Паника и на борсите заради коронавируса

Какви ще са последствията за глобалната икономика?
28 фев 2020 13:08, Петя Славова
12
Паника и на борсите заради коронавируса
Снимка: БГНЕС

Увеличава се броят на заразените с коронавирус в Европа. За нови болни се съобщава във Франция, Германия, Швеция и Норвегия. Първи случаи на заразата в Нидерландия, Литва и Северна Ирландия.

Още по темата

Днес ще бъдат пуснати и част от туристите, блокирани от три дни в хотел в Тенерифе, заради случаи на коронавирус. Сред тези, които могат да си тръгнат, е и 3-членно българско семейство, предаде Bulgaria ON AIR.

Властите в Китай, откъдето тръгна новият вирусен щам, отново отчетоха намаляване на новите случаи на заболяване. За втори пореден ден повече новозаразени са регистрирани в други части на света. Световната здравна организация предупреди, че темповете на разпространение на болестта към момента увеличават риска от пандемия.

Паника завладя и борсите, които продължават да вървят надолу вече шести пореден ден. Притесненията на фондовите пазари са от последствията за глобалната икономика заради коронавируса. Американският индекс "Дау Джоунс" падна с рекордните в историята 4,4% . С толкова се сринаха "Насдак" и S&P 500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕНКО, какво значи "държавни"? Нали нашите бяха държавни....уж. И се оказа че пак служиха и след това се окрадоха от ако не симитите, то от родните куманярски фъ.шкииНали видяхме как се изродиха "държавните" неща. Че се оказа и по-лошо от "частните"
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паниката е заради вероятните загуби, които ще понесат "играчите", не че са се загрижили за хората.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паника тук паника там, докога ще говорим само за паники? Не се ли намери някой който да върши полезна работа, тоест да изследва причинителя и да се мъчи спешно да намери лечение, а някой да ни осведоми че се върши подобно нещо. Защо заразата продължава? Защо Китай и Италия не са под карантина? Защо има движение на хора от заразените към незаразените райони? Защото е честно всички да се заразим ли? Няма да се учудя ако някой наистина мисли така. защото ние сме си такива.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една бележчица: Северна Ирландия не е суверенна държава, а е част от Обединеното Кралство (UK).
6
3
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ДВАТА ВИДА БОРСИ НЕ СА ЛИ ЦИОНИСТКА ИЗМИШЛЬОТИНА -С ЦЕЛ ДА ВЛАСТВАТ ЧРЕЗ ДОЛАРА ??? АКО ВСИЧКИ БАНКИ СА САМО ДЪРЖАВНИ - СЕМИТИТЕ ОТИВАТ НА *** !!! ЛИЧНИ СМЕТКИ ДА - ЧАСТНИ БАНКИ -НЕ !!! СТОЙНОСТИТЕ НА ЕКВИВАЛЕНТИТЕ НАРЕЧЕНИ ПАРИ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ОТ ЕЖЕМИНУТНАТА РАБОТА НА ТРУДЕЩЕТЕ СЕ- ВЪВ ВСЯКЯКВА ФОРМА !!!!!!!!!! ВСЕКИМУ СПОРЕД ПРИНОСА !!!!!! А ПРИ КОМУНИЗМА Е" НА ВСЕКИМУ СПОРЕД ЖЕЛАНИЯТА И НУЖДИТЕ " - ДА ХИМЕРА Е ,НО ПОСОКА И ЦЕЛ !!!!!!!!!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
Mdaa.. преди 4 години
Теглете си парите..
4
0
 
9
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Всичко е по сценарий...и всеки път едно и също: борсите се сриват, следва рецесия от нея пък се излиза с война и т.н
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борсите си се сриват, вносът и износът в световни мащаби е смазан, зараждат се военни конфликти турция- Сирия- Русия, САЩ-Иран- Израел, Индия- Пакистан, храните са в дефицит, индустрията в Европа буквално спря, кризата в развитие общества е все по-видима! Така се налага нов световен ред! Дейвид Айк го е предрекъл/измислил да стане така!
2
2
 
12
 
! Отговори
Медиите преди 4 години
Медиите предизвикват изкуствена криза с постоянното говорене за короната. Ще мине време и борсите ще се възстановят.
1
9
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
КУЛАТА ВАВИЛОНСКА ВЗЕ НЕЩО ДА СЕ ПРОПУКВА