Без инструктаж след изчерпването на маските и дезинфектантите

Сегашната епидемия не е по-различна от предишните
28 фев 2020 10:41, Ния Христова
16

"Приключиха всички количества с лични дезинфектанти. Няма никаква информация от страна на Министерството на здравеопазването за това дали ще има внос на маски, доставка на дезинфектанти. За момента в нашата аптека, както и предполагам при другите колеги, които имат капацитет за това, започнахме производство на дезинфектанти", коментира пред Bulgaria ON AIR Антон Вълев, председател на Националната аптечна камара.

"Дезинфектанти можем да произведем, но маски не", допълни той. Хората са започнали да се записват предварително за закупуването на маски, когато се появят такива. Той смята, че не се търсят антивирусни препарати.

"Тези, които сме на първа линия - фармацевтите на гише, личните лекари - не сме получили никаква инструкция от никого, което за мен е силно притеснително. Това е за пореден път, същото се случи и при епидемиите на свински и птичи грип", каза още Вълев.

"Не е подаден инструктаж към аптеките, не е подадена структурата на действие", допълни той.

Специалистът обясни, че епидемията от коронавируса не е по-различна от предишните с птичия или свинския грип.

"Гражданите виждат, че държавата не съгласува никакви смислени мерки и изпадат в паника", допълни Вълев.

"Разбрах, че в някои градове пенсионерите са закупили храна, за да не излизат от вкъщи. Това е правилна мярка от тяхна страна", смята той и смята, че според статистиката коронавирусът не е опасен.

Председателят на Националната аптечна камара смята, че отварянето на границите от Турция би довело до пренасяне на нови зарази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората ви казаха, че от маски полза няма. Мийте си ръцете и не се поддавайте на паникьорите като тоя измислен аптекар. Него го интересува само да пълни гушката.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНяма никаква информация от страна на Министерството на здравеопазването за това дали ще има внос на маски, доставка на дезинфектанти."и това ли Бойко да ви го достави бе каскет? Аптекарите откъде си доставяха досега маски и дезинфектанти - чрез МЗ ли?
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които сме на първа линия - фармацевтите на гише, личните лекари - не сме получили никаква инструкция от никогоами нали си специалист бе - какви инструкции очакваш? На първа линия сте аптекарите със зяпнали усти да се налапате покрай паниката.
11
7
 
3
 
! Отговори
SS преди 4 години
Четох какво ли не.Май има логика кучетата да са носители на вируса.И не само те,котките също.Това може и да не се хареса на собствениците на тези животни но те трябва да се замислят за здравето си и това на околните.Предупреждавах тук в този сайт,че ще стане масова истерия! Дано не излезна прав за другите прогнози които направих.Който чел,чел.БОГ ДА НИ ПАЗИ.ТО ДЪРЖАВА ЗА ТОВА НЯМА!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Приключиха всички количества с лични дезинфектанти. Няма никаква информация от страна на Министерството на здравеопазването за това дали ще има внос на маски, доставка на дезинфектанти."Гарантирано от ГЕРБ!
9
1
 
6
 
! Отговори
AndiBandi преди 4 години
Едно от входните места на вирусите са очите, а тяхното предпазване и хигиена често остават на заден план. Моя приятелка от Франция сподели, че тамошните лекари препоръчат ежедневното почистване на клепачите и кожата около тях със стерилни готови за употреба кърпички. Във Франция масово се използват кърпичките Blephaclean, които установих, че са налични и у нас. Предполагам ще изчезнат бързо от аптеките поради общата психоза с коронавируса, но е добре, да се имат предвид. Препоръчват и ThealozDuo
8
1
 
9
 
! Отговори
Маски преди 4 години
Без маски в пандемия е все едно със изпуснато сапунче в бяната на затвора...Спрете да вярвате на глупостите които се въртят от пресата и се подгответе. Разбира се че маските помагат (N95, N99, N100, FFP2, FFP3).Особено рискови групи:1) ако имате отслабена имунна система, присадени органи, ХИВ, рак, химиотерапии...2) пушачи и възраст над 60 годиниАко пиете системно лекарства, осигурете си количесто за 3 месеца напред. Заради проблемите в Китай, доставките на активни вещества са спрени.
7
1
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Така е, едно бедствие никога не идва само.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо. Важното е, че в българското село Рибново е имало масов сюнет.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За бога, братя, не купувайте!"Пазарната икономика ще регулира цените и пазара.Закрихме неефективните производства и внасяме всичко.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато една икономика няма и елементарно ниво на самоорганизация, това е резултатът. Има още много да учим по тези въпроси от народите, постигнали нещо в тази посока - германци, евреи, японци, руснаци, корейци и т.н. А сега властва спекулата и е рай за всевъзможни измамници и дребни тарикати.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1:Ти знаеш ли че внасяме клечки за зъби? Клечки ... не сме зле, а сме Сомалия в Европа
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статия номер 17 само днес за този вирус. Иначе няма паника де ...
1
1
 
15
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Ако нямаме пройзводство на маски и неможем да пройзведем значи сме много зле.