Десетки селища в Смолянско са без ток заради априлския сняг

Движението по пътищата в цялата област е задължително с вериги
5 апр 2020 17:55, Анисия Иванова
11
Десетки селища в Смолянско са без ток заради априлския сняг
Снимка: БГНЕС, архив

Десетки селища от област Смолян са с прекъснато електрозахранване в следствие на аварии, причинени от обилния сняг, съобщиха от Областната администрация.

Движението по пътищата в цялата област е задължително с вериги, а през проходите "Рожен", "Превала" и "Печинско" се ограничава преминаването на товарни автомобили над 12 тона, според информация от Областното пътно управление. До 80 см е снежната покривка, натрупана през последните дни по високите части на планинската област.

Затворени за движение поради снегонавяване са пътищата Лъки- Рожен и Момчиловци- Момина вода. В областта има много повалени от снега дървета, падащи върху пътища и електропроводи.

Част от проблемите с електропреносната мрежа са причинени от обледени проводници. Екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на авариите. Без елекричество са населени места в общините Смолян, Мадан, Чепеларе, Рудозем, Неделино. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: без токснягСмолянско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Молете се и се кръстете да не започнат да падат стълбове от високоволтовата мрежа, щото се държат на честна Мутренска.. За последно сме ги боядисвали през 1988 година. Тогава ни организираха нас електротехниците и ги боядисахме със сребърен феролит. Това им беше последното боядисване. Вече 30 години никой не ги е поглеждал. А за подстанциите и трафопостовете от които зависи ниското напрежение от които черпи ток населението няма да ви казвам нищо. Те са забравени и от Бога и от Мутрите.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 30 Години дори електропроводните мрежи останали от Комунизма не можаха да ги подменят. А ти вземат пари за пренос и подръжка.
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоите си в градовете с ток и пред смартфоните и компютрите.Който не е работил при такава обстановка-мокър сняг ,който тежи и падат дървета и се късат проводници,той поне да не се подиграва.През зимата снегът не е такъв и няма такива поражения.Така че,не се подигравайте !
6
4
 
5
 
! Отговори
ss преди 4 години
А ние стоим затворени и дори не можем да се разходим на въздух в планината.
5
1
 
22
 
! Отговори
... преди 4 години
Еми то цяла зима не валя и сега пролетта се наложи да повали малко! Инак ако не беше таз карантина още щяха да се карат ски на Пампорово! Ама сега ...!
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат ток, искат вода. Развали се този народ от 45 години социализъм.
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как от 2см сняг и вече проблеми. Абсолютен цирк
2
1
 
29
 
! Отговори
Пияния помак преди 4 години
Най - големия сняг за цялата зима е сега.
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са населени места "без ток". Това се нарича "антикризисни мерки и оптимизация на разходите на населението". Вдругиден ще ревнете, че сте без работа и няма пари за сметките за ток. А така, няма ток, няма сметки. Професионална работа.