Университет в Русе изработва 1000 предпазни шлема

Бройката ще е готова до края на седмицата
23 мар 2020 20:50, Петя Славова
13
Университет в Русе изработва 1000 предпазни шлема
Снимка: БГНЕС

1000 предпазни шлема ще изработи русенският университет "Ангел Кънчев" до края на седмицата, предаде БГНЕС.

След като вчера бяха дарени първите 50 бройки на Университетска болница „Канев“, висшето училище ще удвои капацитета си, за да може да задоволи нуждите от подобни предпазни средства на лечебните заведения в региона.

Основна част от шлемовете ще бъде принтирана на 3D принтер.

Изработката на предпазните шлемове, предназначени за лекари и медицински работници започна в събота от преподаватели от катедрата по "Телекомуникации".

След като в страната видели какво прави Русенският университет, започнали да идват предложения за помощ от различни места. Получени са заявки за стотици предпазни шлемове от здравните заведения в региона, както и от други лечебни заведения в страната.

Материалите за 3D принтиране се предоставят безвъзмездно от няколко фирми в България, а останалите консумативи, които са необходими за окомплектоването на шлемовете, сa осигурени от Русенски университет

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Колко струва 1 бр?
7
3
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Трябва да има шлюз за целувки на устата.
6
4
 
7
 
! Отговори
Ванина преди 4 години
Поздравления! Една добра новина днес!
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам една много по-добра идея, за всички които толкова много ги тресе страх заради вируса. Вземате една прозрачна найлонова торбичка, нядявате я на главата си и облепяте хубаво с тиксо около врата си, ама плътно, защото не искате вируса да влезезе нали така! След това само сядате на дивана и се наслаждавате на живота.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не ме беше срам щях да взем едно 10 литрово шише минерална вода, щях да го изрежа като шлем, а гърлото на шишето ще ми е като пискюл отгоре на главата, но ще държи шлема. Малко евтина хитринка.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не са за еднократна употреба може да се окажат спасение от заразата. С едно миене със *** и човек може да се разхожда спокоен.
2
5
 
16
 
! Отговори
нн преди 4 години
Много се зарадвах. Браво на университета / ВИММЕСС /. Завършил съм съм го преди 50 години. Още тогава имаше потенциал в обществото. Сега навярно е къде, къде по напред в нещата и го прави.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете 10 милиона шлема за всички българи бе и карантината ще стане по-лека. Поне да магазина ще може да се ходи.