Бургас с нестандартна инициатива заради COVID-19: Махат пейките от парковете

Ще бъдат мобилизирани още полицаи, които да разпръскват хората
29 мар 2020 15:56, Анисия Иванова
230

Бургас с нестандартна инициатива за справяне с нарушителите. Кметът на морския град премахна пейките от парковете, за да спре хората, които ги посещават, въпреки забраната. До тази крайна мярка се стигна, след като вчера хубавият ден изкара жителите на Варна и Бургас на разходки в морската градина и по плажа.

"Отделих доста време, за да обиколя парковете, лично аз правих страшно много забележки, особено на възрастни хора и затова предпочитам аз да съм виновният, но да предпазя моите съграждани от разпространението на коронавируса, а пък и от солената глоба", каза кметът на Бургас Димитър Николов пред Bulgaria ON AIR.

Част от жителите на Бургас са на различно мнение за мерките в борбата с коронавируса в Бургас. За разлика от Варна, в Бургас все още няма наложени глоби за разходки в Морската градина, но ще бъдат мобилизирани още полицаи, за да разпръскват хората.

Утре между 8.30 и 10.30 часа когато е така наречения санитарен коридор доброволци и служители на община Бургас ще раздават маски на пенсионерите.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
5
 
! Отговори
Кина преди 4 години
Щеше да е комично, ако не беше твъъърде трагично. Малко заразени в България, значи малко евро-помощи. Какво следва ? Да се притисне населението в стрес и без слънце и въздух и да се чака по-сериозно увеличаване на бройката болни.
202
0
 
10
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 4 години
Така се поддържа изкуствена заетост. Сега ги къртят, след това ще ги монтират наново и ето ти едни усвоени пари. Нали полицията обикаля по парковете и глобява. Защо е необходимо да се махат пейките. Който иска да нарушава забраната може и прав да стои в парка. Пълно безумие!!
201
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджийският кмет този път изби рибата по цялото Черноморие! Да се смееш ли, да плачеш ли? Абе, с една дума трагикомедия.
200
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tam li otivat parite naxalost za borba s koronata?????????
199
0
 
12
 
! Отговори
ЛЗ3ФН преди 4 години
Тези съвсем изтрещяха...
198
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си носят рибарски столчета хората, в Бс има, и пак ще са по парковете.
197
0
 
7
 
! Отговори
анон преди 4 години
Егати крадците! Крадат пейките на хората!
196
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така... като изкъртят пейките, да се захващат с дърветата и тревичките - да изкоренят де що има зелено по парковете, та просто да няма къде да престъпваме умопомрачителните им забрани
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неадекватността и некадърността им вече става трагикомична...
194
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- От къде дойде тоя вирус?! - направо ни изкърти пейките...
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я си сядайте на (с)ир. ниците
192
0
 
12
 
! Отговори
Бургас преди 4 години
Любимият ни кмет е един обикновен, корумпиран и *** крадец.
191
0
 
13
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Какво може да измисли един герберопитек?! Докога?
190
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За предпочитане е да напълнят бюджета на общината с глоби от по 5000 лева.Да оставят пейките и само да глобяват тия които сядат по няколко на тях.Българите "много обичат" глобите, особено солените.
189
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уникално решение. Браво! То няма и друг начин, когато има прекалено много празни кратуни ,които не разбират от правила и дисциплина. Но трябва, като в Пловдив. По 5 бона глоба за "смелите" глyпаци.
188
1
 
22
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 4 години
Остава и да минират подстъпите към парковете.Комунизма се завърна.Все пак Тиквата беше личен прислужник на Тодар Правешки.И вече го надмина по наглост.
187
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На старците не им пука, че могат да заразят някого, защото всеки момент така или иначе могат да умрат. Ходят напред-назад, ръсят зарази, а след това умират далеч по-млади хора, защото на всеки му се струва по-логично един старец да има усложнения, а не един млад, и старците биват обгрижвани, докато младите хора биват зарязвани, докато случаят им не стане критичен! Не ви е срам, егоистични пенсии!
186
1
 
15
 
! Отговори
jk преди 4 години
Аз по цял ден седя вкъщи, хич ми не е зор да седна като изляза, разхожда ми се. Пък и те хората и на бордюра могат да си седнат.Следваща стъпка с/у коронавируса е да изкъртят на хората гъзовете..те така или иначе перманентно това прявят
185
1
 
2
 
! Отговори
стар пожарникар преди 4 години
Твърде малка стъпка за да настигнета Перник!
184
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бургас,морето, сините вълни,вятърът в косите, голите жени!Във Бургас живота кипи чак до зори,а къпе се луната във морските води!Утрото в мъгла се ражда,гларус с писък се обажда,стар рибар с лула в устатахвърля мрежа във водата.Ехеййй!