Продукти поскъпват двойно и тройно. Какво да очакваме?

Председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища Владимир Иванов
31 мар 2020 13:41, Анисия Иванова
68

По-скъпи хранителни продукти заради затруднения с доставките по границите. Джинджифилът и лимоните поскъпнаха двойно и тройно. Захарта е поскъпнала с 13 стотинки, а цената на свинското месо е скочила с 65 ст.

Председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища Владимир Иванов посочи, че причината за поскъпването е усложнената пазарна обстановка. Той призна, че не са достатъчни количествата свинско у нас. По думите му при млечните продукти, олиото, брашното и яйцата имаме много стабилно равнище на цените, което е почти без промяна.

"Нашата търговска система се справи по блестящ начин със стрес теста, който се образува в последните 30 дни. Имаме спад в цените на зеленчуците - единствено картофите и морковите отбелязаха повишение", коментира Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той призна, че има засилено търсене и поскъпване на лимоните и джинджифила. Отбеляза обаче, доста лимони се вкарват в България и бързо ще се урегулира цената. Никога джинджифил не сме потребявали в големи количества. След 2 или 3 месеца ще е без пари и никой няма да го търси, подчерта Владимир Иванов.

Той благодари на търговската системата, че не са забелязани спекулативни аспекти. Цялата система се държи по брилянтен начин и в момента има стока в по-големи количества. Не се налага никаква директна намеса, категоричен е председателят на Държавната комисия по стоковите стоки и тържища.

"В Европа има свръхпроизводство на свинско месо, но там има логистични затруднения. Въпросът е кога точно ще дойде месото, как ще бъде разпределено...", каза още Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Батко Асен преди 4 години
До Ss45 градуса ми е слаба,иначе цената ти е добра.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството е длъжно да сложи таван на цените. Проблемът не е дефицит, а алчността на българския търговец или ден година храни, в случая епидемия. Стига сте тормози ли хората!!! 64278
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали щяха да борят спекулата -Къде са тези борци ???-или всичко е мижем да те лажем у нас не съм видяла нещо дето е поскъпнало после да поевтинее
50
4
 
14
 
! Отговори
фигаро преди 4 години
очакваме Виденова зима и Лукановия палеж на Партийния дом(парламентата)
49
3
 
11
 
! Отговори
А преди 4 години
На ви сега пазарна икономика. Ако бяха вързали ръцете на всеки търгаш както първоначално Борисов предложи сега нямаше изобщо да се коментират такива неща
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма оправия в тази държава,та изчезва час по скоро.
47
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Закривай,***,Радев не иска таван на цените,защото,след обявяването им,твоите другари от герб-комунисти,веднага ще продават на цените,определени за таван.
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в България продуктите поскъпват в повечето развити държави храните от първа необходимост не са с ДДС. ...
45
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
Очакваме,другаря с каскета, най-после да се намеси.
44
12
 
3
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
Радев защо не иска да има таван на цените???Явно човеку има някакъв интерес хората да плащат тройно.Това е да си човек без сърце и морал.
43
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народен съд за Радев и ГЕРП и ОП след като отмениха закона за спекула.
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слвд два три месеця няма да има кой да им купува
41
0
 
12
 
! Отговори
До 38 програмист преди 4 години
И естествено, наемателят ти е арабски дипломат, който ти лепи хилядарки на потното чело. По-малко фантазирай, по-малко ще се потиш, хахахахахаха!!
40
0
 
14
 
! Отговори
Кифладжия преди 4 години
Най-съм притеснен за цената на гъшия дроб и кафето от цибетка, много се вдигнаха, прекалено много! Как ще се живее, не знам!
39
0
 
22
 
! Отговори
Тато преди 4 години
До анонимен 44, Абе ***, може ли да напишеш "БАлгариА"???? Ходил ли си на училище някога? Или поне да си видял някъде през целия си жалък живот изписана думата на страната ти? Леле, че неграмотни хора има...
38
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балгариа е за пример на свето бойко показа как се управлява стабилно тва че храните поскъпват е нормално идат великите дни и ще се яде
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първоначално е възможно да има даже леко поевтиняване, поради намаленото потребление, докато свършат западите в складовете. Следващото зареждане ще е на по-високи цени и съответно и с по-голяма надценка на дребно. Накрая ще има хем високи цени, хем дефицит.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще очакваме протести и неподчинение. По_ точно анархия.
35
20
 
1
 
! Отговори
никой преди 4 години
До русофил37 това стана благодарение на мишока радев , който се измънка от дупчицата си и наложи вето на законите за ИП.част от тях бяха за цените на стоките и медийната информация.удивлявам се колко къса е паметта на бУлгарина в тази безпрецедента световна ситуация
34
1
 
7
 
! Отговори
програмист преди 4 години
И черния хаивер е поскъпнал а аз месо не ям и ми е трудно да си набавям полезни храни