Две седмици отказват на контактен мъж да се изследва

След завръщането си от Банско, той искал да си направи тест за COVID-19
31 мар 2020 09:52, Нели Христова
19
Две седмици отказват на контактен мъж да се изследва
Снимка: Pixabay

Преди няколко седмици Бранимир Колев се прибира от Банско в Бургас. Малко по-късно става ясно, че е имал контакт с израелски туристи, които са заразени с COVID-19. Появяват се и част от симптомите на заболяването, като кашлицата. За това Бранимир решава да си направи тест, но получава многократен отказ да се изследва.

"За съжаление никой не ме потърси, за да проконтролира състоянието ми. Когато сезонът за нас приключи, трябваше да се приберем по градовете. Тогава аз се изследвах лично за себе си и се поставих под 14-дневна изолация", разказва Колев пред NOVA.

"Потърсих 112, откъдето ме прехвърлиха към РЗИ. От здравната инспекция ми казаха да се свържа с личния си лекар, защото той решавал. Той ми каза да си стоя вкъщи, защото ако съм отидел до РЗИ или в Инфекциозно отделение, съм щял да лепна нещо друго и едва ли щели да ме излекуват", обясни още мъжът.

Той се прибрал от Банско с кашлица, висока температура обаче нямал. "Това ме притесняваше, защото чрез тази кашлица аз мога да заразя всички други около мен. Поддържах връзка с личния си лекар 14 дни", каза той.

"Първата седмица след като разбрах, че съм бил контактен, издирвах къде да си направя тест. Пробата ми засега е отрицателна, което ме радва. Следващ тест никой не ми е казал кога трябва да си направя", заключи Бранимир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименвсички контактни трябва да се изследват, по твоята логика - какъв е смисъла да се прави тест само на болните, така и така са болни, с теста няама да оздравеят по-бързо.
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжът сигурно е красив та са го пуснали за накачвач.:)))))))))))
15
1
 
15
 
! Отговори
wfff преди 4 години
един герберски *** си пише и плюе. Алооо, другарю, бил е контактен със заразени, това е достатъчно да го изследват, ама ние наливаме милиарди в касата а бою икономисва на наш гръб и не ще да харчи тестове и доктори за простолюдието, затова му отказват. Човека се е тествал в частна клиника и е платил. Защо тогава си правим здравни осигуровки.Или нашите пари са само за герберските хрантутници.И затвор ви е малко.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе от 2седмици казват ,че изследванията не са концерт пожелание. Затваряш се вкъщи и ако ти е мн зле тогава с линейка те прибират. Ако мноого държиш, сам с кола и маска и ръкавици отиваш плащаш 100лв и те изследват. Всеки реве , че няма лично отношение. Целия свят се тресе баш на всеки отделно ще пратят две секси сестри да те обслужват. Айде малко.
13
5
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСЕКИ КОЙТО СЕ ИЗСЛЕДВА АВТОМАТИЧНО ВЛИЗА В ЧЕРНИЯ СПИСЪК НА КОРОНА ГЕРБ И СЛЕДВАТ ПРОБЛЕМИ ЗА НЕГО ДОРИ ДА НЕ Е БОЛЕН ЩОТО ГО ПИШАТ В СПИСЪКА КОНТАКТЕН ВСЕКИ КОЙТО ДАДЕ ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОБА ВРЕДИ НА ИМИДЖА КОРОНА ГЕРБ И ЗАТОВА ГО СМАЧКВАТ ВСЯЧЕСКИ ПОСЛЕ И ДОРИ ДА ОЗДРАВЕЕ
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен (5)И коя точно ваксина пази от пневмония или коронавирус? Намесата на ваксинациите е абсолютно неуместна.
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой-си там рекъл да се огрее на петсекундна "слава" с цел компрометиране на Щаба и наредбите му - е, "огря" се с некомпетентност и деструктивност като "видния" бургазлия Перата с ***...ките си изпълнения.
10
4
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
Ей това прави паниката възможна, всеки закашлял се, вдигнал малко температура си мисли, че умира. Намери се сега един удобен вирус, дето е виновен за всичко и се експлоатира страха на простите, които много ги е страх да не се затрият, все едно света ще спре да се върти. Достатъчно е, човек да не е безотговорен, да не вървите посредата на улицата със завързани очи. От там какво се случва, не е под нашия контрол. Никога няма да живеете наистина, ако се заблуждавате, че контролирате всеки параметър
9
5
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Как така в заглавието пише, че 2 седмици му се отказва да се тества, а в статията пише, че се е тествал и резултата му е отрицателен?! Май търсим евтина сензация?? Не видях нищо от преразказаното от човека да е в разрез с препоръките, които сме слушали да се дават от щаба.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в САЩ ако нямаш симптоми не те правят тест. Само Бранимир ага иска да е различен
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа, Българина е свикнал само да реве и са се оплаква. Бранимирчо баба, отиваш на една часна клиника и се изследваш, беше 70лв, сега е паднало на 40лв. Избърши си сополите и на галоп да се изследваш. Няма го соца вече, всеки сам се оправя
6
11
 
13
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
-Къде е т.н. Щаб ,къде е *** ,Ананиев ,Каскета и цялата банда продажни герберунгели?Пак ли сте по медиите ,бе мишки?Човека иска да се изследва , а вие бръщолевите глупости и крадете ли крадете от залъка ни!Дано се задавите ,нещастници!
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък един човек на спирката каза...Моля не тиражирайте недоизяснени паникьорски сведения!Една такава мамичка антиваксърка в Търново вече я видяхме, вдигна държавата на главата си!Този мъж да си направи тест в някоя лаборатория, като толкова се тревожи! Някой за ръчичка ли да го заведе?Във Варна тестовете са по 35 лв.
4
6
 
18
 
! Отговори
Хахавелка преди 4 години
Само статии от изперкали и за изперкали...Утре очасквам: един човек го заболял пръста, а те категорично отказват да го изследват за коронавирус!
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието едно, а в самата статия друго.
2
7
 
13
 
! Отговори
смок преди 4 години
И за какво да се изследва, ако няма симтоми?
1
2
 
24
 
! Отговори
фен на танас преди 4 години
Във Франция правят така, ако ти няма нищо не се изследваш, ако имаш симптоми си седиш вкъщи и ти носят лекарства и храна, ако вече не можеш да дишаш те взимат и те изследват.