Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка

Има нови четирима излекувани, те са в София
Обновена: 4 апр 2020 09:04 | 4 апр 2020 08:12, Александър Попов
278
Заразените с COVID-19 вече са 498, сред тях и бебе на годинка
Снимка: БГНЕС

498 са потвърдените случаи на заразени с корона вируса у нас по данни на Националния оперативен щаб от тази сутрин. 173 са в болница, 20 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

Има нова област със заразен - Враца. Това е 57-годишен мъж с лека симптоматика. В Добрич има доказано заразено бебе на 1 година, то е прието с ларингит. Двамата родители също са с доказани положителни проби.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при медицински служители е 23.

Има нови четирима излекувани и вече са 34. Излекуваните са двама във ВМА и двама в "Пирогов".

Вчера е бил приет мъж в тежко състояние и е бил интубиран. Малко преди полунощ той е починал, но се чака да се докаже дали е бил заразен с новия коронавирус.

"Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30 вчера, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него иначе по клинични и параклинични белези е силносуспектен за COVID-19", каза генерал Мутафчийски.

"Изключително неясна е ситуацията в Монтана. Знаете, че там имаше голямо тържество. Там даже и кларнетиста беше заразен. Той вече е изписан като здрав. Това тържество създаде тревога в цялата област. С голямо внимание наблюдаваме как се развива ситуацията там", съобщи още той.

По думите му вниманието върху Банско не е отслабено по никакъв начин. "Наблюдаваме ситуацията изкъсо. То ще се ползва със същия сатут като областен град", допълни Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ми писна да го гледам!Не може даже да излъже!Защо го държат,нали именно това е най голямото умение за да си някой в политиката?Само като им чуя изказванията и ми става жал за тази Държава!
226
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До 207Ами ние българите мерките си ги спазваме.И каква полза като заради тях сме в риск?
225
3
 
7
 
! Отговори
245 преди 4 години
Болни хора, с тежки хронични заболявания са обявени за болни с корона вирус, без да са тествани?Как става този номер? Професоре защо видимо се притеснихте и не отговорихте на журналистката, която ви пита защо отказвате да тествате болни от друго хора, а после ги обявявате от щаба ЗА ЗАРАЗЕНИ?
224
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
радвайте се, че сме малка страна. на запад умират по 700 на ден. и ако мислите, че на запад полагат някакви големи грижи за народа - няма такова нещо. за да те вземат в болница трябва да си много зле - почти да умираш - това ли е модерна медицина?
223
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТА По добре питай Сачмата от Банкя ,защо на 3 март ,ходи винаги в Турция ,при брата Ердоган и един път не стъпи на Шипка ? Не се прави на теле !
222
4
 
1
 
! Отговори
угод нямате преди 4 години
Като гледам постингите, вие наистина се нуждаете от това, което искате - да се отмени и извънредно положение, и карантина, па да захване вирусът да ви коси наред, ей тогава ще поумнеете. Впрочем, оставени насаме с вируса, ще се развикате, че на правителството не му пука, понеже няма карантина и извънредно положение, както е по света.
221
1
 
12
 
! Отговори
Финансист преди 4 години
Интересува ме дали коронните вируси предпочитат плешиви генерали и дебели политици. За депутатите вече ми е ясно, че са харесвани от вирусите, но не и от избирателите. Защо не сложите полицаи да пазят Министерския съвет, Народното събрание ВМА-то от тези лоши вируси с корони ?
220
0
 
13
 
! Отговори
123123 преди 4 години
Февруари месец, край мен имаше доста болни с вирусна пневмония В яслената група на децата ми имаше към 4 случая ...Моят син две вечери подред не можеше да диша от кашлица и стигахме до спешният кабинет .Две седмици децата бяха болни у дома на антибиотик и кортикостироидни инхалации ....Казаха ларингит ..... Никой още не говореше за корона вирус ....Тестове йок .....Та все още ми е загадка с тези мерки .."извънредните "
219
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли,че 1 милиард има 1 000 милиона.А сега се замислете колко са 14 милиарда.Това е колосална сума.Сега седнете,сипете си 1 ракия,че с маски,без маски,с дезинфектанти,без дезинфектанти,парите ние ще ги връщаме.Как и откъде ще ги намерим,някои хора изобщо не ги интересува.
218
6
 
28
 
! Отговори
Факт преди 4 години
"Мерките", които взимат правителството са неадекватни за този етап на развитие на епидемията в България. Те са подходящи за следващите етапи, когато се развихри епидемията пуснатата от ГЕРБ да дойде от чужбина.
217
10
 
17
 
! Отговори
някой преди 4 години
До Анонимен 225 Пандемия е когато вземат болните да умират и да се тръшкат по улиците като е било по време на чумната епидемия в любимия ви запад! Това тук е пълен геноцид и лъжа! Вярвайте наивници на глупостите и брътвежите на крадците !
216
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От над два месеца правителството избра 7 милиона поединични изолации, вместо няколко броя по границите, както направиха в някои държави с нормални управници.
215
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял свят реве от тази пандемия, само ние българите си мислим, че управниците ни лъжат!!!Тръгнете по улиците и кафенетата, ама ако се заразите не бягайте към болниците...
214
2
 
7
 
! Отговори
? преди 4 години
На друг сай се пише-450 са заразените ...на кой да вярваме ?
213
4
 
6
 
! Отговори
ген. Деса преди 4 години
- Румене, ние нямаме излишни пари за благотворителност... - нека дават балъците...
212
11
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Искам да попитам преЦедента... - ще ходи ли с Деса на църква... - на Великден...
211
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринАко бързите тестове са от Китай, 80% са фалшиви и за нищо не стават. Няколко държави в Европа си изпатиха. По добре да изчакаме и да купим наистина добри тестове. Нашата икономика няма как да заработи преди Европейската.
210
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спазвайте някакви мерки - дистанция от 1 метър ; където има изисквания, или пък има кашлящи - слагайте маска. Но в никакъв случай не се затваряйте вкъщи! Опитвайте се да си живеете нормално живота, както и преди.
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 217 - Ми не смятам пък останалите да ги живея в изолация.Въпрос на личен избор, стига този избор да не вреди на обществото.Изолацията дава възвишеност на мислите, обостряне на сетивата, повишаване на умствения капацитет.Трябват да бъдат извлечени максимални ползи от ситуацията. Да се изчистят *** пари, хората да се осъзнаят и да приемат кармата си.***, неук, злобен човек, но му се живее и иска да е като другите, щото и той имал право. И започва да ***, да заобикаля правилата...
208
7
 
9
 
! Отговори
216 преди 4 години
Все още ходя на работа ползвам градски транспорт и мога да ти кажа че точно на пенсионерите хич им не дреме щото много от тях живеят в агония с има няма 200 лв на месец. Да не кажа че някои може би се надяват да се избавят от живота ако се разболеят