Глобяват за разходка на "Шуменско плато", имало нарушения

Граждани се събирали на групи, не спавали указанията
35
Глобяват за разходка на "Шуменско плато", имало нарушения
Снимка: БГНЕС

Ще се налагат глоби за масови събирания на хора и на територията на природния парк "Шуменско плато". Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация след заседание на Областния кризисен щаб.

По информация на контролните органи е имало случаи на неспазване на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се преустановяват посещенията в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На територията на парка масово забраната е била нарушавана през почивните дни. Гражданите са се събирали на големи групи около заслоните и са отказвали да спазват указанията на общинските инспектори, които са извършвали проверки.

"Възможността за кратка разходка на открито не означава цял ден обиколки по платото и събиране с приятели. Поради тези причини ще прилагаме цялата строгост на закона към недобросъвестните ни съграждани", е казал областният управител Стефан Желев.

Екипи от общински служители започват съвместни проверки със служители на ОД на МВР на Шуменското плато, по парковете и площадите в града - за недопускане струпването на хора на обществените места. На нарушителите ще бъдат съставени актове по чл. 63 от Закона за здравето, в размер на 5000 лв.

Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова е съобщила, че към момента под домашна карантина в област Шумен са 549 души.

След потвърдените в събота две положителни проби за COVID-19 на пациенти в МБАЛ Шумен са издирени контактните им лица. Връчени са им предписания за 14-дневна карантина и са им взети проби за изследване. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: шуменШуменско плато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
4
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Утре Министърът ще глобява ако не ходите нс публични места с термометър, забучен в ***.Толкова ли е трудно? А ако ви дойде някой заразен насреща без термометър, как ще разберете, че е болен?На маймуни ни направиха тия!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже турците не са ни налагали да носим фереджета.
31
2
 
11
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Точно в края на зимата и началото на пролетта не само имунната система на човека а и целият му организъм са в най-ниската си кондиция и не само това, но и всички останали същества на Земята и самата Земя са в най-ниската си енергетична точка и с идването на пролетта започва прилива на слънчевите и космически енергии, които трябва да бъдат поети, а нас ни поставят под домашен арест без чист въздух, слънчева светлина и топлина и слънчева и космическа прана! Това правят с нас *** на власт!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен22 ЧАК ПЪК ,,ВЛАДИЧЕСТВО ,,? И ЗАЩО ЛИ СМЕ БИЛИ Г.ЯУРИ /безправни немюсулмани /?Ама ония *** от Запад са виновни ,пътеписците ,дипломати ,посланници ,дето са писали за синджири с роби и робски пазари на българи .
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен ОТНАСЯТ СЕ С НАС ,КАТО С *** !
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господи, такова чудо никога не е било - да се вържат като *** здрави прави хора и да се ограничат всички техни сободи. Без основателна причина. Да, защото за един месец и обикновен грип убива по десетина души в държавата ни. И от него се разболяват не 350, ами много повече хора.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До vargняма да липсваш на никого, момиче.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цирк Балкански. Половинчати мерки в половинчата държава. Днес една група тъмнокожи работници например се майтапеше по между си със израза "спазвай дистанция".
25
3
 
6
 
! Отговори
varg преди 4 години
Оня ден бях целия ден по платото и скоро пак отивам,защото имам важна работа,която е от съдбовно значение за историята на родината ми България.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Не живея в махалата
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Абе у маалата не се ли разнасят бързо новините?
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18Ние сме свободен народ.Даже по османското владичество сме пътували свободно из империята а сега не можем.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне сложете табели. Хората които не следят новини от къде да знаят че се глобява.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
2075 г. Малко дете пита дядо си:- Разкажи ми за съпротивата.- О бяха смутни времена... генерала бе забранил всяко излизане навън, но все пак съществуваше и съпротива и аз бях част от нея.... Излизах до магазина без маска (то и нямаше, а малкото останали вървяха на цената на мезонет в центъра на Париж) и ходех 2 пъти седмично до парка. А лидерите на съпротивата даже не се мажеха с гелчета за ръце. Тогава се запознах с баба ти - бяхме задържани за 72 часа защото ходихме до магазина през парка.
19
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам ви следващият път, когато сте в парка, на планина, за риба, при вас да дойде някой бацилоносител, избягал от карантина, решил също като вас да се прави на смелчага. И го черпете една ракийка докато ви киха насреща.
18
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли е трудно да спазвате указанията? 95% от хората си седят по къщите, за да не вредят на другите, само шепа "смелчаци" се юркат по баирите за да доказват колко са велики и че тях вирус не ги лови. Не сте Смели, Безотговорни сте. На всеки му се излиза в планината, за риба, в парка.. Ама малко ще се кротнем. Ако имате 5к, ако нямате живи майки и бащи, тичайте на воля. Ама ако заради крeтeни като вас си замине някой роднина - гонене до дупка и въже!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да им нареждат. Те гледат и копират всичко, което видят от Големия брат.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад целия този цирк стоят глобалистите според мен! Нашите политици просто изпълняват всичко, което им наредят.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тази обезлюдена провинция няма кого да глобяват. Това да не е София натъпкана *** до *** в метрото и трамвая.
14
16
 
2
 
! Отговори
Равносметка преди 4 години
Разходките на чист въздух са хубави,но за съжаление няма място за всички хора в парковете и по алеите, така че да са на 2м. един от друг. Затова е тази забрана. Всеки иска да се разходи, но не е чесно едните си стоят в къщи и да спазват,а други да се разхождат. Като няма място за всички, няма да има за никой.