Жестът на човечност на баба Надие: Дала си пенсията за благодарност

От сърце била благодарна за човечността на лекарите
7 апр 2020 09:03,
47
Жестът на човечност на баба Надие: Дала си пенсията за благодарност
Снимка: Facebook

80-годишната баба Надие Мехмед живее в исперихското село Печеница. След дълги години стопанска работа грижите за нея често падат на раменете на болницата в Исперих.

Именно затова баба Надие решава да дари пенсията си на лекарите, за да им благодари за отношението и човечността.

"Когато се налага отива в болницата и е много доволна от лекарите, от обслужването в болницата, и затова от все сърце е решила да си дари пенсията", обяснява кметът на село Печеница Севджихан Мехмед, която често наглежда баба Надие.

Още по темата

"От младите все още няма такива дарения, нали? Ние все още не можем да направим дарения, а тя се осмелила да го направи", обяснява кметът.

Наскоро болните колене на баба Недие я довели до болницата и там лекарите й помогнали и я вдигнали на крака. Това я накарало да даде своя скромен принос.

Така скромната пенсия на жената се озовава в плик, дарен на лечебното заведение. "Тя така усеща, че е задължена пред тази болница", каза пред "Нова тв" управителят на "МБАЛ-Исперих" - д-р Абдулах Заргар.

Въпреки че й е било предложено намаляване на сумата, баба Надие е отказала и била категорична, че иска цялата й пенсия да отиде за болницата в Исперих. Сумата влиза по дарителската сметка на лечебното заведение. Там за около 20 дни има близо 80 000 лева. Много фирми от региона са благодетели с големи суми.

"Един човек може да е милионер и да дава 10 000 лева, но един човек, който 100 лева в джоба има-няма, дава 30 лева, това е огромно, както и баба Надие – това е за цял месец. Аз знам, че тя над 100 лева плаща само за лекарства всеки месец. Не е само помощ, това е просто някаква съпричастност, която усещаме ние и персонала. Това за нас е много ценно", добави д-р Заргар.

От болницата искат средствата да бъдат възможно най-добре разпределени. "С тези дарени пари основно ще купуваме неща, които дълготрайно да помагат на болницата, естествено в периода, в който сме - защитни облекла, дезинфектанти. Има маски, сами знаете – двадесетократно по-скъпи са отколкото преди. Много искам да купуваме неща, които да останат в болницата за в бъдеще", каза управителят д-р Абдулах Заргар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Спиро преди 4 години
Жива и здрава да си бабче, поклон!Към възмутените от езиковите способности на бабата - а, вие "големи българи", дадохте ли и вие по някой лев... или ги пазите за семки? Било като в джамахирия - хм, щото в Банкя е като в рая... Не е нужно да се дарява само на болници, огледайте се за някой в нужда около вас.., тях ги имаше и преди короната, ще ги има и след нея..
32
5
 
9
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Браво на бабата.Но не знае една дума на български ,гледах я сутринта по телевизията.Ако знаеше че Боко и бандата крадци от Герб откраднаха над 5 милиарда за 3 седмици ,сигурно нямаше да си даде пенсийката.
31
1
 
29
 
! Отговори
Георги преди 4 години
За такава постъпка може само да се напише-поклон !Тази жена ни показва значението на думата ЧОВЕК !
30
1
 
20
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До АнонименМоите искрени поздравления за баба Надие, такива хора са за пример, дават от малкото, което имат, а има хора с възможности, които се страхуват да не обеднеят, ако дадат някой лев.
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешките и кражбите на герберите и седесарите ги плащат пенсионерите, безработните и други видове гладуващи. Съвсем нормална ситуация, за която цялата пазарноориентирана демократична общност се бори вече 30 години.
28
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С уважение към една човечна жена!На Парламента му трябваха седмици, за да откъснат нашите "избранници"от сърцето си някоя друга заплата, която, вероятно, ще бъде компенсирана от новите заеми.Може би изглежда смешна тази постъпка, наивна - това е ваше право на мнение.С уважение към един добър и благороден човек, който очевидно е бил такъв толкова години и не се е отровил от егоизъм и алчност.
27
0
 
25
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Да, и пак бедните плащат, боце, нали държавата е богата, защо пак чакаме на бедните. А сетих се, защото гебр и сие крадете всички. Нали бяхме остров на стабилност.
26
5
 
2
 
! Отговори
Сталин преди 4 години
е допринесъл много за "културата": ..."Благодарността е болест по кучетата"
25
1
 
9
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Андрешко, ти много добре олицетворяваш образа си.
24
2
 
63
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
И какво от това , че не знаят български? Има села по дунавският край , които не знаят български също. Преди 4 години , когато щъркелите измръзвахапо полето пак един възрастен мъж турчин обикаляше и ги вкарваше на топло в керпичената си къща. Онези от защита на животните им беше много студено , а и нямаше пари в това. Тогава едно село с турскоговорящи хора ги спасиха. Стига сте ги делили на всякакви. Те са по българи от онези 240 ***
23
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бабе
22
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматарока ти осъзнаваш ли, че в това село няма да чуеш българска реч, защото просто не им се налага да контактуват с никой на български, спомням си как преди години минавайки през едно такова село спряхме да си купим нещо от селския магазин и с продавачката едва се разбрахме на езика на глухонемите, те дори и телевизия не гледат на български, закичили къщите с големи сателити и ловят програми от южната ни съседка
21
2
 
53
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
До шматарокПреди година имах удоволствието да пътувам до град Неделино. Там е основно помашко население. Такива добри и работливи хора никога не бях виждал и срещал. С удоволствие те посрещат в къщата си , гладен и жаден няма да те оставят и старци на по 80 години с магаретата си обработват едни малки късчета земя. Много готини и благородни хора
20
3
 
50
 
! Отговори
поздрави преди 4 години
Бабо Надие, трогнах се! На това са способни само хора с ЧИСТА душа. Никакъв втори-трети план на мислене и правене на сметки. Иска да помогне - помага! Мил и човеколюбив жест!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заврения дзвер няма ли да си дари пенсията, все пак от консултации и изследвания в лабораторията си докарва пари, които правят пенсията му като джобни пари
18
2
 
56
 
! Отговори
шматарок преди 4 години
До "Това село в кой вилает е..." Пътувал съм из България много и съм попадал на много помаци. Почти всички са нормални и свестни хора. Не налагат религията си и не говорят много за нея. Живеят, веселят се,работят,умират... рамо до рамо със съселяните си християни.Такива като теб са по-голям проблем на България, които се чудят как да разделят хората.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С този и жест, баба Нади може да бъде наречена от някои депутати "популист"!
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ЛУКОЙЛ" колко дариха ?
15
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде засрамете се малко, България е една от първите демократични държави и една от малкото, които винаги са толерирали мултикултуризма и мултинационализма, арменци, евреи, турци, татари, защо мислите много турци са останали в пределите на България след освобождението, а не са се изселили в империята? Ами голямата екскурзия, колко от тях се върнаха разочаровани обратно в родината? Нашата държава е пример за етнически мир, не го развалайте с простотията си!!!
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бялата мафия ще вземе парите после с кмета ще хапнат и пийнат ама парите на 80 годишната баба няма да върнат.