4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано

Първата му проба за вируса е отрицателна, чака се втората
Обновена: 3 апр 2020 11:35 | 3 апр 2020 11:23, Веселина Йорданова
251
4-годишното дете, прехвърлено в "Пирогов", не било ваксинирано
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Четиригодишното дете, прехвърлено от болницата във Велико Търново в "Пирогов" в София, никога не е било ваксинирано заради антиваксърски убеждения на родителите. Това заявиха от ръководството на болницата, отричайки обвиненията, че не е лекувано правилно.

То е с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове. Все още не е интубирано, чака се да излезе новата му проба за коронавирус, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Още по темата
4-годишното момиченце беше прието във великотърновската болница на 23 март с пневмония, а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре.

За БНР болничният управител д-р Стефан Филев днес посочи, че заради усложненото протичане на пневмонията на детето, чиято първа проба за Covid-19 беше отрицателна, великотърновската болница е предприела мерки лечението да продължи в болница "Пирогов".

Новият болен с положителна проба за коронавирус в областта е 76-годишен мъж, който се лекува с пневмония в общинската болница в Горна Оряховица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
8
 
! Отговори
Пак ли тази, бе... преди 4 години
О, това е същата онази овца, дето блееше и във Фейсбук и по Нова ТВ и се обясняваше как са във ВИП стаята и колко са некадърни лекарите. Кой знае колко време го е държала това дете у дома преди да го заведе на лекар. Дано детето се оправи; виж, за такива *** като тази ни лек има, ни ваксина....
216
6
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
До БАКТЕРИАЛНА ВАКСИНА 219Я кажи как така има ваксина срещу туберкулоза, тогава, като туберкулозата се причинява от бактерия?Всички са доктори в Интернед.
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваксината срещу пневмония е срещу бактериите пневмококи. Не защитава срещу вирусна или химическа пневмония. Не съм сигурна че би помогнала срещу ковид-пневмония. Дано детенцето да се оправи, това е най-важното.
214
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пирогов равно на смъртна присъда (
213
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЖИвеем в мечтания свят на антиваксърите.
212
3
 
4
 
! Отговори
БАКТЕРИАЛНА ВАКСИНА преди 4 години
По-долу пише че има ваксини против БАКТЕРИАЛНА пневмония???!!! И много хора са подкрепили коментара.ВАКСИНА МОЖЕ ДА ИМА САМО СРЕЩУ ВИРУСИ, НЕ СРЕЩУ БАКТЕРИИ.
211
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 214Абе само ти ли не разбра, че тъпотията, дето се дрънка за ваксините на това дете е само и единствено с цел да се отклони вниманието от некадърността на лекарите от търновската болница, която е известна с това! На практика като дрънкаш по темата защитаваш безхаберието на лекарите там! Ама си о в ц а и блееш без да знаеш за какво блееш! Мислиш, че като блееш в подкрепа на ваксините си защитил/а децата си от некадърни лекари ли?!? И ти можеш да попаднеш на такива.
210
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимене какво искаш,бе побеснял?!..-Цитирах ти написано от хора,които са НАВЪТРЕ в нещата и са много по-осведомени от мен!..А СОБСТВЕНОТО ми мнение го изложих долу:-"Не прибързвайте да обвинявате "антиваксърите"..ТОВА е моето мнение,другото са цитати!..А ако цитатите те дразнят,съди тия,които са ги поместели в нета!И НЕ съм "антиваксър",извеянико!
209
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
я!..Изчезна ми първото уточнение!..Ама май наистина ви е забранено да пускате нещо,което уличава "инфилтрираните"?!
208
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ето и "ощето"..:-https://dnes.bg/health/2017/02/15/sprenite-turski-vaksini-2000-po-toksichni.332014айде остани си със здраве!
207
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето им НЯМА КОРОНА.ИМА БАКТЕРИАЛНА пневмония срещу която в България се поставят няколко ваксини които те поради велик ум са избрали да не поставят.Поради същия велик ум са си лекували детето със сиропчета и чайчета докато е развило тежка пневмония с изливи в дробовете, накрая великия ум решава да го закара в болница а не на ходжа по някаква причина и да лае във фейсбук срещу некадърността на единствените хора които имат някакъв минимален шанс да спасят обреченото на гроб дете.
206
4
 
3
 
! Отговори
Антиваксър преди 4 години
Айдеееее, 90-те процента докопаха интернета и се започна - съд, затвор, да им се вземат децата! Егати самочувствието!
205
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои турски ваксини се оказали токсични?Може ли ако обичате да си напишете името адреса и да идва полицията да ви кара директно в ареста за такива лъжи! Е заради такива простаци, чавки като тая "майка" предпочитат да си убият детето, защото някой си клоун написал нещо във фейсбаката.Да антиваксърите са убийци и в Канада ги съдят като педофили.
204
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд и затвор за антиваксърите и ако имат деца да им се отнемат и дадат на по-отговорни родители.
203
11
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не обвинявайте прибързано "антиваксърите"!Забравихте ли оня случай с внесените от Турция "ваксини",които се оказаха силно токсични?!Кой беше ОТГОВОРЕН тогава за тоя гаф?Сега.."антиваксърите" виновни..ОПРЕДЕЛЕНО има и сред тях доста ЗАБЛУДЕНИ,но..пак повтарям:-ВИНАТА НЕ Е В ТЯХ!Цялото ни "здравеопазване" се превърна в една ДАЛАВЕРАДЖИЙНИЦА и за това хората едно че са объркани,и второ не са в състояние да получат АДЕКВАТНА,ПО КРИТЕРИИТЕ НА Хипократ помощ..."Бай бабо да та не срещне мечка!"
202
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд за такива родители- ***! Дете ще убият от невежество!
201
2
 
22
 
! Отговори
онбашията преди 4 години
"а неговата майка обвини в социалните мрежи лекарите, че не го лекуват добре." е да го беше дала на хомаопати, какво недоволства тая кокошка?
200
18
 
7
 
! Отговори
Е И?!?! преди 4 години
Е каква е връзката между двете неща??!!? Какво общо има биенето на 15тина пъти различни ваксини с неясна полза но с доказан висок риск от увреждане, с новия вирус ковид-19?!!Какво е общотомежду пневмонията и липсата на ваксинации?!!?Егати пропагандаторите!!
199
1
 
3
 
! Отговори
Gregory House, MD преди 4 години
А уточнете първата проба генетичен тест ли е или от бързите?Защото ако е генетичен тест и е отрицателна - значи детето няма инфекция с коронавирус!
198
6
 
4
 
! Отговори
до 202 преди 4 години
Защото не искате да премете , че детето ви е родено със слаба имунна система, не може да обвинявате какво ли не. Така се е родило. Затова и не разива имунитет след ваксинации, затова и коклюша. Радвам се като човек, че сте намерили лекар ( какъвто и да е), който е помогнал. Хора със слаб имунитет са се раждали и преди ваксинациите и ще продължават да се раждат. Или всички допреди 100 години са се раждали перфектни. А смъртност 60% при деца под 5 години говори ли ви нещо, не е било много отдавна