

Концесиите за добив на подземни богатства – мрамори в находищата “Белащица - участък “Юг” и “Белащица” в област Пловдив се спират от днес. Това стана ясно от думите на заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков в с. Белащица, съобщават от енергийното министерство.

Още по темата

Съгласно Закона за подземните богатства, министърът на енергетиката има право да спре концесионен договор при нарушение на действащото законодателство от страна на концесионера.

В Министерството на енергетиката е постъпила информация за издадени три наказателни постановления на концесионера на находище “Белащица” от Регионалната инспекция по околна среда и водите - Пловдив.

Наказателните постановления са издадени, заради извършени нарушения от страна на концесионера на разпоредбите на Закона за опазване на околната среда и Закона за чистотата на атмосферния въздух. Две наказателни постановление, влезли в сила,  са издадени и на концесионера на находище “Белащица-участък “Юг”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Da sprat I koncesiata sa dobiv na slato,6te mnogo dobre.Ama tam ima raka I B.B.I trudno 6te se polu4i.Pri polojenie 4e sadebnat sistema samo na kniga e nesavisima