Ромският квартал в Пещера под блокада заради заразени

В района има вече четири положителни проби на Covid-19
Обновена: 4 апр 2020 15:17 | 4 апр 2020 15:17, Веселина Йорданова
142
Ромският квартал в Пещера под блокада заради заразени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ромският квартал на Пещера ще бъде поставен под блокада от утре. Ще се допуска излизане на хора, само ако имат необходимост от медицинска помощ.

В района има вече четири положителни проби на Covid-19 и кварталът се превръща в огнище на зараза, каза кметът на Пещера Йордан Младенов, цитиран от БНР.

Още по темата
Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме допълнително мерки и с моя заповед от утре - 5 април, ще има пропусквателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия, обясни той.

По думите му това, което се наблюдава, е, че това са контакти, които са привнесени от чужда държава.

"Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора", каза още Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсете сметка на властите, които все още докарват гастъри от чужбина. Хем сме в карантина, хем допускаме още болни. То така ще ни държат цяла година ако го позволим.
87
1
 
7
 
! Отговори
койчо преди 4 години
И как ще ограничите хората с неограничени права в България?! Направете изолационни центрове в самите махали и не забравяйте полагащите им се бира, кебапчета и яка музика!
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи го даваха в Ничия земя това с кмета къдеу обикаля с старата лада.Силно впечатление ми направи това , че крадът момичета и ги карат в горатаКъдето майката и бащата на момчето даржът момичето доккато сина им я оноди и така вече тя е негова жена защото никои не би я взел ако не е честна!Не мога да ги разбера тия техни традиции и не искам да ги разбирамЗа мен това техното е извратено и не е нормално за нашите разбирания за живота
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах в новините защо я въвеждат защото вървят на тумби из градаМене така ме обраха в София преди време педставяйки се за майстори Дойдоха 2 *** и ми предложиха изолация и ремонт на покрива за малко париПосле си викнаха още 4ма да ме рекетират и ме обраха с заплахи за саморазправаПолиция и прокуратура не направиха нищо освен една преписка и писмо в което ми казваха, че няма престъпление те си искали аз съм давал друг път няма да се занимавам с такива ако ще и да е расистко.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой гледали по нова за село до плевен,4000кмета не знам от коя партия е,но с Лада обикаля селото !!
83
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема не са ромите престанете с това малко ли ни е на главата с тая пандемйя.търсете сметка на правителството на тия 240 депотата пкадето ни сасипаха да ама те си зимат заплатата от 4000 ле даже и повече иса заделили милйони а ния кой сме не правете разгара и етнически групи дали ще е българин заразен дали ще е *** държава та ни умори стига вече в тоя момент това ли ви интеренсува кой кое стига всички сме хора дали ще се разбол ее петкан или иван ния сме под общ знаменател Благодаря
82
1
 
9
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Ве те и ромите са хора заразяват се като всички останали - нали си внесохме вируса от гурбетчиите в чужбина и екскурзиснтите дето министьр захариева се втурна да прибира Важното е да има проби за депутатите и увеличение на заплатата , за хората квот доиде
81
0
 
12
 
! Отговори
Боцман преди 4 години
Излиза че имаме контролирано преминаване на зараза преез границата ,браво на щаба ,голяма работа сте пууууу
80
1
 
12
 
! Отговори
Теодора преди 4 години
Отлично, крайно време беше да погледнем приблема адекватно. Крайно време беше да започне закона да бъде и за ромите валиден. След като все ги съжаляваме. Ние сме за съжаление, обикновените българи, че им позволявамв да ни малтретират физически и емоционално. По повод на скорошен опит да получиме помощ от общината във връзка със тормоза на семейството ми, от общината ни отговориха с думите състрадателност и др. Глупости.Не, за състрадание сме българите, защото ние сме тормозените от ромите!
79
9
 
2
 
! Отговори
СМИ преди 4 години
сравнение със злобата на всички ,корона вирос е нищо ,и не е толкова опасен ,колкото на всички ви
78
0
 
5
 
! Отговори
Калеко преди 4 години
,, До Чикаго и Обратно''.
77
0
 
30
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Навсякъде тези,които плюеха България и се хвалиха колко е хубаво в чужбина се върнаха за сигурно тук.Тук е евтино и има болници ,а там никой няма да им обърне внимание.Няма работа за седмица две и бяга. Ами нали много пари там се правят няма ли спестени пари за да издържи месец два в къщи ?!
76
1
 
37
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Всички махали трябва да бъдат блокирани и да не се дава на никой да мръдне извън тях! Това трябваше да стане отдавна! Това е племе, което няма никакъв мозък и чувство за отговорност! Болниците работят за тях, Спешните центрове са за тях, ние плащаме за лечението им. Но помощи в размер на 800 лв държавата ще изплаща на непълнолетните майки, независимо от това, че стотици хора загубиха работата си! Никой от тях не спазва никакви ограничения и правила! Жандармерия, глоби и да си седят в гетата!
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаа видяхме ги преуспелите емигранто - с дисаги и шушляци слезнаха от рейсовете....
74
32
 
11
 
! Отговори
BoriS преди 4 години
Толкова злобни коментари,толкова завистливи няма граница.Българинът е с най-непоносим (лош) манталитет от всички европейски страни,уж модерни а затворени до дупка,без капка идея що е то толеранс и респект.Има по целия свят хора(група) нежелани от обществото но поне хората в чужбина не рогаят толкова наяве а се правят че не им пука,и дори да е лицемерно казват своето здравей с усмивка,поне по този начин показват уважение че все пак срещу тях стои човек.Жалки ..просто жалки..
73
3
 
9
 
! Отговори
Ф преди 4 години
Трябва карантина за Целия Град !!!!
72
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, каква стана тя?! Че всички болни са били в чужбина, или са имали контакт с роднини от там. И вместо Мутафчийски да изнася брифинги, да беше поставил под карантина всички завръщащи се не в семействата им, а в опразнените БГ хотели. Те със сигурност могат да съберат 150 хил.Има и фирми за кетъринг. А сега семействата им са заразени, кой спазва, кой не карантината не е ясно, пък и за държавата щеше да е по-евтино да изхрани 150 хил. за 2 седмици без да се стопират БГ икономиката.
71
3
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Продържение на 76. Какво заклужава този ромски пастор, който е запалил може би половината Лом и Монтана с безотговорните си действия? Ще си позволя да съм лош пророк-нищо няма да му се случи нито на него, нито на общонстта в двата града-това е електората на Бойко, те са пазени като изчезващ вид от Червената книга до сега. Нещо повече-в Монтана са се върнали стотици римляни от Италия и Англия, а вероятно тези, които са под карантина са по-малко от 10 може би.А вие не излизайте по градинките???
70
2
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Доказания случай в Монтанската болница 64 годишен ромски пастор, дошъл отвън, обикалял една година Германия и Франция, прибрал се скоро, вдигнал температура, насочен от личния си лекар към специалист, се вдига от Лом, заедно с жената и брат си в един автомобил, и идват в Монтана, преминамайки легално с декларации през всички КПП-та. Идват в Монтана, обикалят две голями търговски вериги, въпреки че той е болен, минава през НАП да си плати здравните осигуровки за година и влиза товава м болницата.
69
0
 
30
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Анонимен 75И аз го гледах това... и коронавирусът е само на повърхността на проблема. По-страшното е, че деца се водят ученици, а години наред не научават дори азбуката. Нямат никаква дисциплина и отговорност. Трудови навици - НУЛА. Бидейки неграмотни, те са негодни за каквато и да е работа, освен най-примитивна... във ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН век. И - както каза кмета - след 10 години ТИЯ би трябвало да бъдат гръбнака на трудовата сила в държавата. Затова написах долните мерки.