Мъж наруши карантината си, за да си поднови книжката

Заплашват го 10 години затвор и глоба от 10 хил. лева
8 апр 2020 15:17, Нели Христова
24
Мъж наруши карантината си, за да си поднови книжката
Снимка: БГНЕС

Мъж на 60 години е избягал от карантина, за да си подмени шофьорската книжка, съобщиха от ОДМВР-Габрово. Той е бил поставен в изолация по предписание на Регионална здравна инспекция - Видин.

На 7 април мъжът се е явил на гише в сектор "Пътна полиция", където е заявил, че желае да подмени свидетелството си за управление на моторно превозно средство.

При извършена справка на подадените данни е установено, че е поставен под карантина, и с явяването си в административната сграда, нарушава предписанието на РЗИ.

Обстоятелствата, свързани с нарушаването на карантината, са в процес на изясняване. Разследването по случая се провежда под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

На 13 март Парламентът  Парламентът прие окончателно по-високи глоби за нарушаване на карантината във връзка с извънредното положение, обявено в страната. Човек, който не спазва карантината ще бъде наказван с 3 години затвор и глоба от хиляди до 10 хиляди лева, записаха народните представители в Наказателния кодекс.

При неспазване на карантина при пандемия със смъртни случаи се предвижда затвор до 10 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
15/15 преди 4 години
До АнонименКакво значение има на колко е години? Защо не държавата не подновява документи по пощата ???????????????
16
2
 
0
 
! Отговори
до 17 от славянин преди 4 години
Ако някой почине, защото се е заразил от друг вирусоносител, къде точно ще бъде причината за смъртта му!? Пробвай да познаеш!? Причината ще бъде в скапаната му имунна система, а за скапаната му имунна система вината на първо място е на собственика на тази система! Който е просветен и има необходимата воля си поддържа имунната система във форма и не вини този или онзи вирус, тази или онази бактерия, и който и каквото и да било друго за собственото си състояние!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"При неспазване на карантина при пандемия със смъртни случаи се предвижда затвор до 10 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева." Нали и ти като виросоприносител ще се гътнеш, бе *** ***! Кого ще глобяваш? Труп ли? Или от оня свят ще го вадите да ви плати глобата?
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12:защото имаш вземане даване с 60г, те са още задръстени и болния му мозък даже не зацепва какво е карантина и че може да изчака за документите с 6м както съобщиха още преди 2 седмици.***, много *** народ
13
3
 
2
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Страхът е фундаментално ЖИВОТИНСКО чувство и познавайки дълбоко човешката психология тъмните сили и техните земни марионетки го използват, за да ни подчиняват и владеят, затова и един голям духовен Учител е казал на своито ученици: ''без страх и без тъмнина'' (тъмнината в езотериката символизира невежеството) и призива по-разбираемо означава: ''без страх и без невежество, само без тях може да си свободен и да вървиш напред''!
12
4
 
2
 
! Отговори
15/15 преди 4 години
А защо не се пращат документи по пощата???
11
4
 
3
 
! Отговори
славянин преди 4 години
И във връзка с написаното от мен по-долу - всичко зависи от това кой от кого повече го е страх - нас от властта или властта от нас!? Засега е първото! Защо не е второто!? Който го е страх повече той е губещият!
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията ми се струва измислица, за да не може стадото да си търси правата.Под ключ ще бъфем докато мутрите не изядат 10 милиарда лева кредит.Не можа да откраднат парите от валутния борд. Но *** на мериха начин да крадат, докато хората изяждат последните си спестявания, а други се редят на опашка за подаяние от 200 лв в нои
9
3
 
1
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Помните ли как преди години в арменския парламент беше влязъл някакъв с калашник............ е след тази случка мераклиите за ***, пардон, политици там фатално бяха намалели, както написах по-долу - в царството на тъмнината всичко се упрявлява чрез налагане на страх!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този явно е мислил да участва в ралито Париж-Дакар. Егати любовта към автомобилите.
7
5
 
4
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Властта се опитва да ни парализира и подчини тотално чрез СТРАХ! А защо и ние не и отвърнем със същото - нека я накараме да се страхува от нас! В царството на тъмнината всичко се управлява чрез насаждане на страх!
6
6
 
7
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Аман от глоби, аман от извънредно положение! Пускайте хората да ги умори вируса. Недисциплинираното племе си заслужава съдбата. Ние съвестните ще стиснем зъби и нямам търпение да поведем ново начало, само да се отмие нетърпеливата и мрънкаща тиня, която трови цялата държава и Земята страда също.
5
2
 
4
 
! Отговори
Кой си ти ??? преди 4 години
Абе шета някакъв,,БАЦЕ" из сайта ,с мозък на амеба и бръщолеви на воля ! Постовете му са му ,,подписа"!! Явно не е завършил още училище,но и стози мозък как ли ще стане това Баце???
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 1Но не е само той, много са като него!Един казаха, отишъл в районното да си подмени личната карта и се установило, че и той е под карантина.Управляващите също не са изключение обаче.Дали глобата ще е 5000 лева, 5 милиона или 5 милиарда, все тая - няма да ги видят тези пари.Виж, затворът има повече шансове за реализация.
3
4
 
13
 
! Отговори
Генерал*** преди 4 години
По случай идните празници:Изрично забранявам на Лазар тази година да излиза!
2
4
 
18
 
! Отговори
Баце Ъндътейкъра преди 4 години
Извънредно положение ще има докато поне 90% от населението бъдат глобени. После всички ще са ми длъжници , респективно роби, респективно мога да се обявя за Буда вече официално. Всичко върви по план!
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тоя наистина печели категорично Дарвин награда!