Болните от вируса в Сливен са по-добре

Петимата са на възраст между 31 и 75 години
8
Болните от вируса в Сливен са по-добре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подобрява се състоянието на петимата пациенти с коронавирус в областната болница в Сливен, съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в града.

Още по темата
Те са настанени в Отделението по инфекциозни болести и са на възраст от 31 до 75 години, трима мъже и две жени.

Трима от болните са с двустранна бронхопневмония, а другите двама - със суха кашлица и пристъпи на задух. На всички се подава кислород.

Към 1 април състоянието на петимата пациенти се подобрява. Направени са контролни рентгенови снимки, които показват, че няма задълбочаване на диагностицираните пневмонии. След 7 април ще започне вземането на първите контролни проби с PCR тестове, предаде БТА.

Болницата разполага с всички лекарства, необходими за лечението на пациенти с коронавирус. От Националния кризисен щаб е предоставен и медикаментът хлороквин.

Сливенски полицаи са установили четири нарушения на карантината, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Образувани са били досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура, като трите от тях са в Сливен, едно - в Твърдица.
През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 458 проверки за спазване на карантината, като 245 от тях в Сливен, 118 - в Нова Загора, Котел - 63 и Твърдица - 32.

Полицаи са посетили осем сигнала за струпване на хора, извършени са множество проверки за неспазване на противоепидемичните мерки, при които са съставени три акта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що за безмислени спорове
6
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
АЗ ЖИВЕЯ ДО ИНФЕКЦИОЗНОТО ОТДЕЛЕНИЕ. КАТО ТУББОЛНИЦА ИМА СГРАДА ГОЛЯМА С ИНТЕРЕСНА АРХИТЕКТУРА НО Е ОСТАВЕНА НА ПРИРОДНИТЕ СТИХИИ И СЕ РУШИ, ОТДЕЛНО ВАНДАЛИ СА Я ИЗКОРМИЛИ ОТВСЯКЪДЕ. АПЕТИТНО МЯСТО. ЕДИН БИВШ ГРАДОНАЧАЛНИК СЕ ОПИТА ДАА Я ПРИВАТИЗИРА НО НЕ СЕ ПОЛУЧИ. НАМИРА СЕ В ПОКРАЙНИНИТЕ НА ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР. ОГРОМНА ПЛОЩ. СИГУРНО ИМА И ДРУГИ АПЕТИТИ НО Е ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ЗА КОЙТО НИКОЙ НЕ СЕ ГРИЖИ.
5
3
 
4
 
! Отговори
Колев преди 4 години
До АнонименТочно си е отделение. Тубболница няма. Има още едно отделение по белодробни то също е до инфекциозно. Двете са към МБАЛ д-р Иван Селимински.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е отделение, а е Инфекциозна болница.Явно се подава кислород с кислородни маски, а не са на командно дишане. Има и Белодробна (туберкулозна) болница в Сливен, построена още в края на XIX век през 1898 г., по проект на виенски архитекти, с централно куполно фоайе и радиални коридори. Впоследствие сградата е достроявана неколкократно, с по-малки помощни сгради и крила. Прилежащият към болницата парк е 28 декара. Паметник на културата рушащ се, известен като ТубБолница.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи може. Дяволът не е толкова черен, както мислят някои.
2
3
 
2
 
! Отговори
Lpfc преди 4 години
За какви грешки на лекари говорим в тази пандемична обстановка в 150 държави по света ?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да се чува, а не като тези от Благоевград, изпуснаха пациентите от грешки на лекарите.