593 станаха случаите на COVID-19, 65-годишен мъж почина в Шумен

На 26 март е дал положителна проба, последните му два теста са били отрицателни
Обновена: 8 апр 2020 17:21 | 8 апр 2020 17:20,
165
593 станаха случаите на COVID-19, 65-годишен мъж почина в Шумен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

593 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 7 са в София, 3 в Кюстендил и 2 в Смолян. Лабораториите продължават да работят.

233 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 27 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Още по темата

През деня е починал 65-годишен мъж, който е бил приет в МБАЛ Шумен и при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19. Той е настанен в болницата на 26 март с пневмония. Направен му е PCR тест, който е доказал коронавирусната инфекция.

Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб. През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал, съобщиха от областната болница в Шумен.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 24.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките и семейството на починалия мъж.

По отношение на общата картина – към 7 април: 332 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 261 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 години.

Регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са както следва: Благоевград – 18; Бургас – 25; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 2; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 10; Кюстендил – 10; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 11; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 32; Русе – 3; Силистра – 2; Сливен – 9; Смолян – 16; София – 351; Стара Загора – 14; Хасково – 6; Шумен – 4.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 32 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
С това темпо ,по 20-30 на ден усещам ,че пик няма да има.Прогнозите на професора за апокалипсис по великден ,ще се отложат и ще се превърнат във финансов апокалипсис .
127
1
 
0
 
! Отговори
ИМА ЛИПСА преди 4 години
на няколко области, което е несправедливо. Там главните доктори на областните болници са се изтарикатили - разпоредили са и болниците не приемат пациенти ако ще и да умират.Защо сутрин рано да стават, пък да дават сведения за Национален Щаб и подобните разни измишльотини.Така е в нашата БГ ***. На ход е Главният на ***, Н. Пр. Тик...
126
3
 
1
 
! Отговори
До шаши преди 4 години
Еми ще вземат ! А ти си последният човек,който знае колко ! И аз да съм и аз ще взема! И ти ще вземеш,всеки ще вземе,само не ми се правете на светци,ама хич не се правете! Ще вземат,защото ако влезеш ти в техните обувки,ще се насер?ш на втория час от пандемията! И ще си кажеш: аз съм отговорен за 6.8 милиона човека,съсипах си здравето и личния живот с тази пандемия,а насреща какво има ?Така че се научете да гледате през призмите на другите и хич не ми излизайте с разни твърдения за милиони !
125
0
 
1
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
Хайде да познаем, кой колко ще вземе след така наречената епидемия. Познайте от 10/опита. Ако има, поне един близо ще пиша.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До този момент НИТО ЕДИН ЛЕВ не е постъпил като държавна помощ за реално нуждаещия се малък и частен бизнес. НИТО ЕДИН.За сметка на това, имаме 75 милиона лева инжекция /и това е само част от това което се готви/ в един бизнес на "наши" хора, за да ги освободи от други "лоши" кредити на други наши хора.
123
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
живеете с "короната".......Лягате и ставате с "короната".........На времето имаше такъв "лаф":-Некой си отишъл на почивка..По времето,когато песента "Марина,Марина,Марина,ти волио,ти прего,скуза!.." Беше хит.Та написал нашио на жена си писмо :-"С Марина лягам,с Марина ставам"..Е,оная веднагически подала молба за развод..
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не съобщават излекуваните? Защо лъжат ? Само в Шумен има днес трима изписани?
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако и да е отминал пика какво от това?Тази и много друга информация е нужна на щаба и всичките му консултанти, за да преценят мерките по овладяване на епидемията.Пика не е копче, с което да си върнеш предишния живот!А по Цветница и Великден, и после поне 10 дена след това ще покаже, колко дисциплинирани сме, щото има една поговорка за власите дето се давят на края на Дунава.Напълно е възможно да се омажем да финала. И после отначало и адио лято.
120
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
така..Уел,да са намери ли некой активист,който да земе да фане да ни обясни С КАКВО СЕ ПРОМЕНИ битието му (на активиста),след като получи поредната доза "стряскаща информация"?..Е?..-Кажете бре,не свенувайте ся!
119
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
не думайте,госин женерал!...Нима е възможно?!
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oф, айде стига ....
117
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!! Хората *** като мухи от този вирус.. Ситуацията е страшна хора!! Утре може и ти да си сред жертвите!!
116
4
 
8
 
! Отговори
До 120 преди 4 години
От какво ти писна пък на теб бе ?! Пууууу....голямо реване,голямо мрънкане! Реално какво ти е забранено толкова?! Парк,площадки,струпвания! По тротоар можеш да се разходиш.Големи физкултурници станахте за един месец.Мерките конкретно в България са затворили не повече от 5% от бизнеса.Всичко друго,което не работи е причинно-следствено обстоятелство от пандемията в световен мащаб и не е виновен щаба! *** ли сте да не го разберете ??!
115
3
 
11
 
! Отговори
о.р. ефрейтор преди 4 години
Време е Мутафчията да свали униформата. Не сме във военно положение. Да застане пред нас като лекар. Така ще е по-добре и за него, а не с тая гробарска униформа.С тази униформата срещу нас по-скоро ни показва, че те (властта) са от едната страна, а ние народа (цивилните) сме от другата. Само дето много бъркат, като си мислят, че у тях е и хляба и ножа. Накрая да не се наложи да бягат през девет земи в десета?!
114
5
 
13
 
! Отговори
Писна ни преди 4 години
Пикът отмина. От 31.03 когато беше 40 нови заразени, преди няколко дни се колебаеше между 18-23, а последните три дни съответно 18, 16 и 12.Днес е денят в който няма и смъртен случай. Щабът отново изнася невярна информация с цел манипулация. Човекът когото обявиха за жертва е преборил корона вируса, но не и основното онкологично заболяване от което е страдал.Стига манипулации, стига лъжи! Писна ни, престъпници!
113
6
 
8
 
! Отговори
Един преди 4 години
Гледайте 7/8 тв и после коментирайте. Изобличиха щаба по повод на сутрешния брифинг на 100%.Колкото и да се пънат, не могат да изпълнят броя на заразени или починали, който са си решили. С уважение и съболезнования към близките им! Обаче!!! Много за *** ни взимат с тези данни! Е, явно сме, щото си мълчим, а някои и вярват. Това с днешния починал, с рак на белия дроб и не само на него, си е пълно потвърждение на тезата ми.
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който казва, че ракът може да си го влачиш няколко години значи е пълен ***.Иначе и на децата е ясно че плешивия преписва на всеки умрял причината вируса.
111
0
 
4
 
! Отговори
Годжибери преди 4 години
Годжибери пак намериСлучай нов - ковидОв.......Гротеска!
110
7
 
7
 
! Отговори
До 107 преди 4 години
Ще дойдат истински българи, като Пламен Пасков и Костадин Костадинов. Тогава да ги видя родоотстъпниците и чуждоколониалните поклонници!!!
109
2
 
14
 
! Отговори
защо преди 4 години
защо лъжите,човека умрял от рак.