Празник в Рибново, масов сюнет и много гости в родопското село

Тази година семейство Фатме и Феим са организатори на събитието
Обновена: 28 фев 2020 11:04 | 28 фев 2020 09:51,
70

Стотици деца се включиха в традиционното масово обрязване в родопското село Рибново. Що е то "детска сватба" и как се харчат 5-цифрени суми за сюнет в Родопите?
Още по темата

В пъстрото Рибново двигател на живота са вярата и традициите. Макар да определят местните като затворени хора, истината е, че в Рибново всеки е добре дошъл - особено на празник, съобщава Bulgaria ON AIR.

От години обрязването е паметно семейно събитие за мюсюлманите навсякъде по света, така е и в Рибново. Сюнетът в селото е масов, а в него се включват стотици деца.  Тази година за празника плаща семейството на Фатме и Феим. 9-месечният Феим прави първата си крачка в света на мъжете мюсюлмани.

Сюнетът е истински празник за мюсюлманите. 4 дни семейството на малкия Феим посреща гости, а в последния ден настъпва и кулминацията. Още от ранни зори в къщата на младото семейство се събират близки, а в подготовката се включват десетки хора.

Сюнетът е скъпо събитие и коства доста средства за семейството организатор. Обикновено масрафът достига 5-цифрена сума. Семейството обаче получава и много подаръци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Али преди 4 години
Фатмето обаче е много хубава и млада
56
2
 
8
 
! Отговори
M. преди 4 години
Калмари по родопски :D
55
2
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 години
Страшна диващина!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от къде са им парите, КНОПИ къде спи?
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
странно ,а на нас ни забраняват дори тричането на кучета,щото им причинява стрес,а тука причиняват и стрес и физическо нараняване и то на хора,нашето обаче е по-варварско,хм,двоен аршин
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сека ще преяждат с "калмари по родопски".
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
горките деца,и то само заради вярата на родителите им,без да имат избор и без участието на лекар
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега,калмари по ропски....оджата черпи.
49
1
 
18
 
! Отговори
Страдание на деца преди 4 години
Да причиняваш страдание на деца в 2020 година ме оставя без думи! Били се притекли децата на тълпи, в трепетно очакване, ще ни вменят още малко. Кое ли ще дойде доброволно да го наранят?
48
3
 
18
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Сигурно са честни работливи хора. Обаче някак си, трудно мога да уважавам такива. Все пак светът и науката се развива, а те си искат ранно средновековие, когато шаман казва кое и как да се прави. А пък популяризацията в сайта си е престъпление.
47
2
 
16
 
! Отговори
Кеке до кмк преди 4 години
За Рибново говорим, дали разбра???? И лично аз се питам колко още села пълни с психо пати и фанатици има в България. ***, много сте раними, начи
46
4
 
14
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Спокойно,нека се обрязват,тяхна си работа. Нашата задача е да ограничим популацията им и да им забраним подобни демонстрации. Все пак тук е България а не накаква си мюсюлманска територия...
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия хора разбират ли в този момент какво означава събирането на множество хора на едно място ? мислят ли изобщо или каквото им каже ходжата ? За тях вируси и зарази какво означават и после кой ще е виновен , тяхното безхаберие или някой друг ?
44
10
 
8
 
! Отговори
кмк преди 4 години
помашките села, а и турските са едни от малкото, където няма обезлюдяване и престъпност. Или, ако има, то е в твърде ограничен мащаб. Може да говорите, каквото си искате, но тия хора са чисти и добри. онзи, където говори глупости, как не учели е в дълбока лъжа. В университетите в Пловдив, Благоевград и София е пълно с мюсюлмански имена и основно от помаклъка.
43
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да функционира нормално държавата ни трябва да се превъзпитат такива питекантропи! Забрана на забрадки, сюнети, майнета, зурни, кючеци, шалвари, турски сериали, минарета, половата дискриминация и ако все пак някой иска да го изповядва тоя ислям да е на български, какво ми джумолят на арабски??? Ред трябва!
42
2
 
8
 
! Отговори
Леле до 15 преди 4 години
Изброяваш престъпления на зли хора и психично болни, които ЦЯЛОТО НИ ОБЩЕСТВО ОСЪЖДА. А таИ статия е посветена на ВАРВАРЩИНА, с която някои се гордеете. А на човека написал за разликите между западна и източна Европа- знаете ли какво е храна халал? Аз вече зная, понеже съм виждала с очите си как мюсюлманите колят животинки по балконите си. Това не значи, че французите го одобряват. А за архитектура- прочети малко за Плиска и Преслав, после ни занимавай с глупости.
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социалните защо не им вземат децата? Аз ако реша да отрежа нещо от моето дете ще ми го вземат нали? В ислямския свят освен мъжете се обрязват и жените, което е обявено от СЗО за варварство и се борят против него!
40
4
 
20
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Мой добър приятел от Родопите, който е ***, имаше фирма за строежи и ремонти. Беше ходил в Рибново да строи къща на някакви с екипа си- върна се потресен и в шок, разказа, че са се заяждали него Какъв мюсюлманин си, не те ли е срам да ходиш без брада! Как така ще пискаш жена ти в университет ?! Защо дружиш с неверници.... не зная къде дремят службите :/
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не се вземат мерки и не се забрани осакатяването на млаки момченца??? Не смятам за нормално през 21век цялата тази простотия! Хората сравняват Западна Европа и Източна Европа, какво сравнявате там хората измислиха технологии, автомобили, самолети, оръжия, кораби, архитектурни шедьоври, а тук измислиха да си резнат атрибутите....
38
2
 
19
 
! Отговори
Топли преди 4 години
родопски калмарки наостата ти ходжа