Църквите във Варна – с дезинфекция преди Цветница и Великден

Служби в самите храмове няма да има, ще са на открито
Обновена: 7 апр 2020 13:24 | 7 апр 2020 13:23,
6
Църквите във Варна – с дезинфекция преди Цветница и Великден
Снимка: БГНЕС

22 православни църкви във Варна ще бъдат дезинфекцирани преди Цветница и Великден. Екипи на общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ ще обработят вътрешните и външни пространства около църквите.

Създаден е график за дейностите съвместно с Варненската и Великопреславска митрополия, съобщават от пресцентъра на Община Варна. Тази година по препоръка на Националния оперативен щаб служби в храмовете няма да има. Църквата ще промени традиционните си практики по време на Цветница и Великден, като изнесе службите си на открито.

Свещениците ще призоват миряните да бъдат по-сдържани при посещенията на храмовете и да спазват разпорежданията. Според мен това е един добър компромис и с огромна благодарност го приемаме това разбиране от БПЦ, съобщи преди дни генерал Мутафчийски.

Всичко, извън черквите - контролът по спазването на дистанцията, ще се поеме от полицията. Нашите призиви да няма струпвания на хора няма да отслабнат. Ние смятаме, че огромна част от българите ще почувстват със сърцето си, макар и не във храма, това, което се случва храма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
До Ивайло преди 4 години
Ти съзнаваш ли,че при тази пандемия на такива празници в храмовете се събират по 200-300 човека,а в храма"Александър Невски и повече.Колко хора мислиш,че могат да се заразат? Много човече.А необходимо ли е?Всяка година съм на площада/ работя в медия/ и имам пряк поглед.Трябва малко мислене и чувство на самосъхранение.
5
4
 
6
 
! Отговори
Ludiхора преди 4 години
Защо е необходимо това струпване на хора. Давайте литургии по телевизията.Запали си свещ за здраве във къщи. Един път пропуск не е фатално нали ,но ако се разболееш може да е фатално....
4
8
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Ненужен страх, да се изнасят Богослуженията извън храмовете... Дано повечето митрополити не се поддадат на натиска на щабове, политици и всякакви богоборци, и службите се проведат по традиция - в храмовете.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей смооотаняциии, В Гърция забраниха влизането в църкви за Великден. А оня са 10 пъти по- набожни от нас даже! какви църкви какви простотиии, бре? Вие акъл имате ли?
2
4
 
7
 
! Отговори
антипоп преди 4 години
Това е добра възможност естествено да понамалеят "искрено-вярващите".
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски да не бъде толкова благодарен предварително.Не можахте да преборите Опиума на народа. Само не мога да разбера от какъв зор, като искрено вярващите у нас нямат и 5%. Социолозите да направят рейтинг на митрополотите и патриарха, за да ви стане ясно колко е уважението към тях.