150 българи кацнаха на бургаското летище от Лондон, 200 поеха към Острова

Защо българите са избрали да пътуват в период на пандемия?
Обновена: 24 мар 2020 10:04 | 24 мар 2020 06:45, Ния Христова
159
150 българи кацнаха на бургаското летище от Лондон, 200 поеха към Острова
Снимка: Pixabay
 
С полет от Лондон 150 българи кацнаха на бургаското летище снощи, съобщи БНР. Час по-късно със същия самолет други 200 българи излетяха за британската столица. На летището бяха предприети извънредни мерки за сигурност срещу разпространението на COVID-19
 
Залите за пристигащи и заминаващи бяха недостъпни за медии, както и за хората, които изпращаха и посрещаха своите близки.
 
Защо българите са избрали да пътуват в период на пандемия?
 
"Ще работя. Ако отложа пътуването, рискувам да остана без работа."
 
"За да заведем детето при майка му и при баща му. Няма кой да го гледа. И затова трябва да го върнем на родителите."
 
"Чакам внуче, дъщеря ми ще ражда. Отивам да й помагам. Може да се каже, че се притеснявам малко, но все пак поемам риска."
 
А защо се връщат нашите сънародници?
Още по темата
 
"Имах билет за 22 април, обаче затвориха работните места и не знам кога ще ги отворят."
 
"Чакаме дъщеря си от Лондон. В така създалата се обстановка не ми се мисли как бих преживяла да остане в Англия."
 
На бургаското летище имаше засилено полицейско присъствие, както и линейка на спешна помощ. 
 
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
2
 
! Отговори
Не ме е страх преди 4 години
Чета коментари които споменават , ама те отиват там зад граница на готово да ама не е така . Ние които сме зад граница си знаем най добре какво печелим и от какво се лишаваме ,лишенията са повече. Но ако не са нашите парични трансфери към Бг в тази криза не знам какво ще правите. Ние Емигрантите ВНАСЯМЕ ПАРИ в бюджета на тая държава ,свежи пари за които тя не си е мръднала пръста.. преди да ме критикувате си направете читав закон който да защитата гражданите и правата им а не определени хор
112
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 124Не съзнават, че са отишли наготово без грам принос за създаването на уредената и богаата държава и грачат срущу нас какви некадърници сме били...........Повечето в "родината" сте абсолютно некадърни, злобни, лицемерни, подли и се лъжете един друг под път и над път. Не случайно ви оправлява БКП-то вече 80 години и ще ви цеди докато не се гътнете. Сега в тази криза ще разберете колко сте хора и колко животни! За мен лично отговора е ясен.
111
2
 
14
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
А Тиквоний каза че българите се връщат ,защото у нас е много хубаво.Всъщност се връщат шведите-българи ,които са натирени от всякъде.И сега сеят заразата по гетата.Вчера една министър-калинка от кокошарника "Тиква-3" се изхвърли ,че 3220 души са си намерили работа през последната седмица.Вие вярвате ли?Да сте чули за нова фабрика или завод?На пълни обороти бачка само пропагандната машина на безполовите бивши милиционери ГЕП.
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 96Там ако си сплатени осигуровки няма тяхни , няма наши , всички са равни.......Там в ЮК си осигурен независимо дали си плащал осигуровки или не си плащал. Всеки се лекува според спешността!
109
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 115Тези 200 човека, които отиват в Англия да подпишат декларация, че няма да се връщат в близките 3-4 месеца.Кой пък ли бръсне български лайню за нещо повече от слива камо ли декларация да му подписва?!:)))))))))))))))))))))
108
0
 
26
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Какви са тези мерки, при които от Перник до София и обратно, не може, а от Лондон до София и обратно, може!!!!????
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е безумие. Заслужава си целият свят да бъде овършан от този вирус.
106
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 излетели , 150 кацнали , начи България потъва с 50 човека на ден , всеки бяга от територията .
105
3
 
27
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Така се разнасят заразите,тези ,които се връщат сега ще се овесят на нашата система без да са плащали данаци.Нали там се вземат много пари защо се връщат веднага щом им кажат ,че спират работа.Да изчакат да видят какво ще се случи,а не веднага да хукват.Нямат никакви заделени пари там е истината,а в Англия ако останеш и за месец без работа и си аут.Дано никой от тези 150 души не е заразен да ни докарат още зараза.
104
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 4 години
Колко от нас имат същите причини да излязат от домашен арест? Работа, внуче, куче, раждане, среща с близки? Защо не можем? Мерките, така наречените, не са мерки, щом има такива изключения и пътуващи насам натам по чужбини. Как да спре епидемията?Освен това - държавата се бие в гърдите, че ще прибира българи от чужбина, но не каза, че е нормално да пътуват навън. Или това е някаква изчанчена политика да не фалират превозвачите?
103
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези 200 човека, които отиват в Англия да подпишат декларация, че няма да се връщат в близките 3-4 месеца.
102
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ходят на прокaжения албион и ако може да не се връщат. Това са хора без самоуважение. Британците гласуваха за брекзит и нагледно им казаха, че не искат българи, а те се тикат при тях. И да ми плащат не бих отишъл при тези прoтивляци. Айде да се разпадат по-бързо. А тези които се връщат да ги пращат в празни сгради/хотели/центрове за 3 седмици докато не се разбере болни ли са или не. Аман от гастербайтери и гyрбeтчии.
101
6
 
16
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Първо статията е супер измислена. В Бургас кацат 1-2 полета на ден. Като гледам камерите и микрофоните - те журналистите са колкото половината полет. В София кацат далече повече, във Варна също.И аз работя в чужбина.Осигуровките са ми в Швейцария, но никога не живея там, само се осигурявам там и си харча парите в Бг. Даже и здравно осигурен там не виждам проблема ако се наложи да се лекувам в Бг.Чуждата здравна каса си плаща в пъти в повече ако се наложи. Мислете малко преди да пишете глупости.
100
0
 
23
 
! Отговори
... преди 4 години
До Анонимен108Това което си написал, покойния Джоко Росич го каза още преди години."Хора и там не е било хубаво. Направили са си го. Дайте да запретнем ръкави и ние да си го направим да ни е хубаво в България". Явно и ти от тия мързеливите, дето не искат да запрятат ръкави а чакат наготово. Затова и така се отнасят с вас, по чужбините. Защото те много добре разбират че отивате наготово. И за да ви е кофти, ви дават най черната работа да вършите. А те седят отстрани и ви се смеят. Да си знаете
99
4
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 4 години
Седи си у курника...
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аре марш в България, не ни трябваш тук---Никой не ги е гонил. Пътуват сезонни работници без постоянно жилище, случаи като гореописаните заради близки или бездомни. Постоянно пребиваващите си стоим. Не ни третират като роби, а си имаме обикновени работни места с осигуровки, за които ни се плаща точно колкото и на другите по тарифен договор. Би трябвало вече да е станало ясно, че временна работа в чужбина с фирма посредник граничи с трафик на хора (робство) или наистина е.
97
0
 
2
 
! Отговори
Калоян преди 4 години
Мале, кой ви ги пише тия заглавия не знам?!? Но определено има нужда от някаква мед. помощ.
96
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тука беше идеално, всички щяха да са тука, ама не би. Те не са там от имане. Така че, има много грозен лаф, ама си е истина - "родината ми е там, където ми плащат най-добре. Та какво да ги съдиме. А, стойте вие без пари - всезнайковците.
95
2
 
20
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 години
Всеки да се лекува в държавата, в която плаща осигуровки. Който живее във Великобритания и там си плаща осигуровки да го лекуват там и да не пътува сега към България.
94
2
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 4 години
Тези 4-5 "пуяка" имат самосъзнание и дисциплина! Пуяци са тези, дето шетат, като цветарки и се чудят, защо е забранено! Капиш?