Преминаването през КПП-та - с облекчен режим

Ананиев издаде заповед кои са с предимство за преминаване
65
Преминаването през КПП-та - с облекчен режим
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на областните центрове.

Още по темата
Това става само в случай на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място; здравословни причини на пътуващия или на негови близки; завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес.

Освен това необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия; необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.

Обстоятелствата за преминаването през контролно-пропускателните пунктове се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта; медицински документ; документ за самоличност; декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването, пише в заповедта.

Заповедта на здравния министър указва, че водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат служители на хранителни вериги и аптеки; осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства; служители в стратегически обекти; на ВИК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества; извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.

С приоритет през контролно-пропускателните пунктове се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Мерките, въведени със заповедта на министъра, са в сила до изричната им отмяна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
Опашките на КПП тата - са гаранция че всеки на който му е наложително да пътува ще го направи. Който не му е наложително няма да чака един час.Реално се пускат всички с всякакви бележки и печати.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гошо...ТъпотоКое му е...облекченото;да ходиш да се обясняваш като...ученик на заучакато ти гледам писаниците сигурно си ученик в някое помощно училище
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГотоНякой има ли инфо ако примерно детето му е на село при баба му как мога да излезна от София..не може. Направи си друго.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българин 1Налага ми се да отида до НОЙ в областния град,с какъв документ трябва да стане ???до НОЙ няма да те пуснат изобщо. Ако искаш да идеш до НОИ става с декларация, но за по-сигурно дай на някой грамотен да ти я напише.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА 300тата лева рушвети де дадох за да премина, защото видиш ли, живея в къща на 2 км от града и няма магазини?еми полицаите не пускат тъмно-сиви с каруци в града.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До FreemanТа кво да пиша в декларацията?пиши, че имаш IQ под 10. Вируса ще те помисли за дърво и ще те подмине.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само създават задръствания и увеличават още повече риска от зараза като катаджията контактува с всеки наред и хората трябва да си свалят прозорците. Абсолютно безсмислена работа.
50
0
 
1
 
! Отговори
L. преди 4 години
Ей, ама верно - всяко чудо за три дни. Де и с вируса да беше така.
49
0
 
8
 
! Отговори
земеделец преди 4 години
и аз имам да садя картофи !!!
48
1
 
18
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Имам да садя картофи на село. Неотложно е, щото сега се садят. Ако не ги засадя сега, после няма да мога да изям продукцията. А това е проблем! Та кво да пиша в декларацията?
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпочитам си свободата, па ако ще и половината народ д аизмре за мен... Хееехеее
46
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А 300тата лева рушвети де дадох за да премина, защото видиш ли, живея в къща на 2 км от града и няма магазини?Или да споменавам имена, А!
45
2
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Налага ми се да стигна от София до Бургас,но да не бързам викаш.до довечера може да си решил нещо друго,Ъ?Простотияяяята вярно,че ходи по хората,*** вие управляващите поне сте лакоми сте се редили по 2-3 пъти с мотото...просттт,но лаком.😂
44
1
 
7
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Налага ми се да отида до НОЙ в областния град,с какъв документ трябва да стане ???
43
3
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Най-интересното е, че Докторатурата на Електората бе въведена чрез един бацилен генерал и един здравен министър. Каква грижа за хората!;)))
42
3
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Бойо, пари от Брюксел за Бойковида нема да получиш, тъй, че махай КПП-тата;))) Те са напълно безсмислени!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А там, където преградиха пътя с бетонни колони, например в Търново ?
40
1
 
8
 
! Отговори
Гото преди 4 години
Някой има ли инфо ако примерно детето му е на село при баба му как мога да излезна от София..
39
2
 
13
 
! Отговори
Абе... преди 4 години
Момчета , проблема са маалитеОсталото е с прд ня- бояТиквен се кефи 200 хил се били върнали..Ще ни таковат... .Абе..то тия Кпп само кьорфишекНикой не връщат , всеки намери чалъмИ за какво събират декларациите??После ги хвърлят ушевите
38
3
 
26
 
! Отговори
хаха преди 4 години
не виждам разлика в това което беше до сега... кое точно облекчиха? Май на катаджиите им писна да проверяват документи , толкова много оперативна работа ушев никога не е вършил, пък и хладничко вънка ...