Семейство остана на улицата по време на епидемията

Двамата родители изгубили работата си заради кризата
6 апр 2020 13:05, Ния Христова
43
 Семейство остана на улицата по време на епидемията
Снимка: Pixabay

Семейство с две малки деца се озова на улицата по време на извънредното положение свързано, обявено заради кризата от COVID-19. Двамата родители изгубили работата си заради затварянето на туристически обект край прохода "Вратцата".

Публикуван беше клип в групата "Враца - кажи на кмет и община", в който се вижда как децата и родителите им напускат квартирата си. Клипът предизвика множество реакции и много хора се опитаха да помогнат на семейството. 
 
Бащата решава да си намери нова работа, за да изкарва пари за семейството си и успява само пет дни по-късно. Съпругата му обаче не може, тъй като трябва да се грижи за двете деца, които са на 3,5 и на 7 години. Проблемите за семейството от Враца не закъсняват. Те не могат да плащат наема си и имат затруднение с плащането на битовите сметки. 
 
"Работих в един ресторант, но го затвориха и останах без работа. След няколко дни един приятел ми намери друга работа, но там плащат по-късно и останахме един месец без пари. Разбрахме се с хазяина да платим по-късно. Обаче в събота, без никакво предупреждение, той дойде и ни принуди да напуснем. Трябваше да му платим 220 лева на 20 март. Разбрахме се да ги платим на 10 април, но той ни изгони", разказва потърпевшият Васил Петров в ефира на Нова ТВ. 
 
Съпругата му обясни, че тя и жената на наемодателя са сключили договора, като споразумението било парите да се дават преди 10-о число. 
 
Наемодателят твърди, че семейството отказвало да плаща. "Не искат да плащат. Обади ми се и каза, че не искат да плащат и да си взема ключовете. Дължат пари за парно и за ток", обясни той.
 
Община Враца е реагирала бързо веднага, след като информацията стигнала до кмета Калин Каменов. 
 
"Моята заместничка беше при семейството, минути след като това беше публикувано. Настанихме семейството в Младежкия център, където има стаи", каза Каменов и допълни, че семейството ще получи общинско жилище, докато могат да разрешат проблема си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това семейство роден дом и роднини имат ли? Вече ми омръзна от шм е к е ри!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КостоваКостова, да не би и родителите Ви да са Ви изхвърлили като ***, та търсите помощ от други? А бащата на дето да е при съпругата и децата си, или в затвора?
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 20 от КостоваЗащо си взела тристаен? Като може и мезонет да си наемеш? Аз искам три любовници от различни раси и с вид на манекенки, ламборджини, пикап Никола, трипалобна яхта, реактивен самолет и остров в Индийския океан. Веднага се сещам за рекламата: "Аз искам да искам". И ние трябва да ти осигуряваме желанията с нашите данъци???? Четиричленно семейство живее в гарсониера и трябва с данъците си да ти плаща прищевките? И самотните майки в България нямат роднини? Гнус!
35
1
 
6
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 4 години
Е.... КЪВ Е ТОЯ ЗОР ДА СЕ ЖИВЕЕ У ГРАДА, КАТО НЕ ВИ Е ПО ДЖОБА... ХАХАХААА...!???.. И МЕНЕ МИ СЕ ЖИВЕЕ У ПАРИЖ---АМА МИ ТРЕБВАТ ПАРИ , ИЛИ НЕКОЙ "ТЕХНОИМПЕКС" ДА МЕ ФИНАНСИРА!!!
34
0
 
4
 
! Отговори
До Юриста преди 4 години
Искаш да кажеш,че при това "положение" не могат частниците да гонят кварирантите си ,също частни лица ,които нямат никакъв сключен договор .И ние не трябва да си плащаме сметките,покупките,услугите ... нещо ти куца юр образованието. Това става само при държавни предприяти и общежития или ...
33
0
 
7
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Къде е Гешев? Къде е парламента? Тези хорица са платили залог със сигурност. В държави къде по зле от нашенската има мораториум за подобни неща, не можеш да гониш докато трае каквото го наричат положение.
32
2
 
5
 
! Отговори
До 20 от Костова преди 4 години
Здравей,мейлът, който си посочил е невалиден. До 12-ти коментар:Дълбоко се съмнявам, че за 440 лв. с нови мебели в София може да се вземе двустаен.Аз държа тристаен маломерен, с що-годе ново обзавеждане в кв.Левски на Варна за 600 лв.За същите пари ми показаха тристайни, миришещи на мухъл жилища в центъра на Варна, че даже и за 650 лв. в 60 год.панелки.Живяла съм в краен квартал,но не е опция, защото нямаме кола.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нали ви харесва чалгата рушветите и да присвоявате евросубсидии и да строите къщи за гости в републиката на чалгата, що ривете?
30
0
 
1
 
! Отговори
Роман Романов преди 4 години
Браво на кимета на Враца,курбан ще заколя за здраве на кимета,да знайш
29
0
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
До 31Ако има таквиз които и от 17 век си знаят родослвното дърво ,то това е отлично и те навярно са малцина ,защото мноого е сложно да има някакви достоверни факти и аргументи от 1680 г да речем ...миграция от едно село в друго...сложно е ... . Аз имам документ от 1912 когато прадядо ми е купил на село къща ,доста трудничко бе да се прочете с това Ъ ... . Но по-голямата част от българският народ нямат престава и прадчдо им как се казвал ... .
28
0
 
0
 
! Отговори
До Ром"с преди 4 години
Някои знаят произхода си дори до началото на 17-и век.Единици са онези, които имат представа за потеклото си отпреди 17-и век.Но всичко това или се пренебрегва, или другарите са взели мерки още през есента на 1944 г. или малко по-късно, когато са се опитал да заменят фамилните имена на новородените с името на дядовците им. Знам случаи, при които са били изгаряни без никакъв конкретен повод църковни архиви, съхранявани от незапомнени времена. Там се съдържат сведенията за сватби и кръщенета.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Така е, но дежурният женомразец ще те обвини във всички земни грехове, ако си жена и си решила да проявиш такъв вид здрав разум, за какъвто говориш ти. Ако пък си мъж, ще те обвини, че си наивник, който ще допусне жена да го използва.
26
1
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Пътя към ...село ,капитализъм е навън ,които не успяват да се справят ...напуската града и за село...там все един от двамата имат къща или роднини .. .Няма значение какви са етнически българи ли са или не са етнически българи,щом пазара ги изхвърля-търсят други места.
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е зле, да заделиш малко пари, преди да решиш, че трябва, да имаш 2 деца.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Интересно е да ни осведомят какво ще се случи сега на представителите на етноса.На българинът търпението му е на изчерпване.Не знаем какъв е бил поводът за този търкал, но от думите ти излиза, че са били много срещу един, типично според техните традиции. Дори само тази от безбройните им вредни традиции е достатъчна, за да бъдат лишавани от помощи завинаги.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е живота...Всичко и на всички може да се случи... И хубаво и лошо... Никой НЕ Е ЗАСТРАХОВАН от съдбата си.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Осигуровките човекът би трябвало сам да си ги внесе. Ако е силно затруднен може да му се даде разумна отсрочка. Имах предвид периодът на извънредното положение да се счита за трудов стаж, ако лицето е останало без работа заради епидемията.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във фейсбук групата на Враца има и друго клипче масов бой на улицата. Хора от етноса пратиха мъж в реанимацията.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19Прав си.В такива случаи е важно да има подписан договор и да са мислили, когато са го подписвали. Така и двете страни ще са сигурни. Ако договорът се изпълнява,разбира се. Но ако една от страните него изпълни, има и съд, ако не са се споразумели за някаква промяна, както би трябвало да постъпят възпитаните, цивилизовани хора.
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Задавам наивенВъпросОпределено е наивен въпросът. "Трудов"или "осигурителен"имаш предвид? И защо държавата да ти го поема? Защо като икономисти по медиите преди повече от половин година започнаха да ни съветват да скатаем "бели пари за черни дни", аз натрупах едни 2хил.лв.резерв? Държават ти взема 10% данък, не 28, или 32. Че някои и необлагаем минимум искат. И сега да помага? И да има супер здравна система, че и всеки да бъде тестван за корона вирус.