Общината поема таксите за детски градини и ясли в Стара Загора

Мярката ще е в сила от 1 март до края на извънредното положение
6 апр 2020 15:01, Анисия Иванова
3
Общината поема таксите за детски градини и ясли в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Община Стара Загора да поеме таксите за детските градини и ясли. Предложението на кмета на Стара Загора Живко Тодоров се подкрепя от представители на всички партии в общинския съвет.

Това обявиха на съвместна онлайн пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Мария Динева, председателят на групата съветници на ГЕРБ Диан Димитров и проф.Иван Върляков от "БСП за България", съобщи БТА

Ако бъде приета, мярката ще е в сила от 1 март до края на извънредното положение.

Община Стара Загора да заплати от бюджета детската млечна кухня, а ползвателите на домашен социален патронаж да бъдат освободени от такси.

И двете решения ще бъдат в сила от 1 април. Ще има компенсации за онези граждани, които вече са заплащали двете услуги.

Допълнително по 100 лв. върху заплатите си ще получат служителите в детска млечна кухня, социалния патронаж и диетичния стол. Според Диян Димитров натоварването върху тях в периода на извънредно положение значително се е увеличило.

Общо 5000 защитни маски са поръчани на общинската фирма "Мересев". Планира се те да бъдат предоставени на кметовете и кметските наместници по селата, които от своя страна да ги раздадат на желаещите.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров благодари на политическите партии за постигнатия консенсус. Той подчерта, че с предприетите действия се цели да бъде помогнат най-засегнатите социални групи от извънредно положение.

Председателят на Общинския съвет Мария Динева обяви, че пакетът от социални мерки ще бъде разгледан от отделните комисии и гласуват на предстоящата редовна сесия на местния парламент в края на 30 април.

По предварителни разчети разходите за мерките ще са около 300 000 лв., които ще се вземат от общинския бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Евл преди 4 години
A за Спряла Загора? Там всичко спира, летището никога няма да стане, дори кмета каза ,че това е утопия! Спортната зала се мотае от повече от 5 години, а още няма проект, ТЕЦ-те искат да ги махат скоро, предприятието Средна гора спира и съкращава работниците...Само спамера Евлоги Динчев, който пак беше уволнен от Белгия и изоставен от жена си, си слага розовите очила и спами. Той дори не е от Стара Загора, а от едно село на границата с област Сливен...потърсете повече за него в гугъл!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
christianski teroristi po praznicite, vnimavaite.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детските градини и яслите не работят от три седмици , ама щом са решили да плащат такси ...