Без денонощна аптека в Несебър, но доброволци си направиха

Вземаш без да плащаш - връщаш при първа възможност
28 фев 2020 11:22, Петя Славова
4
Без денонощна аптека в Несебър, но доброволци си направиха
Снимка: БГНЕС

Липсата на денонощна аптека през зимата  принуждава хората в Несебър да пътуват до Бургас или до Поморие в търсене на лекарства, дори през нощта.

Затова група доброволци решиха да направят кутия за взаимопомощ с най-необходимото. Принципът на използването на медикаментите от аптечката, която е поставена от дни в денонощния магазин в Несебър е - вземаш без да плащаш и връщаш същия препарат при първа възможност. Идеята хрумнала на Николай Николаев от "Шофьори Несебър".

"Една вече с моята приятелка обикаляхме цяла нощ да търсим хапчета,следователно нямаше аптека и от там дойде идеята да направим нещо. Допитахме се до фармацевт кои лекарства можем да сложим без рецепта,които няма да навредят на колегите в денонощния магазин  и на нас следователно.И така събрахме лекарствата, описахме ги,купихме ги, заредихме аптечката", разказва мъжът пред Нова тв.

Наемателят на магазин на улицата свързваща Стария и новия Несебър приел да съхранява аптечката не се поколебал за миг да се включи в инициативата за взаимопомощ.

"Инициативата е добра. Нямаме денонощна аптека в Несебър и се съгласихме да го направим", разказва наемателят на магазина Георги Хасърджиев.

Нуждата доказала, че подобна аптечка за взаимопомощ е добре да се постави и в другия квартал на града.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ярък пример как българите нямат нужда от държавата в този й вид. сега тя само пречи.
3
0
 
3
 
! Отговори
Юруш преди 4 години
Ха сега познайте кои ще вземат лекарствата, без да плащат и дали ще ги възстановят после.Те за един аспирин разкарват през нощта линейки и бият доктори. Ама пък като се позамисля, че може и да ги домързи да отидат чааак до магазина..
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е законно!
1
1
 
16
 
! Отговори
честен данъкоплатец преди 4 години
Най-богатата Община - без денонощна аптека.Затова кмета е подсъдим.Кражбите са безчет !Прогнило е всичко от корупция !!