Наемат хора да носят храна и лекарства на възрастни

Още 45 млн. лв. ще бъдат отделени за патронажната грижа
7
Наемат хора да носят храна и лекарства на възрастни
Снимка: БГНЕС, архив

Още 45 млн. лева по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" ще бъдат отделени в подкрепа на самотно живеещи възрастни и хора с увреждания. От днес общините ще могат да кандидатстват, за да получат финансиране за патронажна грижа, съобщиха от МТСП.

По проектите ще може да се наема персонал за предоставяне на услуги по домовете за справяне с извънредната ситуация. Наетите служители ще доставят хранителни продукти, лекарства и продукти от първа необходимост на нуждаещите се, които са закупени със средства на ползвателите.

Потребителите биха могли да получат съдействие и в заплащане на битовите им сметки или в заявяване и получаване на неотложни административни услуги. Общинският персонал ще бъде осигурен с лични предпазни средства и дезинфекциращи препарати.

Всичките 156 общини, които вече изпълняват проекти по "Патронажна грижа" и предоставят интегрирани здравно-социални услуги в дома, трябва да подадат искане за допълнително споразумение за определената в Условията за кандидатстване сума и минимален брой потребители.

Останалите общини, както и районите на Столична община, ще могат да кандидатстват самостоятелно или в партньорство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Мария Стоименова преди 4 години
ПЪРВО ТЕ ЩЕ ПАЗАРУВАТ С ПРЕДИМСТВО,ПОСЛЕ ЩЕ ИМ НОСЯТ ХРАНА,А И ТЕ БИЛИ НАЙ-УЯЗВИМИ,АМА НИЕ МЛАДИТЕ НЕ СМЕ ОТ ЖЕЛЯЗО,САМО ТЕ ТРЯБВА ДА ИМА ВСИЧКО ,А НОЕ ДА МРЕМ ЗАГОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА МРАЗЯ *** МЪРШАВО НАДГРОБНО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ПО-ДОБРЕ ДА ПУКНАТ МЕ САМО ДА ОТНЕМАТ ПРЕДИМСТВОТО НА ХОРАТА МРАЗЯ ГИИ *** ДЪРТАЦИ ДЕТО ИМ СЕ ВИЖДАТ НЕКРОЛОЗИТЕ....
5
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Защо ще харчите пари отново като във всяка община има десетки и стотици служители? Ей една тояга ама голяма по дупарата!!!!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
mon преди 4 години
И хайде, хем ще "усвоим" малко пари, хем ще прибавим нови гласоподаватели...
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дезинфекция на градовете?
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те вчера казаха по новините колко хиляди доброволци имало, но те първо щели да използват само доброволците към БЧК и пожарната! Явно номерът пак е да се усвоят едни 40-50 милиона, после ме и доброволци. Или направо ги пишете, че сте ги раздали на доброволците и ги дай на фъндъка да си купи маски за по 1000 лв едната, че сега ходи с евтина за 200 лева да се снима!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом парите са по тая програма, може доброволците да изкарат и курс по езиково обучение, като в оная болница санитарките.