Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара

81-годишният мъж имал тежка форма на диабет
3 апр 2020 10:16, Нели Христова
145
Преди да почине: 11-ата жертва на COVID-19 изпушил една последна цигара
Снимка: БГНЕС

Няколко часа, преди мъжът от Сара Загора да почине от COVID-19, той пожелал да изпуши една цигара. Това разказва пред "24 часа" изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

81-годишният мъж бе приет на 25 март в Университетската болница в града с основно заболяване тежка форма на диабет - 27 промила кръвна захар, и бронхопневмония. Пробата му за коронавирус се оказва положителна и той бил преместен в Инфекциозната клиника.

Човекът починал към 19 часа в четвъртък. Няколко часа преди това се почувствал по-добре и дори пожелал да изпуши една цигара на прозореца и лекарите му позволили.

Клиниката по ендрокринология, в която е лежал първо болният, бе поставена веднага под карантина.

Оказа се, че и друг пациент на същата клиника - мъж на 61 години, приведен в нея в диабетна кома, също е с положителна проба за COVID-19, но двамата са нямали контакт помежду си, тъй като са били в различни стаи.

Персоналът от 15 души - лекари, медицински сестри и санитарки, които са имали работа със заразените, е тестван веднага за заразата. Пробите на всички са отрицателни, но хората са поставени под карантина по домовете си.

Починалият възрастен мъж живеел в старозагорския квартал "Зора" само със сина си. Още преди той да почине общината организира входa на жилищния му блок да бъде дезинфекциран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Хаха, още ли е модерно да се пуши? Почнах да пафкам на 14 и спрях на 22. Спрях да пуша заедно с наредбата забраняваща пушенето на закрити обществени места. Обстановката в заведение където се пуши е отвратителна за разлика в тази на заведения спазващи наредбата. А и дрехите и устите на пушачи миришат доста неприятно. След вечер в бар където се пуши дрехите миришат на пепелник. Затова и спрях да ходя по такива места. А пък и като не пуша не давам грешни пари. На година това са между 1000-3000 лв.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
27 ммол/л кръвна захар, при нормално 6,1.....Та това са 4 пъти над нормата...Какво да се очаква втакъв случай?
111
1
 
5
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Ако не му бяха дали да изпуши една цигара, човекът щеше да доживее до 100 години.
110
0
 
2
 
! Отговори
Краг Хаг преди 4 години
До БуржоатаПраво думаш, има хора които го виждат и разбират. Но не знам какво можем да направим...
109
0
 
5
 
! Отговори
Ивана преди 4 години
За какви места в болниците говорите,хора?Та те са празни.Приемат се само спешни,а повечето се лекуват вкъщи и от спешно отделение.Не,че няма места,а са ПРАЗНИИИИИ.Вчера е починала жена заради истерията,която насади ген годжи у всички и заради наредби само за спешни случаи.За каква здравна система говорите?Тя трябваше да бъде сменена отдавна и нямаше да *** хора НЕ от КОРОНА.(ВРАЦА).Утре на мястото на жената от Враца ЩЕ Е ВАША БЛИЗКА.Спрете да се кланяте на генерала!
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че не си е поискал сестра.
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм съгласна,че короната е виновен за това.Бог да прости човека!Но с тежък диабет и др придружаващи,всяка инфекция би го гътнала.Щабове,мабове да престанат с истериите си!Стават смешни!
106
1
 
9
 
! Отговори
Поклон преди 4 години
Информацията от заглавието не я чух на брифинга. Евала на пациента и на персонала, всички са знаели какво се случва. Пожелавам си да достигна 80 години, да изпия нещо за последно с лекарите или те да се навият да ми го сипят в системите и ако е дошло времето да си тръгна! Maйната им на щабовете и на щамовете!!!
105
1
 
11
 
! Отговори
до Кен и анонимен115 преди 4 години
Аз съм на шестдесет и кусур и мога да ви кажа ,че играта на " големите" е добре замислена от години.Вече с оръжие е демоде да се води война и подчинение , затова пък учените по лаборатории не спират разработки. Що се отнася до снимковия материал : целта е максимално сразяване на психика и паника у хората.Има ли значение дали са мигранти или заразени ?
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От С.Загора съм. Човекът е погребан в ЧЕТВЪРТЪК. С диабетна кома, инсулт. Как би могъл да пуши такъв човек?
103
2
 
12
 
! Отговори
Буржоата преди 4 години
Тези са се подготвяли с години за тази пандемия. Имат толкова много материал, пропаганда, с която ни заливат всекидневно, че няма как и най-глупавият човек на света да не се осъмни. Тези буржоа не само са пълни противняци, но и са толкова арогантни, че сами изобличават истината за всички останали.
102
0
 
1
 
! Отговори
Ken преди 4 години
До ... 117Аз гледам. Дори много гледам.Но не вярвам на всичко без да проверя.
101
4
 
15
 
! Отговори
... преди 4 години
До КенНапротив, точно в интернет гледай. Скоро имаше снимка, на много кофчези и под нея беше написано че са жертви на вируса в Италия. Обаче, като се разрови човек и... намира същата снимка, само че е от 2013г. Абсолютно същата снимка, на която пише че са мигранти, жертви на удавяне. Пак в Италия. Снимките са едно към едно, ама на едната пише че са жертви на вируса от 2020г. на другата, която разбира се е оригинала, пише че са удавници мигранти. Има дата на самата снимка. Oct. 9 2013
100
0
 
12
 
! Отговори
Кен преди 4 години
До Анонимен 115Ами аз съм на 50 и кусур и съм се научил да не вярвам на всичко което видя в интернет.
99
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До г-н Кенааз съм на четиридесет и кусур и доста грипни епидемии съм видял и преболедувал, ама не помня доктори да са избирали кой да лекуват и кой да мре ине съм виждал хора да умират по улиците гърчейки се (има клипове от ухан, може да ги потърсите)
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз по-скоро се питам, ако хора над 80, лежащо болни, които очевидно не са пътували в чужбина и едва ли имат кой знае колко контакти, се оказват с корона, колко въобще са хората, които не са били в досег с въпросния вирус?
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човек е надживял средната възраст за мъж в България. Дали е починал точно от този надценен вирус не е сигурно. Може да почине и от грип, и от ангина дори, след като е толкова възрастен и ако има тежки хронични основни заболявания.
96
2
 
18
 
! Отговори
Ken преди 4 години
Някой може ли да коментира данните за смъртността по седмици на страните от ЕС ?Италия и Испания още не са достигнали нивата, които са имали в края на 2017г.Не помня тогава да е имало истерия и пеене по балконите.Тук са графиките: https://euromomo.eu/index.html?fbclid=IwAR2s9QwJGFXv0nzdyU9DmV7W099fhHMpn9BxbT-21x1VX5Dt_5mFBtskCS0За починалия - значи той е бил над 80, с диабет и още е пушил, но вирусът го е убил ?На маймуни ни направиха !
95
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости човечеца. Оттървал сее от Големата Пенсия на ДРУГАРЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ и ПЪРВИ СЕКРЕТАР на БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. БАЙ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ. ХВАЛА ДРУГАРЮ БОРИСОВ. ХИП ХИП УРАААААААААА
94
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ да го прости! За непушачите - не знаете, какво удоволствие е да си дръпнеш само веднъж!