Варненските пенсионери са снабдени с 8000 маски

Продължава раздаването на защитни предпазни средства
31 мар 2020 03:00,
19
Варненските пенсионери са снабдени с 8000 маски
Снимка: БГНЕС

8000 маски са раздадени на възрастните хора във Варна, съобщава радио “Фокус” - Варна. По инициатива на кмета Иван Портних от 25 март в града се провежда кампания по раздаване на предпазни средства за хора над 60 г. Акцията се провежда всеки ден от 8.30 до 10.30 часа.

Още по темата

Към момента са обхванати 11 големи хранителни магазина. От утре предстои в инициативата да се включат още 26 обекта от други вериги.

От началото на инициативата са се включили 50 доброволци. Някои от тях са записани на откритите телефони на Община Варна, други са доброволци от НПО-та, традиционно работещи с общинските структури, както и представители на БЧК-Варна и Асоциация на студентите - медици в България.

Доброволците разясняват на хората как могат да се предпазват у дома и навън, какви са важните санитарно-хигиенни изисквания, които трябва да спазват, както и защо е важно носенето на лични предпазни средства. Кампанията ще продължи и през следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
раздали 8.000 маски...а нуждата е 50.000 маски на седмица..някои ще кажат, че 8.000 е по-добре отколкото 0....
12
0
 
2
 
! Отговори
Аман бе преди 4 години
Какво са 8000 на 100 000 варненски пенсионера, ама важното е пиар да правим на някой си.Да не говорим, че са за еднократна употреба.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да сме си ушиели маски, че те са безполезни така, това не е медицинска маска а *** !!!
10
2
 
1
 
! Отговори
От гроб преди 4 години
За пенсионерите във Варна, най-големия крематориум на балканите.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маските само печат. И никого не спасяват.Борисов с най-модерна маска не може да говори.Ако пък трябва да се работи на открито или човек да се придвижва - пак.Заразите в България са вкъщи, в болница, в превозно средство за дълго време. в заведение.Чудят се как да избият дадените пари.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маските не пазят вас. Те пазят другите от вас. Китайците го разбраха това. *** малко трудно зацепва трябва да се обяснява.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адмирации за доброволците. Но тези маски не е ли по-добре да ги носят заразните хремави хлапета като ходят при баба и дядо
6
0
 
9
 
! Отговори
Варненци се сетили преди 4 години
и раздават маски на пенсионерите, а на други места хората как да излизат като нямат маски, как да си купят храна? Всичката им работа е такава, ограничават хората с глоби, а не се грижат за тях.
5
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен9Уший си една, може да я ушиеш и на ръка от стар чаршаф или калъфка за възглавница или каквото имаш. Не си търси оправдание.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЪПРОС ЗА 50000 леваКак да отида да си купя маска от аптеката, без да имам маска, която да сложа по пътя за аптеката, в която няма маски?
3
2
 
14
 
! Отговори
Сик преди 4 години
Във Варна само 8 хил пенсионера ли има? Маските за еднократна употреба ли са? При каква стерилност се раздават маските на хората? Фабрично опаковани ли са или разни доброволци пипат къде ли не и после бъркат в кутия с 100 бр маски, за да дафат на някой неподозиращ старец маска с готова зараза по повърхността й.
2
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 4 години
Да питам?Тия маски сертифицирани ли са?Щото ако не са.....
1
3
 
1
 
! Отговори
КМЕТЪТ преди 4 години
на Варна е с повече акъл и от Бойко, и от всичките му министри-калинки.Те са завършени айдуци дето нямат 5 грама сиво вещество в гънките ...