75-годишен в Нови пазар няколко пъти си нарушил карантината

29-годишна от Велики Преслав също не била на посочения си адрес
2 апр 2020 10:44,
34
75-годишен в Нови пазар няколко пъти си нарушил карантината
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Започнати са проверка и досъдебно производство срещу двама души от Шуменско, които не са спазили наложената им 14-дневна карантина.

Вчера след 21 часа в полицията в Нови пазар е получен сигнал, че 75-годишен мъж под карантина се разхожда свободно. За нарушителят това е поредно престъпване на правилата.

Два пъти е бил установяван да не спазва карантината при проверки от полицейски служители на посочения от него адрес, два сигнала за нарушения са подали негови съграждани. По случая от снощи се извършва проверка за извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК, материалите от нея ще бъдат докладвани на районната прокуратура в Шумен.

Служители на РУ- Велики Преслав при проверки по адреси на поставени под карантина хора след завръщането им от страни с усложнена епидемиологична обстановка установили, че 29-годишна жена не спазва наложената й карантина и не била на декларирания от нея адрес. За извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство. Случаят е докладван в РП- Шумен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До 29, брат филма е да седим да потраем още някоя седмица. Тоя дъртия дали е жив или умрял никой не го еня, на тия години и в тоя сняг ако настине ке умре от обикновена настинка, па после като на нас ни удължат карантината заради тоя некролог ходи доказвай от кво умрял. Никой не се страхува от тоя вирус не си мисли че си с нещо по-смел или прозорлив от нас. Всички искаме карантината да падне, но това ще стане като не даваме повод на болярите да генерират фалшиви паника.
21
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 4 години
Я озверелите по-долу да обяснят защо здрав човек трябва да бъде под карантина?! Да изолират дошлите от чужбина за 2-3 дена, да ги накарат да си платят тестовете и който здрав-да си ходи дето иска, който носител-запрян
20
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 4 години
за карантина по 20 пъти ги виждат че излизат и нищо, а ние с децата че сме излезли за 30 мин да потичат в парка на чист въздух (щото няма жива душа), дай по 5 бона!
19
2
 
6
 
! Отговори
Върдж преди 4 години
Очевидно, някои, които са били простаци на младини, на старини мъдростта не успява да ги огрее и си остават същите.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата е сбъркана. Няма такова нещо като карантина вкъщи, ако пред вратата ти не стои денонощно полицай. Всички под карантина трябва да са в държавен изолатор.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да го метнат направо в ареста, кеф му закусчица, кеф му чайче. Ще си полежи 20тина дена, като не може да си седи в къщи като нормален човек. Амън от егоисти, той да си прави каквото иска, а ние останалите да му търпим глупостите.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо няма никой наказан досега за нарушаване на карантина?Трябва принудително задържане!Ако беше някой неудобен на властта, досега да са го вкарали 10 пъти доживот в ареста, но хора, които застрашават живота на всички и са причина за това положение в момента с вируса, си ходят където и както си искат.Със сигурност 100% от всички под карантина си я нарушават, просто не са ги хванали.Какъв е смисъла от това извънредно положение, освен че ще фалира над половината бизнес и ще има масова безработица.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тука е пълно с ново пристигнали Скакалци. Я погледнете какви минуси цакат щото се чустват евани. Ало що не си стояхте у западняците ами се прибрахте да ни донесете проказа, на нас дето 30 години студуваме гладуваме и мизеруваме. А вие отидохте да го дръвите на фа, шистите.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са сеячи на Проказата. Кой знае колко народ са заразили. Такива да ги хванеш и да ги издуеш от ритници. А оная все у зад, нико да го хевеш.
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ако е само тоя,постоянно ходят някъде уж стари ..болни,в магазина обръщат всички с краката нагоре
12
15
 
7
 
! Отговори
Бахуров преди 4 години
Да им се счупат краката, за да не могат да мърдат.
11
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на тези хора под карантина, осигурен ли е храна? На този дядо на 75 някой купува ли му лекарствата от аптеката, хляба от магазина? Че то е лесно да кажеш на някой "не излизай", но гладен трудно се седи...
10
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъв кризисен щаб в Нови Пазар бе ти ходил ли си изобщо там в градчето е пълна мизерия всичко се разпада ти за кризисен щаб говориш.
9
8
 
28
 
! Отговори
България преди 4 години
Пълен тоталитарен полицейски режим в целия свят. Крах на икономиката, безработица, анархия, разбиване на магазини, пълен крах на световните икономики. Страх не от вируса а страх от неизвестното.Инфлация,крах на валутите,сриване на борсите и икономически световен крах.
8
11
 
22
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Ако не накажеш твърдо наглостта , след това тя става още по голяма ! И 5000 лв глоба емалко !!! Трябва да е 20000 лв !!! Нагъл заразен , излиза ли навън е равен на терорист - заразява 800 човека !!! Дори един терорист може да загроби далеч по-малко хора !!!
7
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези са мерките в закона - затвор по 5 години.
6
11
 
18
 
! Отговори
До: 2 преди 4 години
Все философи бе. 100% съм сигурен, че има, но дори и да нямаше, може да излезне веднъж с всички предпазни средства, а не да сее зараза, да си напазарува за 2 седмици и да седи. Какво има да се умува? Ако такъв индивид зарази Ваш близък има да плюете държавата как не е взела мерки и да разправяте какво биха го направили в Китай. От празни приказки пандемия стана, както виждате.
5
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много бдителни граждани има бе за донос първи ама същия старец ако беше обран и пребит щяха да кажат ни чух ни видях , ганьовски манталитет .
4
15
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
По-добре от електората на БСП отколкото на ГЕРБ -овце сляпо следващи Винету
3
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто застреляйте един от тия най накрая