Наркоман-рецидивист с обвинение за убийството на приятелката си

Мъжът бил дрогиран, когато извършил убийството
6 апр 2020 14:34, Ния Христова
6
Наркоман-рецидивист с обвинение за убийството на приятелката си
Снимка: Pixabay
Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивиста, който е убил приятелката си, докато бил дрогиран. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 
 
Обвиняемият многокпатно е осъждан за тежки умишлени престъпления от общ характер. Мъжът живеел под наем на квартира на ул. "Априлско въстание" в гр. Кюстендил. Той обитавал сутерена, който се стоял от кухня, стая и мазе. Виновният имал дългогодишно познанство с жената, с която поддържал както приятелски, така и интимни отношения.
 
Жената също била наркозависима. Занимавала се с проституция и често посещавала казина. Често идвала в дома на майка си в кв. "Изток", която се грижела за осемгодишния й син, като й оставяла пари.
 
На 13 май 2018 г. двамата отишли в квартирата на мъжа, където освен наркотици, двамата употребили и алкохол. Между тях възникнал скандал по повод пласиране на дрога и парични дългове, прераснал в сборичкване. В разгара на спора мъжа взел голям нож и намушкал два пъти с него жената в областта на корема. Пострадалата паднала на пода, а обвиняемият направил опит да спре кървенето с покривало. Под влиянието на алкохола и наркотиците заспал до нея.
 
Два часа по-късно той се събудил и видял жертвата си, която лежи без да дава никакви признаци на живот. Издърпал я в съседното помещение и я завил. Мъжът почистил кръвта по пода, преоблякъл се и излязъл с познат да пийнат. На следващия ден заминал за София.
 
Майката на пострадалата подала молба в Районното полицейско управление на 17 май 2018 г. Тя искала дъщеря й да бъде обявена за общодържавно издирване. 
 
Междувременно обвиняемият се завърнал в град Кюстендил, където известно време се укривал при позната. На 28 май той отиъл в полицията, където направил самопризнание за убийството. 
 
От изготвената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че непосредствената причина за смъртта на жената е голямата кръвозагуба в резултат на прободно-порезни наранявания в областта на корема.
 
Предстои наказателното производство срещу обвиняемият за извършеното от него убийство при условията на опасен рецидив да продължи в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И къде е било това деграде досега почти две години след убийството,след като се е предал на 28 май 2018г.? Явно на хранилка на данъкоплатеца.Такива отвратителни деяния трябва веднага да влизат в съда и да протекат по бърза процедура.Стига протакане от съдебната система.
5
0
 
7
 
! Отговори
Много сте се разбърз преди 4 години
Чак след 2 години влиза в съда делото за убийство. Ми той тогава не помнел какво бил направил, после се сетил и се предал. Сега вече може всичко да е забравил.
4
7
 
13
 
! Отговори
до One преди 4 години
не съм наркоман и не защитавам наркотиците, ама колко хора са си заминали от тоя свят заради насилие предизвикано от легалния ти алкохол бе алкаж
3
2
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Защо криете самоличността и възрастта на изверга смешници ?!!
2
7
 
13
 
! Отговори
One преди 4 години
Наркотиците не били опасни и вреди, легализация ли?! Я са под тая новона дрогарете как си траят.
1
3
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
убиец психопат садист