26 души са с доказани положителни проби за COVID-19 в Пловдив

9 от тях са здравни работници
Обновена: 1 апр 2020 16:57 | 1 апр 2020 16:57,
6
26 души са с доказани положителни проби за COVID-19 в Пловдив
Снимка: БГНЕС

26 души са с доказани положителни проби за COVID-19 в Пловдив към 13.00 часа, 9 от тях са на здравни работници. Това съобщи областният управител Дани Каназирева, председател на Областния кризисен щаб, предаде Радио „Фокус“. 18 от всички заболели в областта са хоспитализирани, а 8 души са на домашно лечение.

Още по темата

Лекарите от всичките 9 здравни работници, които са носители на коронавирус, са само двама", каза Каназирева. 5 са медицински сестри и 2 са санитари. Данните са подадени в Областния щаб от РЗИ.

Към 31 март поставени под карантина в областта са били 2603-ма души, на 1800 от тях карантината изтича днес.

148 обекта са били проверени вчера в областта за това дали се спазват мерките, наложени във връзка с пандемията. От тях 107 са търговски, 41 - с обществено предназначение и 33 транспортни средства от градския транспорт.

Дани Каназирева каза още, че е изготвен графикът за настаняване на болни пациенти и такива, които са със съмнения за вируса, в болници в Пловдив. Графикът ще бъде следван от Спешна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Kugelblitz преди 4 години
Типичен пример за дезинформация поради невладеене на логиката и изразните средства. Към такива изказвания човек трябва да подхожда с наръчник за тълкуване на кошмарните сънища.
5
0
 
7
 
! Отговори
Куркоф преди 4 години
А колко от рак има болни, но продължавате да ги тровите с мръсен въздух, и GMO храна. абе.,чакайте като се усвоят милярдите на другия ден ще падне кризата
4
0
 
3
 
! Отговори
R преди 4 години
Тезе към обявите преди малко ли спадат или към тези от сутринта и от снощните че почнах да се обърквам и все кмет ли ще прави брифинги да чете заразените или само щаба
3
1
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 4 години
До 1 и2, Анонимни : За съжаление "анонимни" ще си останете !
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от депутатите колко са положителни? За най-сигурно бок баба и двеста и четиридесетте разбойника, ги настанете в арена арменец и без това се усеща че годжи иска да я ползва тая полева болница, сега се чувства непълноценен.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
26 души са с доказани положителни проби за COVID-19 в Пловдив към 13.00 часа, 9 от тях са на здравни работници.Нали, а депутатите,министри,Фандъкова и други масово с маски и то най-добрите.