Поевтинява газът, парното, топлата вода, но с колко?

Комисията за енергийно и водно регулиране преизчислява цените
1 апр 2020 11:20, Петя Славова
18
Поевтинява газът, парното, топлата вода, но с колко?
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе окончателно решение с колко ще поевтинеят газът, парното и топлата вода от днес, съобщава Bulgaria ON AIR.

Всички цени, които вече бяха обсъдени, ще бъдат преизчислени, след като "Булгаргаз" обяви, че синьото гориво може да поевтинее с повече от предвидените 40 процента.

Новият начин на определяне на цените на газа, който "Булгаргаз" договори с руския си доставчик "Газпром" и поевтиняването на петрола на световните пазари, прави възможно синьото гориво да струва по-малко от оповестените вече 40%. Това, макар и с малко, ще свали още надолу обявеното намаление на парното и топлата вода.

За различните градовете беше изчислявано между 8% за Варна и 25 на сто за София. Окончателните цени енергийният регулатор ще определи в късния следобед и те ще влязат в сила от днес. Промяна при цената на електроенергията няма да има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
колкото бензина при 10 долара на барел - с николко
13
0
 
3
 
! Отговори
и ще се пенси преди 4 години
Тази сутрин отскочих и платих сметките; за парно дадох 117.23 лв, при условие, че само в стаята на синковеца го пускам!От икономия аз и съпругата си лягаме на походни легла в банята; тя е с 12 м2; там е около 28 градуса.Нищо не купуваме, нищо .. само и само да оцелеем.Днес в центъра на Областния град гледам, че и хора по централните улици няма.Бойко Борисов вече не се появява по телевизора и да ни каже нещо добро; то няма и смисъл, доброто е вече в миналото.
12
0
 
7
 
! Отговори
Задна дата преди 4 години
Като четете подобни новини, погледнете календара.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересни коментари и ценни съвети дават някой: Ако цената на газта паднела - нямало да паднат цените, ако ли пък паднели цените на парното, тока и водата, нямало да падне надвзето ДДС. Ако пък случайно все пак това се би случило означава, че има далавера и някой пак е краднал. Те това е, кажете им истината и им гледайте сеира. Не, че си вярват, но да са на всяка манджа меродия.
10
2
 
9
 
! Отговори
wtf преди 4 години
Още малко ще устискате и всичко ще поевтинее. Този свят ще се счупи и ще си построим един по- добър.Всичко което гледаме е предсмъртния гърч на стария световен ред.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе сложили на снимката ръка в ръкавици. А, бе простацииии, нали ако си касиер взимаш тия пари от клиента, както си с ръкавици, но той е без ръкавици и ги даваш тези пари на следващия клиент като ресто, който също е без ръкавици- а предния клиент е болен от вируса и вртория клиент като ги прибере тия пари у джоба си, но после реши с тия ръце да си извади носна кърпичка и да си избърше носа и хоп и той е заразен.
8
1
 
4
 
! Отговори
до автора-П.Славова преди 4 години
Още в заглавието имате две грешки - трябва да е "поевтинявАТ", защото имате няколко *** - газ, парно, топла вода. Моля да се знае поне от журналистите, че думата "газ" съществува в езика с два рода - мъжки и женски, заради двете си значения. В контекста на Вашата употреба трябва да е "газТА", защото говорите за осветление, отопление и подобни. Не се заяждам, просто ми е леко обидно да слушам по телевизията примитивен говор на властващи фигури, сега и тук...публиката не е толкова елементарна.
7
0
 
10
 
! Отговори
zeus преди 4 години
До stilingКолко да е сложно, може да ни го приспаднат от сметките за тази година. Истината е, че държавата знае само да взема, ако трябва да връща се прави на ударена.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще видят къде селеме ние гладните. Народа е безработен без доходи и няма как да си плаща сметките. Края на КуРаната не се вижда поне до края на годината. Всеки ден прииждат тълпи от прокажената европа и кога щее пика само Бог знае. А Годжи е назначен за щатен Брояч на солидна Пачка. Ха да са ви честите прокажените.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужда да поевтиняват. Навсякъде е заринато от коли защото всеки си купува кола без проблем със сегашния стандарт. Преди тук там се мяркаше някоя Лада на някой баровец дето отива да копа на нивата а бяхме с милиони повече хора
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С колкото да не е без хич.
3
1
 
1
 
! Отговори
stiling преди 4 години
С връщането на пари е малко по слажно защото част от това което сте платили е и ДДСА Горанов точно в този момент няма как да ви върне ДДС, пък и част от това ДДС дето трябва да Ви върне е и от миналата година, тоест от миналогодишния бюджет който вече е приключил и е осчетоводен.
2
1
 
10
 
! Отговори
гост преди 4 години
Стотинки без значение. С тях ли ще забогатеем?
1
2
 
14
 
! Отговори
zeus преди 4 години
А намалението нали е със задна дата, пари няма ли да връщат?